Οι νέοι δείχνουν τον δρόμο ενός καινοτόμου μοντέλου δημόσιας διοίκησης

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΠΡΟΣΟΜΟΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ VOX_POPULI

Δημοσίευση: 08 Νοε 2019 15:50

Πετυχημένη ήταν η έναρξη χθες το απόγευμα των εργασιών της 1ης Πρότυπης Προσομοίωσης Περιφερειακού Συμβουλίου Vox_Populi , που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και με πρωτοβουλία νέων της περιοχής.

Η τελετή έναρξης πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο της Ιατρικής Σχολής, (Κτίριο Κατσίγρα), ενώ οι συνεδριάσεις θα διεξαχθούν στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας, στη Λάρισα. Το παρών έδωσε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός μαζί με τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Βασίλη Πινάκα, ενώ τον δήμαρχο Λαρισαίων εκπροσώπησε ο αντιδήμαρχος Πολεοδομίας και Ψηφιακών Πολιτικών – Έξυπνης Πόλης κ. Ντίνος Διαμάντος.

Υπενθυμίζεται ότι η δράση αυτή δημιουργήθηκε χάρη στο όραμα μιας ομάδας νέων ανθρώπων, οι οποίοι έλκουν την καταγωγή τους από διαφορετικές περιφερειακές ενότητες της Θεσσαλίας. Οι συμμετέχοντες θα κληθούν να εφαρμόσουν τη Δημοκρατία στην πράξη, διαβουλευόμενοι με τους συναδέλφους τους. Θα είναι, με λίγα λόγια, εκείνοι που θα πρέπει να συσκεφτούν, να προτείνουν, να επιχειρηματολογήσουν, να ασκήσουν την πολιτική τέχνη στον ύψιστο βαθμό.

Η πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής Δήμητρα Καραγγέλη στον χαιρετισμό της ανέφερε πως «μέσα από το συνέδριο επιχειρούμε να δώσουμε στους νέους ανθρώπους τη δύναμη και το βήμα, προκειμένου να αντιληφθούν ότι μπορούν μέσα από τη δράση να αλλάξουν τα πράγματα. Μέσω της διαβούλευσης θα προτείνουμε βιώσιμες λύσεις, πρωτοπόρα έργα και καινοτόμες ιδέες, με την ελπίδα ότι οι αρμόδιοι θα τα κάνουν πράξη. Η σημερινή παρουσία των επισήμων αρχών μάς δίνει δύναμη και κουράγιο να συνεχίσουμε με τον ίδιο ζήλο, με τον οποίο ξεκινήσαμε».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass