«Μπλόκο» των αντιεξουσιαστών σε εκδήλωση για το προσφυγικό

* ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΟ «ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΕΙΟ» * ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΕ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Ο ΠΑΝ. ΣΑΠΚΑΣ * ΤΗ ΜΕΤΕΦΕΡΕ ΣΤΗΝ ΤΡΙΓΩΝΗ Ο ΚΩΝ. ΒΑΪΟΥΛΗΣ

Δημοσίευση: 07 Νοε 2019 22:24

Επεισοδιακό ήταν το κλίμα χθες το απόγευμα στην είσοδο του «Χατζηγιάννειου» Πνευματικού Κέντρου όπου ήταν προγραμματισμένη από τη Δημοτική Παράταξη "Λαρισαίων Κοινόν" να πραγματοποιηθεί εκδήλωση με θέμα "Μεταναστευτικό: Υπόγεια Εισβολή και Τοπικές Κοινωνίες".

Ομάδα αντιεξουσιαστών εξέφρασε την αντίθεσή της με την εκδήλωση στο συγκεκριμένο κτίριο, φωνάζοντας συνθήματα, κρεμώντας πανό και πετώντας τρικάκια. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να υπάρξει έντονη παρουσία της αστυνομίας στον χώρο και εν συνεχεία η δημοτική αρχή αποφάσισε να ακυρωθεί η διοργάνωσή της στο «Χατζηγιάννειο» για λόγους ασφαλείας. Έντονες ήταν οι αντιδράσεις από την παράταξη του Κώστα Βαϊούλη που εν συνεχεία αποφάσισε να μεταφέρει την εκδήλωση λίγα μέτρα πιο κάτω στην Τρίγωνη πλατεία.

Πιο συγκεκριμένα:

Όλα ξεκίνησαν το μεσημέρι όταν η ομάδα των αντιεξουσιαστών βρέθηκε στον χώρο και κρέμασε πανό που έγραφε «Χατζηγιάννειο ανοιχτό σε όλη την κοινωνία, ενάντια στον ρατσισμό και την ξενοφοβία». Εν συνεχεία έγινε συνέλευση και αποφασίστηκε να μην διακοπεί η λειτουργία του κτιρίου, αλλά να μην επιτραπεί η πραγματοποίηση της συγκεκριμένης εκδήλωσης για τους μετανάστες από τη δημοτική παράταξη «Λαρισαίων Κοινόν».

Εν τω μεταξύ, οι αστυνομικές δυνάμεις προσπάθησαν κάποια στιγμή να απομακρύνουν τους αντιεξουσιαστές από την είσοδο χωρίς όμως επιτυχία, με αποτέλεσμα να ανάψουν τα αίματα. Στον χώρο βρίσκονταν ήδη άνθρωποι της Δημοτικής Αρχής με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Παν. Σάπκα, αφού συνομίλησε με τους νεαρούς, αποφάσισε την ακύρωση της εκδήλωσης στο «Χατζηγιάννειο» για λόγους ασφαλείας.

Οι διοργανωτές αποφάσισαν να μεταφέρουν την εκδήλωση λίγα μέτρα πιο κάτω, στην Τρίγωνη πλατεία. Ο κ. Βαϊούλης δήλωσε τα εξής: «Καταγγέλλουμε την κατάσταση. Είναι άκρως παράνομη και πρωτόγνωρη για τη Λάρισα. Με την ανοχή δυστυχώς των αρμοδίων φορέων, οργάνων της κοινωνίας και της πολιτείας που είναι εντεταλμένοι να επιβάλλουν τη νομιμότητα, 15 μπαχαλάκηδες αποτρέπουν τη διοργάνωση μιας νόμιμης εκδήλωσης που είχε ως στόχο την ενημέρωση του κοινού για το θέμα της παράνομης μετανάστευσης και τον τρόπο που πρέπει να αντιδράσουν οι τοπικές κοινωνίες. Εμείς είμαστε μια παράταξη, η Λαρισαίων Κοινόν, που είμαστε καθόλα νόμιμοι και καθόλα δημοκράτες. Πιστεύουμε στον ειρηνικό τρόπο και στον διάλογο και γι’ αυτό τον λόγο μετά την καταγγελία αυτήν αποφασίσαμε να αποχωρήσουμε από το «Χατζηγιάννειο» από τη στιγμή που δήλωσε αδυναμία η αστυνομία να επέμβει και να βγάλει 15 ταραχοποιούς που τελούσαν σοβαρότατα παραπτώματα και μου απαγόρευσαν την είσοδο στο «Χατζηγιάννειο». Παρά το γεγονός πως ήταν μάρτυρες και ο αστυνομικός υποδιευθυντής και οι υπόλοιποι, η αστυνομία δεν παρεμβαίνει, ούτε και ο εισαγγελέας. Εμείς θα προβούμε σε μηνύσεις σε καθέναν από αυτούς και θα δούμε πώς προχωρήσει η κατάσταση».

Σε ερώτηση για το αν θα στρέφεται και εναντίον της δημοτικής αρχής είπε: «Βεβαιότατα. Γιατί οι αντιδήμαρχοι παρουσία μου, προσπαθούσαν να πούνε πως δεν τελείται παράπτωμα. Ενώ ήταν κατάληψη προσπαθούσαν να πούνε πως εμείς τελούμε εν αδίκω τη στιγμή που εμείς ζητούσαμε απλώς την πλήρη εφαρμογή του νόμου. Δεν έκαναν καμία καταγγελία στην αστυνομία γι’ αυτήν την παράνομη κατάληψη του δημοτικού χώρου και γενικώς η συμπεριφορά τους δεν ήταν υπέρ της πόλης αλλά υπέρ μερικών μπαχαλάκηδων» κατέληξε.

 

Κ. ΓΚΙΑΣΤΑΣ

Gallery άρθρου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass