Σύντομες ειδήσεις

Δημοσίευση: 12 Νοε 2019 15:00

Οι γυναίκες της αντίστασης και της τουρκικής κατοχής

Εκδήλωση-αφιέρωμα στις γυναίκες της αντίστασης κατά της τουρκικής κατοχής Χαρίτα Μάντολες, Ελένη Φωκά και Ελένη Ευθυμίου, διοργανώνουν η Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου, ο Δήμος Λαρισαίων, ο Σύλλογος Κυπρίων Νομού Λάρισας και τα Εκπαιδευτήρια Μαίρης Ν. Ράπτου την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 7 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του «Χατζηγιάννειου» Δημοτικού Πνευματικού Κέντρου Λάρισας.

Θα γίνει παρουσίαση του βιβλίου της Ευρυδίκης Περικλέους-Παπαδοπούλου «Ως αληθώς - Η ζωή της Χαρίτας Μάντολες». Η εκδήλωση πλαισιώνεται με μουσικό πρόγραμμα από τη φιλαρμονική της 1ης Στρατιάς και το χορευτικό του Συλλόγου Κυπρίων Νομού Λάρισας

 

* * *

Προσκυνηματική εκδρομή στη Μονή Οσίου Δαυίδ στην Εύβοια

Η Ιστορική-Λαογραφική Ενωση Λάρισας «Αλησμόνητες Πατρίδες», διοργανώνει, στις 23 Νοεμβρίου, μονοήμερη προσκυνηματική επίσκεψη στην ιερά Μονή του Οσίου Δαυίδ στις Ροβιές Εύβοιας. Πρόκειται για τη Μονή στην οποία ασκήτεψε και εκοιμήθη ο Προστάτης της Ένωσης Οσιος Ιάκωβος Τσαλίκης, τον οποίο για πρώτη φορά θα τον γιορτάσουμε ως Ένωση τελώντας ιερό προσκύνημα και δέηση στον τάφο του, που βρίσκεται στον προαύλειο χώρο της Μονής.

Πληροφορίες στην κ. Ιωάννα Σκενδερίδου στο τηλέφωνο 6974-930.467.

 

* * *

Συγκέντρωση τροφίμων για τους πρόσφυγες

Συγκέντρωση τροφίμων και ειδών υγιεινής για τους πρόσφυγες πραγματοποιεί το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, ως και την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου στα γραφεία του.

Συγκεκριμένα συγκεντρώνονται: γάλα εβαπορέ, τροφές μακράς διαρκείας – ρύζι, μακαρόνια, φρυγανιές, κονσέρβες -, πάνες, χαρτικά, σαμπουάν, σαπούνια, οδοντόκρεμες.

Η παράδοσή τους γίνεται τις ώρες 08:00 – 14:00. Για πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο τηλέφωνο 241-0-250708.

 

* * *

Εκλογές Καταστηματαρχών Παραλίων

Εκλογές για ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου, οργανώνει ο Σύλλογος Καταστηματαρχών Παραλίων ν. Λάρισας, μεθαύριο Πέμπτη 14 Νοεμβρίου τις ώρες από 2 το μεσημέρι με 9 το βράδυ, στο Επιμελητήριο Λάρισας.

 

* * *

Εκδήλωση κατά του ΝΑΤΟ

Εκδήλωση – συζήτηση με θέμα «Η ανανέωση της Ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας για τις Στρατιωτικές Βάσεις, οι εξελίξεις στην περιοχή και η εμπλοκή της χώρας μας», οργανώνει η Επιτροπή Ειρήνης Λάρισας, μεθαύριο Πέμπτη 14 Νοεμβρίου, στις 7:00 μ.μ. στο Επιμελητήριο Λάρισας (Παπακυριαζή 44).

Ομιλητής θα είναι ο Σταύρος Τάσσος, πρόεδρος της ΕΕΔΥΕ, καθηγητής Πανεπιστημίου (Γεωλογίας – Σεισμολογίας).

 

* * *

Ο προϋπολογισμός στο Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας

Η εισηγητική έκθεση επί της συντάξεως του προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2020 της Περιφέρειας Θεσσαλίας, μετά τη γνώμη του Παρατηρητηρίου Οικονομικής Αυτοτέλειας των Ο.Τ.Α. Ολοκληρωμένο Πλαίσιο Δράσης (ΟΠΔ) και η στοχοθεσία εκτέλεσης Προϋπολογισμού του 2020 θα συζητηθούν στη νέα αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας, στο Κτίριο της Περιφέρειας στην οδό Καλλισθένους και Θεοφράστου, την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου και ώρα 18:00.

 

* * *

Απογευματινό από τις «Φίλες της Αγάπης»

Απογευματινό διοργανώνουν οι «Φίλες της Αγάπης» μεθαύριο Πέμπτη 14 Νοεμβρίου και ώρα 7 το απόγευμα στο κέντρο «Εν Λαρίση». Η εκδήλωση εκτός από… καλή παρέα, ποιοτική μουσική από τους μουσικούς του κέντρου, περιλαμβάνει και επίκαιρη ομιλία από την κ. Κλαίρη Μπακούρα , σύμβουλο πολιτιστικής διαχείρισης και επικοινωνίας, με θέμα «Ευτυχία είναι οι ανθρώπινες σχέσεις».

 

* * *

Επίσκεψη στο Αντιτορπιλικό «Βέλος»

Ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Λάρισας θα επισκεφθεί το αντιτορπιλικό «Βέλος» στη Θεσσαλονίκη, το Σάββατο 16 Νοεμβρίου. Η αναχώρηση θα γίνει από την οδό Κύπρου απέναντι από το γραφείο του Συνδέσμου στις 07:45 π.μ.. Μετά την ξενάγηση στο αντιτορπιλικό «Βέλος» θα ακολουθήσει επίσκεψη στον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου. Ακολουθεί ελεύθερος χρόνος και θα επιστροφή στη Λάρισα περίπου στις 16:00 με 17:00. Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν, να το δηλώσουν έγκαιρα στο γραφείο του Συνδέσμου, οδό Κύπρου 80 και στα τηλέφωνα 2410-532.101 και 6936-967.174.

 

* * *

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρισας

Το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρισας θα συνεδριάσει μεθαύριο Πέμπτη 14 Νοεμβρίου στις 7.30 το απόγευμα. Στη συνεδρίαση μεταξύ άλλων θα συζητηθούν ο ορισμός των άτυπων επιτροπών του Δήμου, ενώ θα συζητηθεί και η εκμίσθωση χωρίς δημοπρασία δημοτικού χώρου στο πάρκο Αλκαζάρ για την εγκατάσταση και λειτουργία Παγοδρομίου κατά τη λειτουργία του Θεματικού Πάρκου Χριστουγέννων "Πάρκο των Ευχών" 2019-2020.

 

* * *

Αναβάλλεται αιμοδοσία των «Ενεργών»

Αναβάλλεται η εθελοντική αιμοδοσίας που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί σήμερα στην Κεντρική πλατεία Λάρισας, από τους Ενεργούς Πολίτες Λάρισας, σε συνεργασία με το Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας.

Όποιος αιμοδότης επιθυμεί να δώσει αίμα για την Τράπεζα Αίματος των Ενεργών Πολιτών Λάρισας, μπορεί να μεταβεί στο Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας.

 

* * *

Εκδήλωση για ενίσχυση της «Παιδικής Στέγης»

Μουσικό απογευματινό οργανώνουν η πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Μέριμνας – Παιδικής Στέγης, την Τρίτη 19 Νοεμβρίου στη Λέσχη Φρουράς Αξιωματικών στις 6 μ.μ. Τα έσοδα θα διατεθούν στο έργο «Αγάπης και Προσφοράς» του Σωματείου.

 

* * *

Γυμναστική στον Τύρναβο

Ξεκίνησαν από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Τυρνάβου (K.E.ΔH.T.) τα τμήματα εκγύμνασης Ειδικής Φυσικής Αγωγής - Ειδική Άθληση για Α.με.Α. από χθες Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2019.

Αναλυτικά, τα τμήματα θα υλοποιούνται κάθε:

ΔΕΥΤΕΡΑ 19:00 – 20:00

ΤΕΤΑΡΤΗ 16:00 – 17:00

Οι αιτήσεις υποβάλλονται στα γραφεία της Κ.Ε.ΔΗ.Τ. τις πρωινές ώρες από τις 9.00 έως 2.00 μ.μ. (Δημαρχείο Τυρνάβου 2ος όροφος) καθώς και στον χώρο του κλειστού γυμναστηρίου τις ώρες διεξαγωγής των τμημάτων. (τηλ. επικοινωνίας: 2492350170 και 2492350171).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass