«Κοίτα τη δουλειά σου, για να κάνουμε τη… δουλειά μας»

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ ΤΡΕΛΑΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 10 Οκτ 2019 22:08
Αν κινείσαι επί της Ογλ, στο ύψος της Νιρβάνα, συνήθως συναντάς εμπόδια αλλά με καλό κουμάντο θα συνεχίσεις να είσαι στον ίδιο δρόμο Αν κινείσαι επί της Ογλ, στο ύψος της Νιρβάνα, συνήθως συναντάς εμπόδια αλλά με καλό κουμάντο θα συνεχίσεις να είσαι στον ίδιο δρόμο

Οδός Σωκράτους στην περιοχή της Νέας Σμύρνης μέρα μεσημέρι. Ένα φορτηγό σταματάει για φορτοεκφόρτωση μπροστά σ’ ένα σούπερ μάρκετ.

Σχεδόν κάθετα στη μέση του δρόμου. Τι κι αν δεν χωράει ολόκληρο; Ο επαγγελματίας αποφασίζει πως πρέπει να τελειώνει τη δουλειά του. Αφήνει το φορτηγό όπως είναι αδιαφορώντας για το γεγονός πως προκαλεί κυκλοφοριακό κομφούζιο σε μια τόσο παραγωγική ώρα. Ένα λεωφορείο του Υπεραστικού ΚΤΕΛ προσπαθεί να περάσει μπαίνοντας αναγκαστικά στο αντίθετο ρεύμα. Τα οχήματα από το άλλο ρεύμα περιμένουν υπομονετικά μέχρι να τελειώσει τη δουλειά του ο επαγγελματίας. Κόρνες και μούντζες… Νεύρα και πίεση.

«Άσε μας και συ βρε αδερφέ, εδώ κάνουμε δουλειά».

Την ίδια ώρα μερικά χιλιόμετρα πιο κεντρικά και συγκεκριμένα στην οδό Παπαναστασίου από το κτίριο της Περιφέρειας μέχρι και την Κεντρική πλατεία δεν υπάρχει περίπτωση να μπορέσεις να οδηγήσεις στην αριστερή λωρίδα. Δυο-τρία φορτηγά είναι σταματημένα περίπου ένα μισάωρο με αλάρμ για να ξεφορτώσουν την πραμάτεια τους σε ακτίνα αρκετών εκατοντάδων μέτρων. Ανάμεσά τους μπαίνουν «σφήνα» και διάφοροι οδηγοί αυτοκινήτων που θέλουν να κάνουν μερικές πεταχτές δουλίτσες. Ένα γράμμα στο Ταχυδρομείο, ένα φάκελο σε γραφείο του κέντρου και ένα καφέ σε πλαστικό. Αν τύχει και σταματήσει το λεωφορείο της αστικής στη στάση ή ένα ταξί για να κατεβάσει τον πελάτη του, τότε όλοι στην ουρά αγανακτούν.

«Κάνε μας τη χάρη κύρια μου, κάπου πρέπει να σταματήσουμε κι εμείς».

Τις απογευματινές ώρες το ίδιο σκηνικό μεταφέρεται στην οδό Παναγούλη. Η αριστερή λωρίδα του δρόμου από το ύψος της πλατείας Ταχυδρομείου μέχρι και λίγο πιο κάτω από τον πεζόδρομο της Κούμα είναι γεμάτη από Ι.Χ.που είναι σταματημένα με αλάρμ. Ο ένας να πάρει τη γυναίκα του από τα ψώνια, ο άλλος τη θυγατέρα του από τα αγγλικά, ο τρίτος τους γονείς του από τον γιατρό. Και αν ζητήσεις να προχωρήσουν, κοντεύεις να βρεθείς μπλεγμένος.

«Πέρνα από την άλλη κύριος. Όλα σας φταίνε» καθώς πετάει το τσιγάρο από το κατεβασμένο παράθυρο.

Μα σαν μένεις στο κέντρο και πας να βγεις από το πάρκινγκ σου, μπορεί και να μην τα καταφέρεις διότι κάποιος που βιάζεται και δεν βρίσκει πού να παρκάρει το άφησε για λίγο μπροστά στην έξοδό σου. Οπότε είσαι αναγκασμένος να περιμένεις, να περιμένεις, να περιμένεις μέχρι να τελειώσει τη δουλειά, για την οποία πετάχτηκε και να επιστρέψει.

Αν προλάβεις να ζητήσεις τον λόγο, πάλι θα ακούσεις απάντηση του στυλ «Άσε μας ρε φίλε, δύο λεπτά κάναμε, δεν έπαθες και τίποτα».

Είναι και εκείνοι που αφήνουν τα οχήματά τους μισά στον δρόμο και μισά στα πεζοδρόμια. Καταστάσεις ροντέο αδιαφορώντας για τους πεζούς που προσπαθούν να περάσουν.

«Αυτό σας πείραξε κυρία μου. Χωράτε τι φωνάζετε»

Άλλοι πάλι που δεν βρίσκουν να παρκάρουν και βιάζονται, το βάζουν σε μια γωνιά του δρόμου χωρίς να νοιάζονται αν ο άλλος οδηγός θα πρέπει να γίνει αιλουροειδές μαζί με το όχημά του για να τους αποφύγει και να μείνει εντός δρόμου.

«Πολύ περίεργος είσαι…».

Του Κώστα Γκιάστα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass