Εργοτάξιο κεντρικές περιοχές της Λάρισας

ΕΝΤΑΤΙΚΟΙ ΡΥΘΜΟΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΔΡΟΜΩΝ ΤΗΣ ΣΥΝΟΙΚΙΑΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΑΣΚΛΗΠΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΛΙΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ *ΑΥΤΟΨΙΑ ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΧΘΕΣ ΣΤΑ ΤΡΙΑ ΕΡΓΑ

Δημοσίευση: 05 Σεπ 2019 22:16

«Πήραν φωτιά» οι μπουλντόζες στη Λάρισα, με τα συνεργεία εργολάβων να εργάζονται πυρετωδώς σε μια σειρά από έργα που υλοποιεί ο Δήμος σε κάθε γωνιά της πόλης και τα οποία έχουν σχεδιαστεί και δρομολογηθεί από την περασμένη θητεία.

Ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων κ. Γιώργο Σούλτη και στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας, πραγματοποίησε χθες αυτοψία σε έργα που εκτελεί ο Δήμος, στη συνοικία του Αγίου Κωνσταντίνου, στην οδό Ασκληπιού αλλά και στο παλιό Κοιμητήριο.

ΑΓΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Τα έργα στη συνοικία του Αγίου Κωνσταντίνου έχουν ήδη ξεκινήσει και οι παρεμβάσεις υλοποιούνται στην περιοχή της οδού Χρυσοχόου και στους δρόμους γύρω από τον Ιερό Ναό.

Το έργο της ανάπλασης της περιοχής του Αγίου Κωνσταντίνου είναι ιδιαίτερα σημαντικό, αφού προβλέπει την πλήρη ανακατασκευή δρόμων και πεζοδρομίων, σε όλους τους δρόμους που περικλείονται από τις οδούς Ηρώων Πολυτεχνείου, 23ης Οκτωβρίου και Νικηταρά.

Ο προϋπολογισμός του ανέρχεται στα 4,1 εκατ. ευρώ και χρηματοδοτείται από πόρους του Δήμου ενώ αναμένεται να ολοκληρωθεί σε έναν χρόνο. Ο δήμαρχος συζήτησε με τους εργολάβους και περιοίκους για την υλοποίηση του έργου, το οποίο εξελίσσεται με καλούς ρυθμούς.

ΟΔΟΣ ΑΣΚΛΗΠΙΟΥ

Ακολούθησε επίσκεψη στα έργα ανάπλασης της οδού Ασκληπιού σε δρόμο ήπιας κυκλοφορίας. Πρόκειται στην ουσία για τον πρώτο δρόμο ήπιας κυκλοφορίας που κατασκευάζεται στην πόλη της Λάρισας, στο πλαίσιο του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ). Επί της ανακατασκευασμένης οδού Ασκληπιού επιτρέπεται η κυκλοφορία των οχημάτων με μικρή ταχύτητα.

Το έργο είναι προϋπολογισμού 1 εκατ. ευρώ περίπου και επίσης εξελίσσεται με γοργούς ρυθμούς.

ΠΑΛΙΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ

Τέλος, ο δήμαρχος βρέθηκε και στο παλαιό Νεκροταφείο της πόλης όπου ο Δήμος με αυτεπιστασία προχωρά σε καθαρισμό σημείων του χώρου. Όταν ολοκληρωθούν οι εργασίες καθαρισμού και συμμόρφωσης, θα ακολουθήσει μελέτη για την ανάπλαση του χώρου του παλιού Νεκροταφείου.

ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ: ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ

ΜΕ ΑΜΕΙΩΤΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ

Σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση των επισκέψεων ο κ. Καλογιάννης τόνισε ότι «τα έργα στον Δήμο συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς. Δεν σταματήσαμε ούτε στιγμή. Συνεχίζουμε για να ολοκληρώσουμε το μεγάλο πρόγραμμα που έχουμε για την ανάπλαση της Λάρισας. Επισκέφθηκα την περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου, όπου ξεκίνησαν τα έργα από την οδό Χρυσοχόου και τους δρόμους γύρω από την εκκλησία. Πρόκειται για μια σπουδαία δουλειά που θα αναβαθμίσει μια πυκνοκατοικημένη συνοικία που ασφυκτιά και δεν έχει κοινόχρηστους χώρους. Είμαι σίγουρος ότι το έργο αυτό θα δώσει πνοή και ανάσα σε όλη τη γειτονιά.

Στη συνέχεια είδα τα έργα της Ασκληπιού, όπου κατασκευάζουμε τον πρώτο δρόμο ήπιας κυκλοφορίας. Το έργο προχωράει πολύ καλά και ταυτόχρονα αποδίδει δημόσιο χώρο στον πολίτη, με παρτέρια πρασίνου, με ενιαία πεζοδρόμια και οδόστρωμα. Όταν το έργο ολοκληρωθεί, η οδός Ασκληπιού θα μεταμορφωθεί σε έναν όμορφο δρόμο.

Τέλος, επισκέφθηκα και το παλιό Νεκροταφείο, όπου συνεργεία του Δήμου κάνουν εργασίες καθαρισμού και αναμόρφωσης του χώρου. Είναι μια παλιά υπόσχεση της δημοτικής αρχής που υλοποιείται. Τα συνεργεία καθαρίζουν τάφους και ανοίγουν χώρους, ενώ με μια μελέτη που θα ετοιμαστεί θα γίνει και η ανάπλαση του παλιού Νεκροταφείου».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass