Η Λ.Σ. καταγγέλλει τον δήμαρχο Τεμπών

ΓΙΑ ΔΗΘΕΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Δημοσίευση: 23 Οκτ 2019 15:40

Οι εκλεγμένοι σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στον Δήμο Τεμπών, Μαρία Κωστή και Κωνσταντίνος Χαδουλός, όπως σημειώνουν σε ανακοίνωσή τους «καταγγέλλουμε τον δήμαρχο Τεμπών Γιώργο Μανώλη, για δημοσίευση κειμένου, που αφορά στο κλείσιμο της γέφυρας Τεμπών, το οποίο εμφάνισε αυθαίρετα ως απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Δηλώνουμε ότι ουδέποτε το συγκεκριμένο κείμενο-ψήφισμα, εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο και επομένως αποτελεί απαράδεκτη ενέργεια του δημάρχου και της παράταξής του να το εμφανίζει ως απόφαση.

Φαίνεται ότι η τακτική αυτή είναι μάλλον προσφιλής στον δήμαρχο, γιατί κάτι ανάλογο έκανε και στο πρόσφατο παρελθόν, όταν εμφάνισε ως απόφαση του Δ.Σ. στον Τύπο, κείμενο για τη μη εγκατάσταση προσφύγων στο ακατάλληλο στρατόπεδο του Κυψελοχωρίου, ενώ είχε δεσμευτεί ότι θα το συζητούσε το Δημοτικό Συμβούλιο, χωρίς αυτό να γίνει.

Η άποψη που εκφράσαμε οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Δημοτικό Συμβούλιο, είναι ότι η αναγκαστική διέλευση των συνδημοτών μας και όχι μόνο, μέσω της ΠΑΘΕ, λόγω του κλεισίματος της γέφυρας των Τεμπών, πρέπει να γίνεται χωρίς να πληρώνει κανείς διόδια. Οι συνδημότες μας και όλοι οι διερχόμενοι υποχρεωτικά μέσω των σηράγγων, δεν μπορεί να διακρίνονται σε κατηγορίες που άλλοι θα πληρώνουν και άλλοι θα εξαιρούνται.

Η συντήρηση της γέφυρας των Τεμπών είναι έργο απαραίτητο για την ασφαλή διέλευση των διερχόμενων και θα έπρεπε να είχε γίνει πριν καιρό. Η παραχωρησιούχος εταιρεία είναι υποχρεωμένη να εξασφαλίζει δρόμο διέλευσης χωρίς διόδια, για όσους τον χρησιμοποιούν. Εφόσον η εταιρεία δεν τον εξασφαλίζει, είναι υποχρεωμένη να μην εισπράττει αντίτιμο για τα διόδια.

Βεβαίως η θέση μας γενικότερα είναι ότι πρέπει να καταργηθούν τα διόδια σε όλους τους δρόμους και η διέλευση να είναι ελεύθερη για όλους, αφού ο λαός μας έχει χρυσοπληρώσει το κόστος κατασκευής των δρόμων, και σήμερα δεν μπορεί να τους χρησιμοποιήσει, γιατί όλες οι αστικές κυβερνήσεις τους παρέδωσαν προς εκμετάλλευση σε επιχειρηματικούς ομίλους που υποχρεώνουν τον λαό να τους ξαναπληρώνει.

Καλούμε τους συνδημότες μας, να αρνηθούν κάθε επιβάρυνση διοδίων και να ετοιμάζονται για κινητοποιήσεις, εφόσον δεν γίνει αποδεκτό το αίτημα για την ελεύθερη πρόσβαση στην ΠΑΘΕ».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass