Ανάβαση - γιορτή στην Ελασσόνα

Μάχες με τον χρόνο για 60 οδηγούς - φίλους της Μηχανοκίνησης - Μετρά βαθμολογικά στο Κύπελλο Αναβάσεων Β. Ελλάδος

Δημοσίευση: 04 Νοε 2019 22:26

ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε»)
του Γιάννη Μουκίδη

Ήταν μια πραγματική Γιορτή του Μηχανοκίνητου Αθλητισμού με Πανελλήνια εμβέλεια η «4η Ανάβαση Ελασσόνας» που «έτρεξε» το Σαββατοκύριακο στην Ελασσόνα, με σύμμαχο τον καλό καιρό – ιδανικό για αγώνες(..ιδίως χθες Κυριακή).

Δυνατές «μάχες» με τα χρονόμετρα για 60 οδηγούς χάρισαν πολλές συγκινήσεις σε εκατοντάδες θεατές – φίλους και οπαδούς του μηχανοκίνητου αθλητισμού, που με τη σειρά τους τίμησαν δεόντως με την παρουσία τους μία ακόμη Ανάβαση Ελασσόνας.
Ήταν ένας αγώνας που προσμετρά βαθμολογικά στο Κύπελλο Αναβάσεων Βορείου Ελλάδος(της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος). Να σημειωθεί ότι και η «4η Ανάβαση Ελασσόνας» διοργανώθηκε από τη δραστήρια Λέσχη Αυτοκινήτου – Μοτοσικλέτας Καλλιθέας Ελασσόνας(Λ.Α.Μ.Κ.Ε.), με την υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Ελασσόνας, των τοπικών φορέων και βέβαια δεκάδων χορηγών.
Δεν ήταν λίγοι αυτοί που μετά και τη φετινή επιτυχημένη Ανάβαση Ελασσόνας και τη μεγάλη συμμετοχή του κόσμου έκαναν λόγο για έναν ακόμη μεγάλο θεσμό στην περιοχή του Δήμου Ελασσόνας και του Νομού Λάρισας, που ήδη «ορθοπόδησε» και αποκτά ολοένα (…κάθε χρόνο) και νέους φίλους.
Το βράδυ του Σαββάτου έγινε η επίσημη έναρξη του αγώνα, με παρουσίαση όλων των συμμετοχών, μέσα σε πανηγυρική ατμόσφαιρα, και με την παρουσία δεκάδων φίλων του αυτοκινήτου και όχι μόνο.
Από νωρίς, το πρωί της Κυριακής, οι μηχανές των αυτοκινήτων «άναψαν» για τα καλά, και εκατοντάδες φίλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού από τον Νομό Λάρισας, από γειτονικούς Νομούς και όχι μόνο, πήραν «θέση μάχης»…για να χαρούν τις μάχες στην άσφαλτο, «απλωμένοι» σε ιδιαίτερα επιλεγμένα σημεία της διαδρομής, απολαμβάνοντας με ασφάλεια τις προσπάθειες των πληρωμάτων που αγωνίστηκαν και «έπαιζαν» με τον χρόνο(προσφέροντας ασυνήθιστο θέαμα και απρόσμενες συγκινήσεις), ζώντας από κοντά μια ακόμη «Ανάβαση Ελασσόνας», που όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε «σίγουρα…έχει μπροστά της πολλούς Αγώνες». Πάντως αρκετοί μεσήλικες ξαναθυμήθηκαν παλαιότερες εποχές, τότε που το φημισμένο «Ράλι Ακρόπολις» με ειδικές διαδρομές…περνούσε και από την Ελασσόνα και τη γύρω περιοχή!
Οι οδηγοί και τα πληρώματα που συμμετείχαν στην 4η Ανάβαση Ελασσόνας δεν έκρυψαν τη χαρά και την ικανοποίησή τους που βρέθηκαν στην Ελασσόνα και πήραν μέρος σ’ «έναν πολλά υποσχόμενο Αγώνα», «εξαιρετικά οργανωμένο», «με υπέροχη διαδρομή», «με μοναδική φιλοξενία», «με φοβερή δουλειά των διοργανωτών», που «αγκαλιάστηκε» από τον κόσμο και έχει τη στήριξη των τοπικών φορέων.
Μάλιστα, πολλοί από τους οδηγούς ευχαρίστησαν δημόσια την Τοπική Αυτοδιοίκηση(Περιφέρεια Θεσσαλίας – Δήμο Ελασσόνας), τη Λ.Α.Μ.Κ.Ε. και τους διοργανωτές, και όλους τους φορείς που έδωσαν σημαντικό «χέρι βοήθειας», στις ιδιαίτερες εποχές που ζούμε, για να είναι επιτυχημένη και αυτή η 4η διοργάνωση.
Χαρακτηριστικά είναι τα όσα είπαν έμπειροι οδηγοί που συμμετείχαν: «η Ανάβαση της Ελασσόνας ολοένα και ανεβαίνει». «Είναι μια δυνατή διοργάνωση, πολύ καλά προετοιμασμένη». «Πολύ σημαντικό είναι που έχει αγκαλιαστεί απ’ όλο αυτό τον κόσμο».
Η φετινή 4η Ανάβαση Ελασσόνας προσέλκυσε εμφανώς μεγαλύτερο αριθμό φίλων του Μηχανοκίνητου Αθλητισμού, σε σύγκριση με τις προηγούμενες. Έγκυροι και έμπειροι παρατηρητές αντίστοιχων διοργανώσεων του Μηχανοκίνητου Αθλητισμού έκαναν λόγο για 7.000 και πλέον άτομα που παρακολούθησαν συνολικά την όλη διοργάνωση της Ελασσόνας.
Το Κυριακάτικο απογευματινό στην Ελασσόνα έβρισκε δεκάδες αγωνιστικά αυτοκίνητα να επιστρέφουν από την πίστα της Ανάβασης στη «βάση» τους, στην πόλη.
Το απόγευμα, στην Κεντρική πλατεία της Ελασσόνας, με πολύχρωμο «φόντο» τα αγωνιστικά αυτοκίνητα, έγινε η απονομή των κυπέλλων στους νικητές – οδηγούς της 4ης Ανάβασης Ελασσόνας και στους φορείς που συνέβαλαν στην επιτυχία των αγώνων, μέσα σε επευφημίες, θερμά χειροκροτήματα και πολλά χαμόγελα.
Ανάμεσα στις παρουσίες: η βουλευτής Στέλλα Μπίζιου, ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Θεσσαλίας Θανάσης Παιδής, ο περιφερειακός σύμβουλος Ανδρέας Μπρέζας, ο δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Γάτσας, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος σε θέματα Αθλητισμού Κώστας Δήμκος, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, αυτοδιοικητικοί, εκπρόσωποι φορέων, κ.ά.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass