Επιασαν τις εισόδους του χωριού στην Καρίτσα

«ΜΠΛΟΚΟ» ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΧΘΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΩΝ

Δημοσίευση: 07 Νοε 2019 22:22

Ανθρώπινη αλυσίδα στις δύο εισόδους της κοινότητας Καρίτσας του Δήμου Αγιάς σχημάτισαν χθες το βράδυ κάτοικοι του χωριού, προκειμένου να σταματήσουν τη μεταφορά προσφύγων, ασυνόδευτων ανηλίκων, στο ξενοδοχείο «Βίλα Χριστίνα», στην Καρίτσα.

Όπως δήλωσε στην «Ε» ο πρόεδρος της κοινότητας κ. Βασίλης Τσακνής, πληροφορήθηκαν πως μεταφέρονται από το λιμάνι του Πειραιά ασυνόδευτα προσφυγόπουλα, για να εγκατασταθούν σε ξενοδοχεία της Καρίτσας, της Άνω Σωτηρίτσας και της Καλλιπεύκης.

Η είδηση προκάλεσε αναστάτωση στο χωριό, με αποτέλεσμα να αποφασίσουν οι κάτοικοί του να κλείσουν τους δρόμους εισόδου προς αυτό, τόσο προς την κατεύθυνση του Κόκκινου Νερού όσο και προς την κατεύθυνση του Στομίου, προκειμένου να σταματήσουν τη διέλευση λεωφορείου που θα μετέφερε τα προσφυγόπουλα.

Τα ανθρώπινα φράγματα στήθηκαν από τις 8 το βράδυ και θα παρέμεναν μέχρι και τις πρωινές ώρες.

«Δεν θα αφήσουμε να περάσουν…» δήλωσε ο κ. Τσακνής σημειώνοντας «Θα αποτρέψουμε τη λειτουργία και δεύτερης προσφυγικής δομής φιλοξενίας στο χωριό μας».

Λ. Κισσάβου

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΠΕΥΚΗ

* Στο μεταξύ χθες συγκεντρώθηκαν στο Δημοτικό Σχολείο της Καλλιπεύκης κάτοικοι του χωριού και συζήτησαν τους τρόπους αντίδρασης στην εγκατάσταση μεταναστών στο χωριό τους.

Όπως είναι γνωστό από την πρώτη συγκέντρωση είχε εγκριθεί κατά πλειοψηφία ψήφισμα του τοπικού συμβουλίου το οποίο ψηφίστηκε και απ' το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Τεμπών κατά πλειοψηφία και δημοσιεύτηκε στα ΜΜΕ.

Οι κάτοικοι –όπως αναφέρθηκε- θορυβημένοι απ' τον αιφνιδιαστικό τρόπο που μεταφέρονται οι μετανάστες σε διάφορες περιοχές της χώρας διατράνωσαν για άλλη μια φορά την αντίθεση τους στην εγκατάσταση μεταναστών στο χωριό τους για πάρα πολλούς λόγους οι οποίοι είναι ήδη γνωστοί. Το χωριό κατοικείται από μόλις 120 κατοίκους και τον χειμώνα οι συνθήκες διαβίωσης είναι ακραίες. Στην συνέχεια συζήτησαν διάφορους τρόπους αντίδρασης στην περίπτωση που αυτό συμβεί.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass