ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Το Σαββατοκύριακο η 3η Γιορτή Κάστανου στα Αμπελάκια

Δημοσίευση: 16 Οκτ 2019 15:42

Στην πλατεία της Ιστορικής Κοινότητας Αμπελακίων του Δήμου Τεμπών διοργανώνεται το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 19-20 Οκτωβρίου η 3η Γιορτή Κάστανου, συνδιοργανωτές της οποίας είναι η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο Δήμος Τεμπών, η Τοπική Κοινότητα Αμπελακίων και ο Νέος Αγροτικός Συνεταιρισμός Αμπελακίων.


Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν οι διοργανωτές, Νίκος Λιούπας (αντιπεριφερειάρχης), Γιώργος Νικολάου (αντιδήμαρχος Τεμπών), Αθανάσιος Λιακατάς (μέλος ΔΣ του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού, Περιβάλλοντος και Παιδείας του Δήμου Τεμπών) και Ευθύμιος Καζαντζής (πρόεδρος νέου Αγροτικού Συνεταιρισμού Αμπελακίων) ανέφεραν πως «προϊόντα, όπως, το κάστανο αποτελούν πυλώνα για την τοπική πραγματική οικονομία της περιφέρειάς μας και μπορούν να εξελιχθούν σε προϊόντα γεωγραφικής ανάδειξης. Τέτοιες εκδηλώσεις συμβάλλουν στο να φέρουμε στο προσκήνιο τους ανθρώπους της παραγωγής. Πιστεύουμε ότι η αγροτική παραγωγή και ο πρωτογενής τομέας προσφέρουν προστιθέμενη αξία στην τοπική και εθνική οικονομία».
Στο πλαίσιο της γιορτής θα διοργανωθεί μια ειδική εσπερίδα με τον Dr. Ευάγγελο Καραμανέ, διευθυντή του Κέντρου Ερευνών της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών, με θέμα: «Η καστανιά και το κάστανο στη λαογραφία. Στοιχεία του παραδοσιακού πολιτισμού ως πολιτιστικό συμβολικό κεφάλαιο των τοπικών κοινοτήτων» και τον Dr. Δημήτριο Αβτζή, κύριο ερευνητή στον τομέα της Δασικής Εντομολογίας στο Ινστιτούτο Δασικών Ερευνών Θεσσαλονίκης του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού ΔΗΜΗΤΡΑ, με θέμα: «Τα εντομολογικά προβλήματα της περιοχής στην καστανιά: Παρόν και Μέλλον».
Στη συνέντευξη Τύπου παρευρέθηκαν ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβούλιο Β. Πινακάς και ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λάρισας Χρήστος Καλομπάτσιος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

SYNETAIRISTIKH TRAPEZA
ΕΔΑ ΘΕΣΣ
INTERCOMM FOODS
ELEFTHERIA
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1