Μυστήριο με κληρονομιά Λαρισαίου δικηγόρου

ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ, ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΥΝΟΙΚΕΣΙΩΝ, ΚΛΙΝΙΚΕΣ, ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ

Δημοσίευση: 12 Οκτ 2019 22:10

Πέπλο μυστηρίου απλώνεται πάνω από μεγάλο τμήμα περιουσίας Λαρισαίου δικηγόρου που δεν είναι πλέον στη ζωή. Μια γυναίκα που ήταν δίπλα του τα τελευταία χρόνια, συγγενείς του δικηγόρου, ένα γραφείο συνοικεσίων, δύο κλινικές, μια ανακαίνιση σπιτιού και έγγραφα, το περιεχόμενο των οποίων αμφισβητείται, συνθέτουν έναν κύκλο έχοντας στο μέσον εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Το ζητούμενο δηλαδή…

Τώρα οι δύο πλευρές (συγγενικά πρόσωπα και γυναίκα) λύνουν τις διαφορές τους στα δικαστήρια της Λάρισας και συγκεκριμένα στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων. Κατηγορούμενη είναι η γυναίκα που αυτοσυστήνεται ως αρραβωνιαστικιά του και καλείται να αντικρούσει δύο πράξεις για τις οποίες κατηγορείται. Της απάτης και της υπεξαίρεσης.

Ο συνταξιούχος δικηγόρος αρκετά μεγάλος σε ηλικία ήταν ευκατάστατος, άγαμος και άκληρος. Σύμφωνα με τους συγγενείς του έπασχε από άνοια και δεν μπορούσε να ξεχωρίσει καν τις ημέρες. Εκείνοι ισχυρίζονται πως τα τελευταία χρόνια τον φρόντιζαν και του τακτοποιούσαν ακόμα και τα χάπια. Μάλιστα από τη στιγμή που παρουσίασε συμπτώματα άνοιας του ζήτησαν να τον πάρουν στο σπίτι τους αλλά εκείνος αρνιόταν πεισματικά καθώς ήθελε να μένει στο δικό του σπίτι.

Στη ζωή του κάποια στιγμή εμφανίζεται μια Λαρισαία, αρκετά μικρότερη σε ηλικία από τον ίδιο. Γνωρίζονται μέσω γραφείου συνοικεσίων. Εκείνη υποστηρίζει κατά τη διάρκεια της απολογίας της, πως ζούσαν μαζί και μάλιστα αντάλλαξαν και δαχτυλίδια αρραβώνων παρά το προχωρημένο της ηλικίας του. Κάποια στιγμή, σύμφωνα με την ίδια, όταν επιστρέφει σπίτι δεν τον βρίσκει εκεί καθώς είχε μεταφερθεί σε κλινική στη Λάρισα εκτάκτως.

Σπεύδει αμέσως να τον βρει αλλά επειδή δεν της αρέσει η θεραπεία στη συγκεκριμένη κλινική, αποφασίζει να μεταφερθεί σε άλλη κλινική εκτός Λάρισας. Μάρτυρας νοσοκόμα που κατέθεσε ότι δεν έβλεπε άλλο πρόσωπο να τον επισκέπτεται εκτός από εκείνη τη γυναίκα.

Η κατηγορούμενη μάλιστα ισχυρίστηκε πως ο δικηγόρος δεν ήθελε να έχει σχέση με τους συγγενείς του αφού της έλεγε ότι συνεχώς του ζητούσαν χρήματα. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη δεύτερη κλινική υπογράφηκε παρουσία συμβολαιογράφου ένα πληρεξούσιο προς τη γυναίκα για να χειρίζεται τις οικονομικές του υποθέσεις. Οι συγγενείς βέβαια ισχυρίζονται πως δεν ήταν σε κατάσταση να υπογράψει κάτι τέτοιο, όμως η συμβολαιογράφος κατέθεσε πως όταν πήγε στην κλινική τον βρήκε όρθιο και υπέγραψε μάλιστα ολογράφως.

Κατά τη διάρκεια αυτών των ετών έγινε και μια ανακαίνιση του σπιτιού του, κάτι που σύμφωνα με όσα κατηγορείται η γυναίκα δεν στοίχισε παραπάνω από 15.000 ευρώ. Παρ’ όλα αυτά φέρεται πως της παρέδωσε, μετά από αναλήψεις που έκανε ο ίδιος, συνολικά ποσό άνω των 155.000 ευρώ, κάτι που μεταφράζεται σύμφωνα με το κατηγορητήριο ότι της έμειναν τα υπόλοιπα χρήματα που είναι περίπου 140.000. Οι συγγενείς ισχυρίζονται πως δεν ήταν σε θέση να το κάνει λόγω της κατάστασής του. Η ίδια αρνείται όλες τις πράξεις.

Με ενδιαφέρον αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου σε λίγες ημέρες.

Του Κώστα Γκιάστα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass