Η Λάρισα τιμά την εθνική επέτειο

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ - ΣΤΙΣ 11.30 π.μ. Η ΠΑΡΕΛΑΣΗ

Δημοσίευση: 27 Οκτ 2019 15:10

Με κάθε επισημότητα και με παρελάσεις κορυφώνονται αύριο οι εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στη Λάρισα και στους δήμους του νομού. Στη Λάρισα το επετειακό πρόγραμμα προβλέπει τα εξής:

Στις 7:00 π.μ. θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των εκκλησιών με φροντίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου. Εωθινό από τη μουσική της 1ης Στρατιάς και τη Φιλαρμονική του Δήμου Λάρισας στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Στις 8:00 επίσημη έπαρση σημαίας. Στις 10:30 π.μ. άφιξη επισήμων και έναρξη δοξολογίας στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγ. Αχιλλίου, στην οποία θα χοροστατήσει ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Tυρνάβου κ. Ιερώνυμος. Μετά το τέλος της δοξολογίας και εντός του Ιερού Ναού θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας.

Στις 11:00 επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο της πόλης και κατάθεση στεφάνων από ανώτατες πολιτικές και στρατιωτικές αρχές, εφεδροπολεμιστικές οργανώσεις και εκπροσώπους της Εθνικής Αντίστασης όλων των παραρτημάτων των αναγνωρισμένων αντιστασιακών οργανώσεων. Στις 11:30 η παρέλαση των Αναπήρων Πολέμου, Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης, Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Μαθητών, Προσκόπων, Οδηγών, Πολιτιστικών Συλλόγων και τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων. Σημειώνεται πως ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Γιάννης Τσακίρης θα είναι ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης στις εορταστικές εκδηλώσεις και στην παρέλαση στη Λάρισα.

ΣΤΑ ΦΑΡΣΑΛΑ

Στα Φάρσαλα, σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει καταρτίσει η δημοτική αρχή, οι αυριανές εκδηλώσεις περιλαμβάνουν: 7.30 π.μ. κωδωνοκρουσίες στους Ιερούς Ναούς της πόλης, 8 π.μ. έπαρση της Σημαίας στο Ηρώο Πεσόντων στην πλατεία Δημαρχείου, 10.30 π.μ. επίσημη δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Παρασκευής παρουσία των τοπικών αρχών, 11.00 π.μ. συγκέντρωση στην πλατεία Δημαρχείου της πόλης, παράταξη σημαιών των σχολείων, οδηγών και προσκόπων, 11.10 π.μ. επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο της πόλης και εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας, κατάθεση στεφάνων από τις αρχές και τους φορείς της πόλης, 12 μ. παρέλαση των μαθητών των Σχολείων, των Οδηγών και των Προσκόπων επί της οδού Λαρίσης.

ΣΤΗΝ ΕΛΑΣΣΟΝΑ

Το πρόγραμμα του εορτασμού στην Ελασσόνα είναι το εξής:

10:30 π.μ. Τέλεση επίσημης δοξολογίας στον Μητροπολιτικό Ναό, χοροστατούντος του σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ελασσώνος κ. Χαρίτωνα. Επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο, εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας, κατάθεση στεφάνων 11:00 π.μ. Έναρξη παρέλασης πολιτικών τμημάτων επί της οδού 6ης Οκτωβρίου, ενώπιον των αρχών της πόλης. Μετά το τέλος της παρέλασης θα ακολουθήσει δεξίωση για τις αρχές και το κοινό στο Πνευματικό Κέντρο.

ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ

Στην Αγιά στις 10:30 π.μ. θα τελεσθεί η επίσημη δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό των Αγίων Αντωνίων και θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας. Στις 11 π.μ. θα ψαλεί επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο των Ηρώων, θα κατατεθούν στεφάνια από τις πολιτικές και στρατιωτικές αρχές, οργανώσεις, φορείς και συγγενείς πεσόντων, θα κρατηθεί ενός λεπτού σιγή και θα ακουστεί ο εθνικός ύμνος. Στις 11:30 π.μ. θα ξεκινήσει η παρέλαση στον πεζόδρομο της 25ης Μαρτίου των μαθητών των Νηπιαγωγείων, Δημοτικών, Γυμνασίου, ΓΕΛ και ΕΠΑΛ.

ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΕΜΠΩΝ

Εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο θα πραγματοποιηθούν αύριο και σε δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου Τεμπών. Συγκεκριμένα, στο Συκούριο στις 7 το πρωί η μπάντα της Mουσικής Σχολής του Δήμου θα παιανίσει στους δρόμους του Συκουρίου εθνικά εμβατήρια. Στις 10 π.μ. τέλεση επίσημης δοξολογίας στον I.Ν. Αγίων Κων/νου και Ελένης Συκουρίου. Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από την εκπαιδευτικό κ. Αθανασοπούλου. Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφανιών στο Μνημείο των Ηρώων. Παρέλαση στην οδό Αγίου Κων/νου από τους μαθητές και μαθήτριες. Στις 19.00 Λαμπαδηφορία και υποστολή σημαίας.

-Στο Μακρυχώρι: 10.30: Τέλεση επιμνημόσυνης δέησης στο Μνημείο των Ηρώων, κατάθεση στεφάνων, 11.00: Εκφώνηση πανηγυρικού από την κ. Κωνσταντία Ρίζου, 11.45: Παρέλαση μαθητών στον δρόμο της Κεντρικής πλατείας, 12.30: Δεξίωση εκπροσώπων των Τοπικών Αρχών και κοινού στο παλιό κοινοτικό κατάστημα (Κ.Ε.Π.)

ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΙΛΕΛΕΡ

Το πρόγραμμα του εορτασμού της εθνικής επετείου έχει ως εξής: Προσέλευση των αρχών στον χώρο του ΚΑΠΗ στη Νίκαια στις 9:30 και στη συνέχεια εκκλησιασμός στον Ι.Ν. του Αγ. Γεωργίου όπου μετά τη δοξολογία θα εκφωνήσει τον πανηγυρικό της ημέρας η καθηγήτρια κ. Χριστίνα Μακρή. 10:45 επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στον χώρο του μνημείου στην πλατεία. Η εκδήλωση θα περατωθεί με παρέλαση των μαθητών επί της οδού Φαρσάλων και δεξίωση της Δημοτικής Αρχής στο κτίριο του ΚΑΠΗ. Επίσης, στον Ι.Ν. μετά το πέρας της δοξολογίας θα χορηγηθούν οι υποτροφίες του Κληροδοτήματος Ιωάννη και Ρωξάνης Παπαγιαννοπούλου, ακαδημαϊκού έτους 2017-2018, στους ανακηρυχθέντες δικαιούχους.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass