Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΔΗΜΟΣ ΤΕΜΠΩΝ:

Ομοθυμία αλλά και αιχμές...

*Πρόεδρος του Δ.Σ. ο Γ. Κυρίτσης *Τα μέλη των Επιτροπών Οικονομικών - Ποιότητας Ζωής

Δημοσίευση: 09 Σεπ 2019 22:30

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε») Του Κώστα Τσόλα
Μέσα σε θετικό κλίμα, χωρίς ωστόσο να λείψουν και παρεμβάσεις από τη μία ή την άλλη πλευρά των παρατάξεων με κάποιες αιχμές, ολοκληρώθηκε χθες το πρωί στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Τεμπών, στο Αντλιοστάσιο, στην έδρα του Δήμου το

Μακρυχώρι, η εκλογή του προεδρείου του νέου Δημοτικού Συμβουλίου παρουσία του δημάρχου κ. Γιώργου Μανώλη.
Η έναρξη της συνεδρίασης έγινε με προεδρεύοντα τον κ. Γιώργο Νικολάου, ενώ σημαντική ήταν η συμβολή στην όλη διαδικασία της γραμματέως του σώματος κ. Βούλας Κοντογιάννη.
Πρόεδρος εξελέγη ο κ. Γιώργος Κυρίτσης προτεινόμενος από την παράταξη της πλειοψηφίας του δημάρχου κ. Γιώργου Μανώλη. Ο κ. Κυρίτσης έλαβε 18 ψήφους ενώ υπήρξαν και 8 λευκά ψηφοδέλτια.
Αντιπρόεδρος εξελέγη από την παράταξη της μείζονος μειοψηφίας του κ. Κολλάτου ο κ. Νίκος Ανδρέου, ο οποίος έλαβε 17 ψήφους ενώ υπήρξαν και 9 λευκά ψηφοδέλτια. Η παράταξη της «Λαϊκής Συσπείρωσης» με επικεφαλής την κ. Μαρία Κωστή δεν συμμετείχε στη διαδικασία. Έτσι γραμματέας προτάθηκε η δημοτικής σύμβουλος της πλειοψηφίας κ. Ζωή Τόπη – Σαΐτη, η οποία έλαβε16 ψήφους, ενώ υπήρξαν και 10 λευκά ψηφοδέλτια.
Μιλώντας προς το σώμα στη συνέχεια, ο νέος πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τεμπών κ. Γιώργος Κυρίτσης αρχικά ευχαρίστησε από καρδιάς για την τιμή που του έγινε και με ευρεία αποδοχή να ψηφιστεί για τη θέση του προέδρου.
Σημείωσε ακόμα ότι το Δ.Σ. ως θεσμικό όργανο καθίσταται ο πυρήνας της συλλογικότητας των ιδεών, της σύνθεσης των απόψεων και της λήψης των αποφάσεων, με αποκλειστικό γνώμονα την εξυπηρέτηση του δημότη, τη συνεχή βελτίωση της καθημερινότητάς του, αλλά και της εν γένει δημιουργίας και αναπτυξιακής προοπτικής της τοπικής κοινωνίας.
Και ο κ. Κυρίτσης συνέχισε λέγοντας:
«Συμμετέχοντας λοιπόν όλοι μας στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο Τεμπών οφείλουμε να σταθούμε αντάξιοι της εμπιστοσύνης των συνδημοτών μας, να εργαστούμε απρόσκοπτα ασκώντας τα καθήκοντά μας υπεύθυνα, συνετά με ανιδιοτέλεια και συνέπεια επ’ ωφελεία της τοπικής κοινωνίας. Προσωπικά είμαι αισιόδοξος πως τόσο η δημοτική αρχή, όσο και το σύνολο των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, θα σταθούμε αντάξιοι των προκλήσεων που θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε αλλά και των προσδοκιών των συνδημοτών μας.
Από την πλευρά μου δεσμεύομαι να είμαι ένας πρόεδρος που θα λειτουργεί με αντικειμενικότητα, χωρίς διαχωρισμούς και διακρίσεις…».
Στη συνέχεια χαιρετισμούς απηύθυναν για καλή επιτυχία στο προεδρείο και καλή δύναμη στα μέλη του νέου Δημοτικού Συμβουλίου ο δήμαρχος κ. Γιώργος Μανώλης και οι επικεφαλής των παρατάξεων κ. Κώστας Κολλάτος και κ. Μαρία Κωστή.
Η ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ
Στη συνέχεια το Δημοτικό Συμβούλιο προχώρησε στον ορισμό και την εκλογή μελών της Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Τεμπών και στον ορισμό και την εκλογή μελών της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Δήμου Τεμπών.
Αναλυτικότερα τα μέλη των επιτροπών είναι τα εξής:
Οικονομική Επιτροπή: Πρόεδρος Νικόλαος Μητσογιάννης, τακτικά μέλη: Κώστας Ζαρδούκας αντιδήμαρχος και Παναγιώτης Γκατζόγιας αντιδήμαρχος, Γεώργιος Κυρίτσης, Χρήστος Κρικώνης, Κώστας Κολλάτος, Τσεργάς Κώστας.
Αναπληρωματικά μέλη Χρήστος Κακαγιάννης, Ζήσης Γκανάτσιος, Μιχάλης Καρατέγος και Αχιλλές Διψάνας.
Επιτροπή Ποιότητας Ζώης: Γιώργος Νικολάου πρόεδρος, τα τακτικά μέλη Αθ. Καρανστασης αντιδήμαρχος, Νίκος Μητσογιάννης αντιδήμαρχος, Γιώργος Ντόντος, Χρήστος Κακαγιάννης, Αστ. Σαΐτης, Ι. Κοντογιάννης.
Αναπληρωματικά μέλη Βασ. Σίμος, Αθ. Βλάχος, Ξανθή Ζησάκη, Χρ. Τσούγιας.

Gallery άρθρου

Σχετικά Άρθρα