Καταδικάστηκε για τα στρατιωτικά καύσιμα

ΛΑΡΙΣΑΙΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΜΕ ΠΟΙΝΗ 11 ΜΗΝΩΝ

Δημοσίευση: 13 Νοε 2019 11:05

Επτά χρόνια μετά την αποκάλυψη των περιστατικών και τα δικαστήρια συνεχίζουν να γίνονται κατά… ριπάς.

Ο λόγος για την υπόθεση της κλοπής καυσίμων από το στρατόπεδο της 1ης Διοίκησης Αγωγού Καυσίμων (ΔΑΚ) στο Ομορφοχώρι, που εν συνεχεία μεταγγίζονταν κατά τόνους επί μεγάλο χρονικό διάστημα από τα στρατιωτικά βυτία σε πολιτικά για να πάρουν εν συνεχεία τους δρόμους του εμπορίου.

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας σε β' βαθμό τιμώρησε έναν πολίτη με ποινή φυλάκισης 11 μηνών για την πράξη της άμεσης συνέργειας σε απάτη στην υπηρεσία.

Η υπόθεση, στην οποία εμπλέκονται στρατιωτικοί και πολίτες, εξ αρχής διαχωρίστηκε και εκδικάστηκε από δύο δικαστήρια. Το ποινικό δικαστήριο ανέλαβε τους πολίτες και το Στρατοδικείο τους στρατιωτικούς. Επίσης, διαχωρίστηκε ως προς την εκδίκασή του ανά ημερομηνίες. Σε άλλη εκδικάστηκαν τα αδικήματα που τελέστηκαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου (την ημέρα της σύλληψης 21η Μαΐου 2012) και σε άλλη για τα ευρήματα της αστυνομικής έρευνας των επόμενων ημερών. Οι αποφάσεις των δικαστηρίων προκαλούν ερωτηματικά στους εμπλεκομένους, καθώς έρχονται σε αντίθεση.

Το 2017 το Στρατοδικείο Λάρισας για την υπόθεση των ευρημάτων των επόμενων ημερών αθώωσε τους στρατιωτικούς. Η εισαγγελέας διαφώνησε και έστειλε την υπόθεση στο Αναθεωρητικό Δικαστήριο (δευτεροβάθμιο στρατιωτικό δικαστήριο), αλλά εκεί κρίθηκε απαράδεκτη η έφεση και ισχύει η αθωωτική απόφαση.

*Κι ενώ για τα ευρήματα των επόμενων ημερών οι στρατιωτικοί αθωώθηκαν, οι πολίτες για το ίδιο σκέλος καταδικάστηκαν!

Αρχικά από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο, σύμφωνα με το οποίο «οι δύο στρατιωτικοί ήταν σε συνεννόηση» και ήταν σε θέση «να πετυχαίνουν την παράτυπη έξοδο των καυσίμων καθότι αμφότεροι διοικητές» (ο ένας του Λόχου Διοίκησης και ο άλλος της 1ης ΔΑΚΑ). Εν συνεχεία, εκδικάστηκε η υπόθεση σε δεύτερο βαθμό από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο και οι κατηγορούμενοι κρίθηκαν πάλι ένοχοι, με ελαφρυντικά αυτή τη φορά. Ένας εξ αυτών, όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, παίρνει τον δρόμο της αίτησης αναίρεσης στον Άρειο Πάγο.

Για τα γεγονότα του αυτοφώρου που εκδικάστηκαν πριν λίγο διάστημα, το Πενταμελές Στρατοδικείο Λάρισας επέβαλε ποινές φυλάκισης δυόμισι και τριών ετών στους δύο Λαρισαίους στρατιωτικούς που πρωταγωνίστησαν στην υπόθεση.

ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΙΑΣΤΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass