Προς ακύρωση το Κέντρο Μεταναστών στο Κυψελοχώρι

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΜΑΞ. ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΧΡ. ΚΕΛΛΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝ. ΥΠΟΥΡΓΟ Γ. ΚΟΥΜΟΥΤΣΑΚΟ

Δημοσίευση: 28 Αυγ 2019 15:28

Την κυβερνητική πρόθεση να εγκαταλείψει κάθε σκέψη για τη δημιουργία και δεύτερης δομής εγκατάστασης μεταναστών και προσφύγων στο Κυψελοχώρι εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γιώργος Κουμουτσάκος σε συναντήσεις του με τους Λαρισαίους βουλευτές Μάξιμο Χαρακόπουλο και Χρήστο Κέλλα.

Η συνάντηση με τον πρόεδρο της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής κ. Χαρακόπουλο, όπως ανακοίνωσε το γραφείο του, έγινε με πρωτοβουλία του κ. Κουμουτσάκου ώστε να τον ενημερώσει για την απόφαση της κυβέρνησης να ακυρώσει τον σχεδιασμό για τη δημιουργία δεύτερης δομής εγκατάστασης μεταναστών και προσφύγων στη Λάρισα.

Αμέσως μετά τη συνάντηση ο κ. Χαρακόπουλος δήλωσε: «Η εναγώνια κραυγή της τοπικής κοινωνίας και των φορέων της φαίνεται ότι έπιασαν τόπο. Όπως με διαβεβαίωσε ο αρμόδιος υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γιώργος Κουμουτσάκος, βαίνει προς ακύρωση η δημιουργία και δεύτερης δομής εγκατάστασης μεταναστών και προσφύγων στον νομό της Λάρισας, στο Κυψελοχώρι του Δήμου Τεμπών. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αποδεικνύει και σ’ αυτήν την περίπτωση ότι έχει ευήκοα ώτα και άμεσα αντανακλαστικά. Από τη μεριά μου, ευχαρίστησα τον υπουργό τόσο για την ορθή απόφαση, όσο και για την απευθείας ενδελεχή ενημέρωση που μου έκανε για το θέμα».

Ο Θεσσαλός πολιτικός σημείωσε, επίσης, ότι «δυστυχώς, το μεταναστευτικό γιγαντώθηκε υπέρμετρα από τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Οι ιδεοληπτικές εμμονές και η πρωτοφανής ανικανότητα στη διαχείριση του προβλήματος άφησαν μια τεράστια ωρολογιακή βόμβα κληρονομιά στη χώρα, την οποία καλείται να διαχειριστεί η σημερινή κυβέρνηση. Ο συνολικός σχεδιασμός της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη δείχνει ότι και σε αυτόν τον τομέα υπάρχει επαρκής προετοιμασία και σαφείς στόχοι, τόσο για την εξάλειψη της απαράδεκτης εικόνας που κυριαρχεί σε κέντρα μεταναστών, όπως της Μόρια, όσο και στην ταχεία διευθέτηση των αιτημάτων ασύλου, που θα ξεκαθαρίσουν το τοπίο σχετικά με το ποιοι είναι πραγματικά πρόσφυγες και ποιοι οικονομικοί μετανάστες».

Ο ΧΡ. ΚΕΛΛΑΣ

 «Είχαμε μία παραγωγική συνάντηση με τον κ. Υπουργό, ο οποίος έδειξε κατανόηση για τα ζητήματα, που είχαμε θέσει στην προηγούμενη Κυβέρνηση οι κάτοικοι του Κυψελοχωρίου, η Δημοτική Αρχή του Δήμου Τεμπών, η Ένωση Αστυνομικών Λάρισας και εγώ προσωπικά, σχετικά με τη μη δημιουργία δεύτερης δομής φιλοξενίας μεταναστών στον Νομό μας» δήλωσε από την πλευρά του ο αν. γεν. γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, έπειτα από τη συνάντηση που είχε με τον Γιώργο Κουμουτσάκο, προσθέτοντας: «Είχα τονίσει ότι το αίτημα της κοινωνίας και των τοπικών αρχών δεν είχε ξενοφοβική διάθεση, ούτε επρόκειτο για υπερβολές, όπως είχε υποστηρίξει ο πρώην υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημ. Βίτσας. Απεναντίας, τάχθηκα από την πρώτη στιγμή στο πλευρό τους, διότι υπήρχε μία σειρά από σοβαρά ζητήματα, που αφορούσαν στην αξιοπρεπή διαβίωση των φιλοξενουμένων και την ασφάλειά τους καθώς και αυτή των κατοίκων, επισημαίνοντας το αυτονόητο, δηλαδή, την ποσοστιαία και αναλογική κατανομή των αιτούντων άσυλο, με βάση τις δυνατότητες του Νομού μας. Η Λάρισα έχει αποδείξει έμπρακτα τον ανθρωπισμό και την αλληλεγγύη της και, όπως όλα δείχνουν, το αίτημά μας εξελίσσεται θετικά. Αναμένουμε τις επίσημες ανακοινώσεις».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

SYNETAIRISTIKH TRAPEZA
ΕΔΑ ΘΕΣΣ
INTERCOMM FOODS
ELEFTHERIA
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1