Η Λάρισα γιορτάζει και τιμά την ιστορία της

ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ

Δημοσίευση: 20 Οκτ 2019 20:16

Από αύριο έως και την ερχόμενη Κυριακή 27 Οκτωβρίου θα διαρκέσουν οι επετειακές εκδηλώσεις του Δήμου Λαρισαίων για την απελευθέρωση της Λάρισας από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής, στις 23 Οκτωβρίου 1944. Οι εκδηλώσεις ποικίλες και έχουν ως εξής:


* Αύριο Δευτέρα 21 Οκτωβρίου: Στις 10.00 -12:00 στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης «Ξεναγοί για Μία Μέρα», βιωματικό εργαστήρι, κατά τη διάρκεια του οποίου μαθητές της ΣΤ’ τάξης του 3ου Δημοτικού Λάρισας θα αναλάβουν τον ρόλο του ξεναγού.
* Την Τρίτη 22 Οκτωβρίου: Στις 10.00-13:00 πάλι στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης θα επαναληφθεί η ίδια εκδήλωση. Στις 19:00 Στη Δημοτική Πινακοθήκη ανοιχτή ξενάγηση στην ενότητα «Αγωνιστικότητα» της Μόνιμης Συλλογής Κατσίγρα. Προβολή βίντεο όλων των έργων της Συλλογής με αναφορά στην Κατοχή και στην Αντίσταση. Σχολιασμός επιλεγμένων φωτογραφιών της συλλογής «Η Μνήμη της Πόλης – Λάρισα – Κατοχή – Απελευθέρωση 1941-44» από τα μέλη της Φωτοθήκης Λάρισας, του Ομίλου Φίλων της Θεσσαλικής Ιστορίας. Η εκδήλωση οργανώνεται από τη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας - Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα σε συνεργασία με τον Σύλλογο «Φίλοι της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας - Μουσείου Γ.Ι. Κατσίγρα» και τον Σύλλογο «Φίλοι του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης Λάρισας».
* Την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου: Στις 10:00 πανηγυρική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Στις 11:30 συγκέντρωση στην είσοδο του Δημαρχείου προσκεκλημένων-φορέων-μαθητών-πολιτών. Στις 11:35 με τη Φιλαρμονική του Δήμου να προηγείται, μετακίνηση στο Ηρώο της Πόλης. Στις 11:45 τρισάγιο και στις 12 κατάθεση στεφάνων. Στις 20:30 στην αίθουσα του Δημοτικού Ωδείου επετειακή συναυλία με τίτλο «Μάνα μου Ελλάς» με τη Λαϊκή Ορχήστρα του ΔΩΛ.
* Το Σάββατο 26 Οκτωβρίου: Στις 12:00-13:00 στη Δημοτική Πινακοθήκη εκπαιδευτική δράση για παιδιά 6-12 χρονών με τίτλο «Ζήτω η Λευτεριά». Στις 19:30 η ανάρτηση του εμβληματικού έργου «Γκουέρνικα 1», δωρεά του Κυριάκου Κατζουράκη. Θα ακολουθήσει συζήτηση με τον Κυριάκο Κατζουράκη και την ηθοποιό Κάτια Γέρου.
* Την Κυριακή 27 Οκτωβρίου: Στις 12:00-13:00 στη Δημοτική Πινακοθήκη εκπαιδευτική δράση για παιδιά 6-12 χρονών με τίτλο «Ζήτω η Λευτεριά».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass