Το πεύκο έπεφτε στην αδιαφορία των αρμοδίων

ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΤΟ ΕΡΙΞΕ Η ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ, ΕΥΤΥΧΩΣ ΧΩΡΙΣ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ

Δημοσίευση: 05 Οκτ 2019 17:30

«Πέφτω» έλεγε το μεγάλο πεύκο, «πέφτω». Ο ιδιοκτήτης του έτρεχε τον προηγούμενο καιρό στους αρμόδιους, άκρη δεν κατάφερε να βρει ώστε το δέντρο να κοπεί. Ώσπου τη λύση έδωσε η δυνατή βροχή.

Το μεγάλο δέντρο βρίσκεται στον δρόμο Λάρισας-Φαλάνης, στο 4ο χιλιόμετρο. Το μισό έσπασε από την έντονη καταιγίδα κι έπεσε καταμεσής του δρόμου μέσα στη νύχτα. Ευτυχώς δεν περνούσε κάποιο αυτοκίνητο να προκύψει δυστύχημα. Ειδοποιήθηκαν η Αστυνομία και η Πυροσβεστική που έσπευσαν επί τόπου, έκοψαν και μάζεψαν τα κλαδιά στην άκρη της πολυσύχναστης οδού (φωτ). Ωστόσο το μισό δέντρο εξακολουθεί να γέρνει απειλητικά πάνω από τον δρόμο (φωτ). Ενώ κι ένα άλλο, επίσης μεγάλο δέντρο, λίγο πιο πέρα δημιουργεί κίνδυνο για γειτονικό σπίτι.

Το μεγάλο πεύκο βρίσκεται μέσα από τον φράχτη παρόδιας οικίας. Κι αυτό είναι το πρόβλημα. Οι αρμόδιοι δήλωσαν αναρμοδιότητα όταν ο ιδιοκτήτης του σπιτιού είχε πάει στον Δήμο, στο Δασαρχείο, στην Περιφέρεια, ζητώντας να κοπεί το δέντρο ως επικίνδυνο. Μέσα από τον φράχτη μεν ο κορμός του, πάνω από τον δρόμο όμως τα κλαδιά του. Ο ιδιοκτήτης έψαξε μήπως και το κόψει μόνος του, λόγω μεγέθους όμως απαιτούνταν ειδικός εξοπλισμός που θα κόστιζε πάρα πολύ αλλά και αποκλεισμός του δρόμου από την τροχαία. Το πρόβλημα φώναζε καιρό, δίχως όμως να ακούγεται αρμοδίως. Μέχρι που συνέβη το κακό, προκαλώντας ευτυχώς μόνο αναστάτωση κι όχι κάποιο σοβαρό τροχαίο. Η εκκρεμότητα φυσικά παραμένει.

 

Ζ.

Gallery άρθρου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass