Μπήκαν σε σπίτια οι πρώτοι άστεγοι-άνεργοι

ΔΥΣΕΥΡΕΤΑ ΤΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Δημοσίευση: 20 Σεπ 2019 22:06

Στέγη απέκτησαν οι πρώτοι άστεγοι-άνεργοι Λαρισαίοι, ωφελούμενοι του προγράμματος «Στέγαση και εργασία για τους αστέγους», το οποίο χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Εργασίας με διαχειριστή φορέα το Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας και Εργατικού Δυναμικού (Ε.Ι.Ε.Α.Δ.) και υλοποιεί η Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Λάρισας (ΔΗΚΕΛ).

Συγκεκριμένα, μέχρι και σήμερα νοικιάστηκαν τέσσερα διαμερίσματα, στο ένα εκ των οποίων ήδη έχει εγκατασταθεί μία οικογένεια και εξετάζονται άλλα τέσσερα.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η υλοποίηση του προγράμματος αντιμετωπίζει δυσκολίες, όσον αφορά στην εύρεση κατοικιών για τους 40 συνολικά ωφελούμενους, λόγω της μεγάλης μείωσης της προσφοράς ακινήτων προς ενοικίαση.

Πρόκειται για ένα πανελλήνιο φαινόμενο που πλήττει τις Ελληνικές πόλεις και το οποίο προκλήθηκε από τη μηδενική ανοικοδόμηση σε συνδυασμό με την ανάπτυξη της βραχυχρόνιας μίσθωσης.

Παρόλα αυτά, τα αρμόδια στελέχη της ΔΗΚΕΛ, βρίσκονται σ’ έναν διαρκή αγώνα αναζήτησης σπιτιών, ευελπιστώντας μέσα σε 2 με 3 μήνες, να έχουν ολοκληρώσει την εγκατάσταση των 40 ωφελούμενων σε 32 σπίτια.

Σύμφωνα με τις προϋποθέσεις που θέτει η ΔΗΚΕΛ, για την κατάσταση των σπιτιών που αναζητούνται: «Οι κατοικίες που θα εκμισθωθούν για την προσωρινή φιλοξενία των αστέγων θα πρέπει να βρίσκονται κατά προτεραιότητα εντός της πόλης της Λάρισας και να προσφέρουν ικανοποιητικό επίπεδο διαβίωσης. Αποκλείονται υπόγεια-ημιυπόγεια και αποθήκες.

Πιο συγκεκριμένα τα τεχνικά χαρακτηριστικά των σπιτιών θα πρέπει να είναι από 20 έως 55τ.μ.».

Η διάρκεια της σύμβασης είναι για 18 μήνες, με προοπτική επιμήκυνσης του χρονικού διαστήματος. Η επιδότηση ενοικίου καλύπτεται εξολοκλήρου από τη χρηματοδότηση του προγράμματος, καθώς και ο εξοπλισμός των διαμερισμάτων και τα λειτουργικά έξοδα για λογαριασμούς ΔΕΚΟ. Το ύψος του ενοικίου κυμαίνεται στα 180 ευρώ.

Παράλληλα παρέχεται σε κάθε ωφελούμενο, εφάπαξ το ποσό των 900 ευρώ, για την αγορά οικιακού εξοπλισμού.

Στο πλαίσιο του στόχου της κοινωνικής επανένταξης των Λαρισαίων άστεγων, μετά την εγκατάστασή τους στα σπίτια, θα ακολουθήσει η αναζήτηση και εύρεση εργασίας, σε συνεργασία με τον ΟΑΕΔ.

Οι ιδιοκτήτες σπιτιών που επιθυμούν να τα νοικιάσουν, μπορούν να επικοινωνήσουν με τις κ. Αλεξία Φεγγίτη και Ελένη Μαρίνου στα γραφεία της ΔΗΚΕΛ (οδός Ηπείρου 96-98, 2ος όροφος), τις ώρες 9:00 – 14:00 στο τηλέφωνο 2411-810.326.

ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass