ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ Η ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΛΙΑΚΟΥΛΗ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

«Εντείνεται η ανασφάλεια των εργαζομένων στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας»

Δημοσίευση: 17 Σεπ 2019 16:43

Ερώτηση σχετικά με τη διατήρηση των θέσεων εργασίας στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας προς τα Υπουργεία Εσωτερικών, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Οικονομικών, κατέθεσε η βουλευτής ΚΙΝ.ΑΛ. Ν. Λάρισας Ευαγγελία Λιακούλη μαζί με 3 ακόμη συναδέλφους της.


Όπως αναφέρουν στην ερώτησή τους, τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας αποτελούν έναν απαραίτητο βραχίονα του σύγχρονου κοινωνικού κράτους, δεδομένου ότι στοχεύουν στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων της μακροχρόνιας ανεργίας και στην επανασύνδεση των ανέργων με την αγορά εργασίας, μέσω της απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας και νέων δεξιοτήτων και αποδεδειγμένα συντελούν στην επαναπρόσληψη σημαντικού αριθμού ανέργων.
Οι βουλευτές του Κινήματος τονίζουν ότι τέτοιου είδους δηλώσεις, όπως του υπουργού Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκου, που μόλις σήμερα έκανε λόγο για 9.000 απολύσεις και αποχωρήσεις συμβασιούχων, χωρίς καν να αναφερθεί στην τύχη των προγραμμάτων Κοινωφελούς εργασίας, μόνο εντείνει την ανασφάλεια των εργαζομένων σε αυτά και δυσχεραίνει το ήδη απαιτητικό έργο τους και ρωτούν τους υπουργούς:
1. Ποιος είναι ο σχεδιασμός σας για τα προγράμματα που λήγουν στις 10 Οκτώβρη; Εξετάζετε νέα παράταση του προγράμματος για το σύνολο των εργαζομένων, που καλύπτουν τις σοβαρές ελλείψεις και συνεισφέρουν σημαντικά στην παραγωγή έργου από τις διάφορες υπηρεσίες;
2. Ποιος είναι ο σχεδιασμός για τον β’ κύκλο της δράσης «Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα, συμπεριλαμβανομένης και της κατάρτισης, σε Δήμους, Περιφέρειες και Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας» και ποιες οι ακριβείς προδιαγραφές του νέου προγράμματος; Με ποια κριτήρια θα γίνει η μοριοδότηση για την κάλυψη των θέσεων εργασίας;
3. Θα γίνει ειδική μέριμνα για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, που δύσκολα μπορούν να ενταχτούν στην αγορά εργασίας (π.χ. εργαζόμενοι που βρίσκονται κοντά σε ηλικία συνταξιοδότησης, ΑμεΑ), ώστε να μην αποκλείονται από τη συμμετοχή στα νέα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας;
4. Εξετάζετε το ενδεχόμενο επιπλέον μοριοδότησης για όσους έχουν εργαστεί στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας για τη συμμετοχή σε προκηρύξεις για την κάλυψη πάγιων και διαρκών αναγκών;».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass