Εκκλησιαστικά νέα

Δημοσίευση: 31 Οκτ 2019 16:01

Αγρυπνία στον Ι.Ν. Αγίων Θεοδώρων

Αγρυπνία θα τελεστεί σήμερα Πέμπτη το βράδυ στον ιερό ναό των Αγίων Θεοδώρων Λάρισας. Η αγρυπνία (με αρτοκλασία) θα ξεκινήσει στις 8.30 μ.μ. για την εορτή του Οσίου Δαυίδ και τον αγιασμό της πρωτομηνιάς του Νοεμβρίου. Τον Ναό εξυπηρετεί το υπ' αριθμόν 10 Αστικό ΚΤΕΛ (από Κεντρική πλατεία).

---------------------

 

Στο Δοξαρά οι σιδηροδρομικοί

ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΤΟ ΕΚΚΛΗΣΑΚΙ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ

Γιορτάζει και πανηγυρίζει την Παρασκευή 1η Νοεμβρίου ο Ιερός Ναός Αγίων Αναργύρων των Σιδηροδρομικών στο Δοξαρά. Ο Πανελλήνιος Σύλλογος-Συνταξιούχων Σιδηροδρομικών Λάρισας «Ο Αγιος Φίλιππος», ανήμερα της εορτής των Αγίων Αναργύρων θα τελέσει Θεία Λειτουργία με θείο κήρυγμα, αρτοκλασία, λιτάνευση της ιεράς εικόνας των Αγίων και μνημόσυνο για την ανάπαυση των ψυχών των φονευθέντων και όλων των σιδηροδρομικών που έχουν αποβιώσει και των μελών των οικογενειών τους. Το λεωφορείο θα αναχωρήσει από την πλατεία του Σιδηροδρομικού Σταθμού Λάρισας (πλατεία 23ης Οκτωβρίου 1944) στις 8:00 το πρωί. Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στα τηλ. 6977-744.376, 6977-137.255, 6948-304.583 και 6945-636.829.

Το εκκλησάκι κτίστηκε με δαπάνες των σιδηροδρομικών της Λάρισας και της Νέας Ιωνίας Βόλου, στη μνήμη των αδικοχαμένων σιδηροδρομικών Δημήτρη Τσακαλέα και Κώστα Τουρούτσικα, που φονεύθηκαν την 1η Νοεμβρίου 1972 σε σύγκρουση δύο αμαξοστοιχιών στο 326ο χλμ. της γραμμής Αθηνών-Λάρισας.

Ανακοίνωση όμως εξέδωσε και η Πανελλήνια Ένωση Σιδηροδρομικών και τα Σωματεία της δυνάμεώς της : Αναγέννηση Βόρειας Ελλάδας, Λαρισαϊκός, Πελοποννήσου, Μακεδονίας – Θράκης και Θεσσαλικός όπου προσκαλούν όλους τους σιδηροδρομικούς να τιμήσουν με την παρουσία τους τη τέλεση θείας λειτουργίας και το πανελλήνιο μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των συναδέλφων τους που έπεσαν θύματα και έχασαν τη ζωή τους στην εκτέλεση του υπηρεσιακού τους καθήκοντος σε όλο το μήκος του σιδηροδρομικού δικτύου του ΟΣΕ από την Καλαμάτα μέχρι και την Αλεξανδρούπολη και για όλους τους συναδέλφους τους που έφυγαν από τη ζωή από οποιαδήποτε αιτία.

Η εκδήλωση θα γίνει στο παρεκκλήσι των Αγίων Αναργύρων στο Δοξαρά. Για όσους επιθυμούν να συμμετάσχουν υπάρχουν τα τηλέφωνα 6974-656.191 (Αθανάσιος Σαξώνης) και 2410-615.392 (Χρυσάνθη Ρούσου) για να δηλώσουν συμμετοχή. Η αναχώρηση θα γίνει στις 07.30 από το Σταθμό Λάρισας.

---------------------

 

Πανηγυρίζει ο ναός των Αγ. Αναργύρων

Αύριο Παρασκευή πανηγυρίζει ο ιερός ναός των Αγίων Αναργύρων, στους Αγίους Αναργύρους του Δήμου Κιλελέρ. Σήμερα Πέμπτη, στις 5.30 μ.μ. θα τελεστεί μέγας αρχιερατικός εσπερινός, χοροστατούντος του σεβ. μητροπολίτη Λάρισας και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμου, με αρτοκλασία και θείο κήρυγμα. Την Παρασκευή 1η Νοεμβρίου στις 7.30 το πρωί θα τελεστεί όρθρος, πανηγυρική θεία λειτουργία με αρτοκλασία, κήρυγμα και το ύψωμα των Αγ. Αναργύρων.

---------------------

Ομιλία στη ΓΕΧΑ

Την Κυριακή 3 Νοεμβρίου και ώρα 6:00 μ.μ. στην αίθουσα της Γ.Ε.Χ.Α., οδός Μανδηλαρά 14, θα γίνει ομιλία από τον κ. Μάριο Δομουχτσή, θεολόγο-φιλόλογο, μέλος της Αδελφότητος θεολόγων "Ο ΣΩΤΗΡ" με θέμα: «Ο πυρσός της οικουμένης, σε μια εποχή διαφθοράς και παρακμής».

---------------------

Οι Αγ. Ανάργυροι γιορτάζουν στο Αχίλλειο Λάρισας

Τη μνήμη των Αγίων Ιατρών Κοσμά και Διαμιανού γιορτάζει σήμερα και αύριο το ομώνυμο ξωκλήσι (επί της παλιάς Εθνικής Οδού Λάρισας-Βόλου) στο Αχίλλειο Λάρισας. Σήμερα, παραμονή της εορτής, στις 5 το απόγευμα θα τελεστεί μέγας εσπερινός με αρτοκλασία και θείο κήρυγμα, ενώ αύριο, ανήμερα της εορτής των Αγίων και ώρα 7.30 π.μ. θα τελεσθεί η πανηγυρική θεία λειτουργία των Αγίων Αναργύρων με αρτοκλασία και θείο κήρυγμα, ενώ θα πραγματοποιηθεί και αγιασμός για την 1η του μηνός.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass