Οι νέοι του Αγίου Αχιλλίου στην Ηπειρο.

Δημοσίευση: 23 Οκτ 2019 15:28

Στο ξεκίνημα της καινούριας ιεραποστολικής χρονιάς, οι Νέοι του Αγίου Αχιλλίου, με την ευλογία του σεβ. κ.Ιερωνύμου, πραγματοποίησαν ένα μονοήμερο προσκύνημα στην Ήπειρο.

Επισκέφθηκαν πρώτα το γραφικό Μέτσοβο και γνώρισαν τις ομορφιές και τα τοπικά προϊόντα του. Ακολούθως, ανέβηκαν στην Πίνδο και έφτασαν 400 μέτρα από τα Ελληνοαλβανικά σύνορα, εκεί που οι πρόποδες του όρους Νεμέρτσικα συναντούν τον Αώο ποταμό, κοντά στη συμβολή του με το Σαραντάπορο, στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μολυβδοσκέπαστης. Έπειτα, πέρασαν από την Κόνιτσα και το μονότοξο γεφύρι της, ακριβώς στην είσοδο της χαράδρας του Αώου. Έκαναν ένα ευλαβικό προσκύνημα στο πατρικό σπίτι του Οσίου Παϊσίου και γνώρισαν πτυχές της ζωής του, μέσα από φωτογραφίες και προσωπικά του αντικείμενα, με ξεναγούς τα ανήψια του. Ο επόμενος σταθμός είχε περισσότερο πατριωτικό χαρακτήρα: το ιστορικό Καλπάκι. Εκεί που έγινε η μεγάλη και σημαντική Μάχη Ελαίας-Καλπακίου, όπου η 8η Μεραρχία του υποστράτηγου Χαράλαμπου Κατσιμήτρου αναχαίτισε τα ιταλικά στρατεύματα του ανώτατου διοικητή Αλβανίας, στρατηγού Βισκόντι Πράσκα. Στο Μνημείο του «Έλληνα Μαχητή του πολέμου 1940-41» τέλεσαν Τρισάγιο για την ανάπαυση των πεσόντων στρατιωτών και έψαλλαν τον Εθνικό Ύμνο. Μετά απ’ αυτό το επίκαιρο μάθημα ιστορίας, οι Νέοι του Αγίου Αχιλλίου κατευθύνθηκαν στην πόλη των Ιωαννίνων, όπου είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στο ιστορικό κέντρο, στο κάστρο, στην προκυμαία, να επισκεφθούν το νησάκι του «Αλή πασά» και βέβαια να προσκυνήσουν στον ναό του πολιούχου Αγίου Γεωργίου εν Ιωαννίνοις, όπου φυλάσσονται τα χαριτόβρυτα λείψανά του.

Οι συναντήσεις των Νέων γίνονται κάθε Τρίτη 9-10 το βράδυ με τον π. Ραφαήλ. Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Ναού.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass