Στ. Αραχωβίτης: Δεν είχαμε χρόνο να αναδείξουμε το έργο μας

«ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ» ΔΗΛΩΣΕ Ο ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΝΩ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΕ «ΥΠΟΠΤΗ» ΤΗΝ ΑΔΡΑΝΕΙΑ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Δημοσίευση: 15 Οκτ 2019 22:00

Ενδιαφέρουσα ήταν η χθεσινοβραδινή ανοιχτή εκδήλωση-συζήτηση στο κέντρο «Φαντασία» της Ελασσόνας με κεντρικό ομιλητή τον πρώην υπουργό και νυν τομεάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων του ΣΥΡΙΖΑ, Σταύρο Αραχωβίτη με θεματική «Πολιτικές και παρεμβάσεις για τον αγροτικό χώρο: Τι έγινε και τι πρέπει να γίνει», που διοργάνωσε το Αγροτικό Τμήμα της Ν.Ε. Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ και παρουσίασε ο δημοσιογράφος Χρήστος Αθανασιάδης.

«Από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έγινε ένα πολύ μεγάλο έργο αλλά δεν είχαμε τον χρόνο να το αναδείξουμε στην πραγματική του διάσταση και τα μέσα για να προπαγανδίσουμε το έργο μας. Είμαστε υπερήφανοι για τη δουλειά μας και το έργο μας…», είπε χαρακτηριστικά ο πρ. υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σταύρος Αραχωβίτης.

Μιλώντας για το τι κατάφερε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στάθηκε, ανάμεσα στα άλλα, στα του τέλους επιτηδεύματος, στο ασφαλιστικό, στον νόμο για την οικοτεχνία, στο νέο πλαίσιο για τους συνεταιρισμούς, στη δημιουργία θεσμικού πλαισίου για βιοκαλλιεργητές, στη σοβαρή και επίπονη δουλειά στο ζήτημα της υδατοοικονομίας, στο ξεμπλοκάρισμα 32 μεγάλων έργων, στις συμφωνίες για τη φέτα και τη Διεπαγγελματική «που για κάποιο λόγο από τον Απρίλιο διεκόπη», στις προσπάθειες για την τιμή του γάλακτος και την ανακοπή της πτωτικής τάσης στην τιμή του, στη συστηματοποίηση των ελέγχων, κ.ά., καταλογίζοντας στη σημερινή κυβέρνηση «συνεχή αδράνεια που αρχίζει να γίνεται ύποπτη».

Αναφερόμενος ο πρ. υπουργός στο τι πρέπει να γίνει από εδώ και πέρα, επικεντρώθηκε: στην άμεση μείωση του κόστους παραγωγής, στην κλιματική αλλαγή που θα έχει συνέπειες σε όλα τα επίπεδα (…«να δούμε τις συνέπειες. Ο αγρότης είναι περισσότερο το θύμα, παρά ο θύτης. Θέλουμε αγρότες που να παράγουν; Τα χρήματα να κατευθυνθούν προς τους αγρότες»), ενώ «κατέθεσε» την ανησυχία του για το ότι από το 2005 έως το 2015 εξαφανίστηκαν 4 εκατ. μικρές αγροτικές εκμεταλλεύσεις!

«Το ανταγωνιστικό μας πλεονέκτημα είναι η ποιοτική γεωργία. Αυτή η ποικιλομορφία μάς έδωσε πολλά πλεονεκτήματα», υπογράμμισε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, που αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα για διατήρηση της ζωής στην ύπαιθρο.

Τέλος, αναφερόμενος στον «μεγάλο πόλεμο στη γειτονιά μας, με την εθνοκάθαρση που κάνει τις τελευταίες μέρες η Τουρκία» ο πρ. υπουργός τόνισε χαρακτηριστικά: «Υπάρχουν προσφυγικές ροές, ολοένα αυξανόμενες. Η Ευρώπη σφυρίζει αδιάφορα, το ίδιο και οι ΗΠΑ, όπως και η σημερινή ελληνική κυβέρνηση…».

Ακολούθησαν τοποθετήσεις από φορείς και άτομα για θέματα και προβλήματα και στη συνέχεια ο τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Αραχωβίτης έδωσε απαντήσεις.

Ανάμεσα στις παρουσίες ήταν: οι βουλευτές Βασίλης Κόκκαλης και Άννα Βαγενά, ο δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Γάτσας, ο αντιδήμαρχος Δημ. Καρανίκας, ο πρ. βουλευτής Νίκος Παπαδόπουλος, περιφερειακοί σύμβουλοι, ο αναπληρ. γραμματέας της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας Βασ. Ζωγράφος και τα μέλη της Χρ. Παπαδημητρίου και Γιάννης Καριπίδης, πολιτευτές, ο πρ. δήμαρχος Τυρνάβου Παν. Σαρχώσης, αυτοδιοικητικοί, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Ελασσόνας Θεόδ. Τζιώλας, εκπρόσωποι φορέων, αγροτοσυνδικαλιστές και αγρότες, κτηνοτρόφοι των επαρχιών Ελασσόνας, Τυρνάβου, Φαρσάλων, Αγιάς, κ.ά.

ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Γιάννη Μουκίδη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass