Σύντομες ειδήσεις

Δημοσίευση: 13 Νοε 2019 15:29

Εγγραφές σε τμήματα του «Εργαστηρίου Ζωής»

ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ, ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΥΣ ΜΕ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Το «Εργαστήρι Ζωής» του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Λάρισας λειτουργεί για πέμπτη συνεχή χρονιά στο νεοκλασικό κτίριο, στην οδό Μανωλάκη 11.

Η πρωτοπόρα μεθοδολογία του, που συνδυάζει τις τέχνες, τον πολιτισμό και την προσωπική έκφραση με τις βασικές αρχές της πρωτογενούς πρόληψης, έχει ήδη βραβευτεί ως καλή πρακτική σε διεθνές επίπεδο (βραβείο Πρόληψης Pompidou 2018 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής), ενώ ήδη προγραμματίζεται η λειτουργία εργαστηρίων του σε άλλους Δήμους της Λάρισας.

Μετά από έναν μήνα λειτουργίας για την περίοδο 2019-2020 και λόγω ανακατατάξεων των συμμετεχόντων στα διάφορα τμήματα, αλλά και τη λειτουργία καινούριων τμημάτων για να ανταποκριθεί στη μεγάλη ζήτηση, το «Εργαστήρι Ζωής» ανακοινώσει ότι υπάρχουν θέσεις για ενήλικες, παιδιά και εφήβους που δεν πρόλαβαν να αιτηθούν κατά τη διάρκεια της προηγούμενης περιόδου εγγραφών.

Εργαστήρια εικαστικών για παιδιά, δημιουργικής γραφής για εφήβους, φωτογραφίας ενηλίκων και εφήβων, λογοτεχνίας ενηλίκων, θεατρικής παιδείας για παιδιά και ενήλικες, εθελοντισμού για ενήλικες, παραμυθιού για παιδιά, χορού για παιδιά και εφήβους, ιστορίας πολιτισμού για ενήλικες και mixtape για εφήβους, παραμένουν ακόμη ανοιχτά για έναν περιορισμένο αριθμό νέων αιτήσεων.

Η εγγραφή και συμμετοχή όλων των παιδιών, των εφήβων και των ενηλίκων είναι δωρεάν και οι εγγραφές στα τμήματα του «Εργαστηρίου Ζωής» γίνονται καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή) από τις 9:00 το πρωί μέχρι τις 2:00 το μεσημέρι, στα γραφεία του Κέντρου Πρόληψης Λάρισας (Μανωλάκη 11, 2ος όροφος) και τηρείται σειρά προτεραιότητας.

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές μπορείτε να απευθύνεστε στο τηλέφωνο του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Λάρισας: 2410-555.935.

------------------

 

Σύσκεψη με τους προέδρους του Σαρανταπόρου

ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Συνάντηση εργασίας με τους προέδρους των κοινοτήτων της Δημοτικής Ενότητας Σαρανταπόρου του Δήμου Ελασσόνας πραγματοποίησε ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Νικ. Γάτσας στο δημοτικό κατάστημα στο ιστορικό Χάνι Χατζηγώγου, στο πλαίσιο των κατά τόπους συναντήσεων για τον καλύτερο συντονισμό του δήμου με τις κοινότητες.

Ο κ. Γάτσας ευχαρίστησε τους προέδρους για τη συμμετοχή και τους ζήτησε να αναλάβουν ενεργό δράση στον τομέα αρμοδιότητάς τους, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα μικρά καθημερινά προβλήματα που ταλαιπωρούν τους κατοίκους στα χωριά.

Ο Δήμαρχος Ελασσόνας ζήτησε ακόμη να συνδράμουν τη νέα δημοτική αρχή στους ελέγχους που θα γίνουν και αφορούν στην εκτεταμένη παραβίαση των κανονισμών καθαριότητας, άρδευσης και ύδρευσης.

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι πρόεδροι των τοπικών συμβουλίων: Δημ. Βουρονίκος (Άζωρος), Ιω. Βαΐτσης (Σαραντάπορο), Κων. Κώτσιας (Γιαννωτά), Κων. Αλεξίου (Γεράνια), Κων. Βασιλείου (Μηλέα), Κων. Βλάχος (Τσαπουρνιά), Λαζ. Καραβαγγέλης (Λυκούδι).

Παρόντες στη σύσκεψη ο αντιδήμαρχος Βορείου Τομέα κ. Ιωάν. Νάνος και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΕΛ κ. Ιππ. Τζιουμακλής.

------------------

Παράταση στη «Δράση» για επενδύσεις στη Γεωργία

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας ενημερώνει ότι υπογράφηκε παράταση της περιόδου υποβολής αιτήσεων στήριξης της υπ. αριθμ. 663/24-06-2019 Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδος 2014-2020 στο Υπομέτρο 4.2: «Στήριξη για επενδύσεις στη μεταποίηση, εμπορία ή και ανάπτυξη γεωργικών προϊόντων» Δράση 4.2.1: «Μεταποίηση, εμπορία ή και ανάπτυξη γεωργικών προϊόντων με τελικό προϊόν εντός του Παραρτήματος Ι της Συνθήκης για τη Λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (γεωργικό προϊόν)» από τη 15η Νοεμβρίου μέχρι και την 30ή Δεκεμβρίου (ώρα λήξης 13:00).

Κατά τα λοιπά ισχύουν τα αναφερόμενα στην 1η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την υποβολή αιτήσεων στήριξης στο πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2014-2020» Δράση 4.2.1 Μεταποίηση, εμπορία ή και ανάπτυξη γεωργικών προϊόντων με τελικό προϊόν εντός του Παραρτήματος Ι της Συνθήκης για τη Λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (γεωργικό προϊόν).

------------------

 

Εκλογές Καταστηματαρχών Παραλίων

Εκλογές για ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου οργανώνει ο Σύλλογος Καταστηματαρχών Παραλίων ν. Λάρισας, αύριο Πέμπτη, από 2 το μεσημέρι με 9 το βράδυ, στο Επιμελητήριο Λάρισας.

------------------

 

«Ο δρόμος έχει τη δική του ιστορία...»

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΑ ΦΑΡΣΑΛΑ

Στο πλαίσιο του εορτασμού της 17ης Νοέμβριου η Μουσική Σχολή του Ο.Π.Α.Κ.Π.Α. Δ.Φ., αύριο Πέμπτη 14 Νοεμβρίου και ώρα 18:30 θα πραγματοποιήσει εκδήλωση στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Κέντρου Δήμου Φαρσάλων. Την μουσική επιμέλεια και την ενορχήστρωση έχει ο Γιώργος Δραγάζης. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

------------------

Θεία Λειτουργία από το Σωματείο «Ιωάννης ο Χρυσόστομος»

Σήμερα Τετάρτη, εορτή του ιερού Χρυσοστόμου, θα τελεστεί πανηγυρική θεία Λειτουργία στο παρεκκλήσιο του Παιδικού Σταθμού «Τα Χελιδονάκια» (Δαόχου 36 – Νεάπολη, όπισθεν του Αστυνομικού μεγάρου), από το Φιλανθρωπικό Σωματείο «Ιωάννης ο Χρυσόστομος».

------------------

Αγρυπνία στην Αγία Αικατερίνη

Μεθαύριο Παρασκευή 15 Νοεμβρίου στις 8:30 το βράδυ, επί τη εορτή του Αποστόλου και Ευαγγελιστού Ματθαίου στον Ιερό Ναό Αγίας Αικατερίνης στη συνοικία Παπασταύρου (Αλκαζάρ) θα τελεσθεί ιερά αγρυπνία ως ακολούθως: Ανάγνωση Θείας Μεταλήψεως, Εσπερινός, παράκληση στην Παναγία Γοργοϋπήκοο, όρθρος, Πολυέλαιοι, Θ. Λειτουργία. Κάθε μήνα κατά τη διάρκεια της αγρυπνίας σε 10λεπτο κήρυγμα αναλύεται η Επιστολή του Αποστόλου Ιακώβου του Αδελφοθέου.

------------------

Λειτουργίες του μητροπολίτη Ελασσώνος

Στην Παρασκευή Δεσκάτης και στην Ελασσόνα θα λειτουργήσει ο σεβασμ. μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Ι. Μητρόπολης, ο κ. Χαρίτων θα λειτουργήσει:

- Σήμερα, Τετάρτη 13 Νοεμβρίου, το πρωί στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία του ιερού ναού Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, στην Παρασκευή Δεσκάτης.

- Την ερχόμενη Κυριακή 17 Νοεμβρίου, το πρωί, στη Θεία Λειτουργία για τα Κατηχητικά σχολεία, στο Πνευματικό Κέντρο της Μητρόπολης.

------------------

Συγκέντρωση τροφίμων για τους πρόσφυγες

Συγκέντρωση τροφίμων και ειδών υγιεινής για τους πρόσφυγες πραγματοποιεί το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, ως και μεθαύριο Παρασκευή 15 Νοεμβρίου, στα γραφεία του.

Συγκεκριμένα συγκεντρώνονται: γάλα εβαπορέ, τροφές μακράς διαρκείας – ρύζι, μακαρόνια, φρυγανιές, κονσέρβες -, πάνες, χαρτικά, σαμπουάν, σαπούνια, οδοντόκρεμες.

Η παράδοσή τους γίνεται τις ώρες 08:00 – 14:00. Για πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο τηλέφωνο 2410-250.708.

------------------

Συγκέντρωση για το Πολυτεχνείο

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ

Συγκέντρωση για τον εορτασμό της 46ης επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 17 Νοέμβρη και ώρα 6 το απόγευμα στην πλατεία Ταχυδρομείου, από οργανωτική επιτροπή αποτελούμενη από το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, πρωτοβάθμια σωματεία, την Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Λάρισας, την Επιτροπή Ειρήνης Λάρισας, την Ένωση Γυναικών Λάρισας, τον Σύλλογο Σπουδαστών ΣΤΕΦ, τον Σύλλογο Σπουδαστών ΣΕΥΠ και τον Σύλλογο Σπουδαστών Φοιτητικών Εστιών Λάρισας.

------------------

Διανομή οσπρίων

σε πολύτεκνους

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΝΤΟΠΙΟΥ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥ

Παραγωγός, από τις Κοκκίνες Κιλελέρ, προσέφερε αφιλοκερδώς στον Σύλλογο Πολυτέκνων Λάρισας, σημαντικές ποσότητες οσπρίων (ρεβύθια και φακές).

Τα προϊόντα είναι άριστης ποιότητας, δικής του παραγωγής και διανέμονται από το γραφείο του Συλλόγου καθημερινά κατά τις ώρες λειτουργίας του. Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος αναφέρει: «Καθώς προσπαθούμε όλα τα μέλη μας να επωφελούνται από παρόμοιες δράσεις, η διανομή θα διαρκέσει ως τέλος Νοεμβρίου τουλάχιστον ή ως την εξάντληση αποθεμάτων. Προϋπόθεση το θεωρημένο "πάσο". Πιστεύουμε ότι η ποσότητα θα επαρκέσει για όλους. Επειδή όμως δεν είναι εφικτό να μεταφερθεί ολόκληρη, παρακαλούμε τηλεφωνήστε πριν για την διαθεσιμότητα της ημέρας. Τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει η διανομή και στο γραφείο μας στον Τύρναβο.

Ευχαριστούμε τον φίλο αγρότη για τον καρπό των κόπων του και καλούμε τα μέλη μας να προσέλθουν να παραλάβουν τα αγαθά».

------------------

Συνελήφθη 37χρονος με ηρωίνη

Από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας συνελήφθη ένας 37χρονος, κατηγορούμενος για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών. Ειδικότερα, όπως σημειώνεται από την ΕΛ.ΑΣ. «στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών ουσιών, διενεργήθηκε νομότυπη έρευνα στην οικία του 37χρονου, κατά την οποία βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν: δύο νάιλον συσκευασίες με μικροποσότητες ηρωίνης, μία νάιλον συσκευασία με μικροποσότητα κάνναβης, μία νάιλον συσκευασία με μικροποσότητα βουπρενορφίνης, 12,5 ναρκωτικά δισκία χωρίς την απαιτούμενη ιατρική συνταγή, μία ηλεκτρονική ζυγαριά, ένας χαρτοκόπτης και μία τηλεκάρτα με ίχνη ηρωίνης, ένα κινητό τηλέφωνο και το χρηματικό ποσό των 920 ευρώ». Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass