Αγέλη σκύλων κατασπάραξε πρόβατα στον Αμπελώνα

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΑ ΣΥΛΛΕΧΘΟΥΝ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΣΚΥΛΙΑ

Δημοσίευση: 06 Νοε 2019 22:28

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)
Του Κώστα Τσόλα
Μάστιγα για την πόλη του Αμπελώνα έχουν καταστεί οι αγέλες αδέσποτων σκύλων, οι οποίες δρουν είτε μέσα στην πόλη είτε σε αγροτικές και κτηνοτροφικές περιοχές.


Συγκεκριμένα, χθες αγέλη αδέσποτων σκύλων μπήκε σε κτηνοτροφική μονάδα λίγο έξω από τον Αμπελώνα, έσκαψε κάτω από την περίφραξη και θανάτωσε πάνω από 60 προβατίνες του κοπαδιού. Συμφώνα με πληροφορίες, τα σκυλιά θανάτωσαν περίπου 15 προβατίνες, ενώ οι υπόλοιπες πέθαναν από ασφυξία και συνωστισμό υπό τον φόβο των σκύλων. Μάλιστα, το θλιβερό γεγονός για τους κτηνοτρόφους είναι ότι τα περισσότερα ζωντανά ήταν ετοιμόγεννα, αφού σε λίγες μέρες θα γεννούσαν, γεγονός που σημαίνει διπλή ζημιά για τον κτηνοτρόφο.
Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι υπηρεσίες του Δήμου Τυρνάβου και προσωπικά ο δήμαρχος κ. Γιάννης Κόκουρας, ο οποίος γνωρίζει καλά και τον κτηνοτροφικό κόσμο και τον αγώνα που κάνει. Η επίθεση αυτή δεν είναι η μοναδική, αλλά με αφορμή τις τελευταίες επιθέσεις αδέσποτων σκύλων σε κτηνοτροφικές μονάδες της περιοχής του Αμπελώνα και ιδιαίτερα με τη χθεσινή, ο κ. Κόκουρας έδωσε εντολή στην ομάδα κτηνιάτρων πριν ξεκινήσει χθες τις στειρώσεις να μεταβεί πρώτα στην περιοχή του Αμπελώνα, στον χώρο όπου τελέστηκε το τραγικό συμβάν και να συλλέξει την αγέλη των αδέσποτων σκύλων.
Ταυτόχρονα, υπήρξε συνάντηση του δημάρχου με τη διευθύντρια της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Λάρισας για τη συγκρότηση της τριμελούς επιτροπής που ορίζει ο νόμος για να επιληφθεί των απαραίτητων ενεργειών. Επίσης σε συνεργασία με το φιλοζωικό σωματείο έχει ήδη γίνει η σύσταση της πενταμελούς επιτροπής, η οποία απαρτίζεται και από εκπαιδευτή σκύλων, ο οποίος θα κρίνει τη συμπεριφορά των αδέσποτων ζώων.
Μιλώντας χθες στην «Ε» ο δήμαρχος Τυρνάβου κ. Γιάννης Κόκουρας σημείωσε μεταξύ άλλων: «Με την έναρξη σήμερα του προγράμματος στειρώσεων του Δήμου καλούμε όλους να βοηθήσουν ενεργά υποδεικνύοντας τα σημεία στα οποία βρίσκονται αδέσποτα ζώα. Διαβεβαιώνουμε τους δημότες πως ο Δήμος Τυρνάβου από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων της νέας δημοτικής αρχής κάνει όλα όσα ορίζονται από τη νομοθεσία για να αντιμετωπιστεί αυτό το τόσο σημαντικό ζήτημα άμεσα και αποτελεσματικά».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass