Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στη Συνδιάσκεψη της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης ο δήμαρχος Τεμπών

ΣΤΟ ΕΡΝΤΙΝΓΚ ΤΗΣ ΒΑΥΑΡΙΑΣ ΒΡΕΘΗΚΕ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΝΩΛΗΣ

Δημοσίευση: 08 Νοε 2019 15:36
Στην αίθουσα που πραγματοποιείται η Συνδιάσκεψη της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, ο δήμαρχος Τεμπών Γιώργος Μανώλης, μαζί με δεκάδες δημάρχους από την Ελλάδα και τη Γερμανία, συζητούν και ανταλλάσουν ιδέες και πρακτικές για τους δήμους τους Στην αίθουσα που πραγματοποιείται η Συνδιάσκεψη της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, ο δήμαρχος Τεμπών Γιώργος Μανώλης, μαζί με δεκάδες δημάρχους από την Ελλάδα και τη Γερμανία, συζητούν και ανταλλάσουν ιδέες και πρακτικές για τους δήμους τους

Στο Έρντινγκ της Βαυαρίας χτυπά η καρδιά της ελληνογερμανικής συνεργασίας, ενώ ήδη έχουν αρχίσει οι προεργασίες για τη ΔΕΘ του 2020 όπου τιμώμενη χώρα είναι η Γερμανία.

Η αυτοδιοίκηση είναι σε πρώτο πλάνο και κυρίως η συνεργασία των δήμων και των περιφερειών Ελλάδας και Γερμανίας, ενώ στη Συνέλευση συμμετέχουν εκτός από δημάρχους και περιφερειάρχες, και στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης και πολιτικά ιδρύματα.

Μεταξύ των Ελλήνων δημάρχων που συμμετέχουν στη Συνδιάσκεψη της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης είναι και ο δήμαρχος Τεμπών Γιώργος Μανώλης, ο οποίος είχε την ευκαιρία, μέσω επιμορφωτικών εκδρομών στην περιοχή του Έρντινγκ, να ενημερωθεί για καλές πρακτικές σχετικά με τα ζητήματα της επεξεργασίας λυμάτων, της γεωθερμίας και των ιαματικών πηγών αλλά και της προώθησης των γεωργικών προϊόντων.

Στο επίκεντρο της Συνέλευσης βρέθηκαν θέματα όπως η αναζήτηση ευρωπαϊκών χρηματοδοτήσεων για τη διμερή συνεργασία μεταξύ ελληνικών και γερμανικών φορέων, η εμβάθυνση και η δρομολόγηση νέων συνεργασιών αλλά και ο ρόλος της τοπικής αυτοδιοίκησης ως πυλώνας ανάπτυξης και επαγγελματικής κατάρτισης. Ακόμη, το πρόγραμμα της φετινής συνδιάσκεψης περιελάμβανε ενδιαφέροντα εργαστήρια σχετικά με τη σύγχρονη δημοκρατία, τις κοινωνικές ανισότητες, το περιβάλλον αλλά και τις σύγχρονες προκλήσεις για την τοπική αυτοδιοίκηση. Χαιρετισμό απηύθυνε και η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ.

Σχετικά Άρθρα