Εύσημα Ν. Γάτσα στον αγρότη που βρήκε και παρέδωσε άγαλμα

ΕΝΩ ΚΑΛΛΙΕΡΓΟΥΣΕ ΤΟ ΧΩΡΑΦΙ ΤΟΥ

Δημοσίευση: 15 Νοε 2019 17:15

Μετά από πρόσκληση του δημάρχου, ο κ. Γιάννης Ράπτης, αγρότης, κάτοικος Κοκκινόγης, επισκέφτηκε τον κ. Γάτσα στο γραφείο του εξηγώντας του τις συνθήκες κάτω από τις οποίες βρήκε το αρχαίο άγαλμα σε χωράφι που ο ίδιος καλλιεργεί στη θέση «Καστρί» στην ευρύτερη περιοχή της Δολίχης.  

Όπως τόνισε ο κ. Ράπτης, σε βραδινή εργασία του σε χωράφι ανάμεσα στη Δολίχη και στο Λιβάδι, κοντά στον αρχαιολογικό χώρο οργώνοντας θεώρησε στην αρχή ότι βρήκε μια μεγάλη πέτρα. Στη συνέχεια ωστόσο, βγάζοντας το εύρημα στην άκρη και καθαρίζοντάς το, είδε με έκπληξη ότι επρόκειτο για ένα ακέφαλο άγαλμα. Ο κ. Ράπτης κάλεσε την Αστυνομία, η οποία με τη σειρά της ενημέρωσε την Αρχαιολογική Υπηρεσία Λάρισας. Τον χώρο με το άγαλμα τον είχε υπό τη φύλαξή του το αστυνομικό τμήμα έως ότου φτάσουν οι αρμόδιοι υπάλληλοι. Αφού ζητήθηκε από τον ίδιο να δώσει όλες τις λεπτομέρειες της ανακάλυψης, το άγαλμα μεταφέρθηκε στη Λάρισα για έλεγχο και συντήρηση.

Ο δήμαρχος στη συνάντησή τους δήλωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που έχουμε τέτοιους ανθρώπους σαν εσάς ανάμεσά μας. Είναι πολύ σημαντικό και σπουδαίο να γνωρίζουν όλοι το πόσο σημαντικό είναι τέτοιου είδους ευρήματα να παραδίδονται στις αρμόδιες αρχές. Συγχαρητήρια κ. Ράπτη, το ήθος σας και οι ενέργειές σας είναι άξιες θαυμασμού και παράδειγμα προς μίμηση για όλους μας. Η περιοχή μας έχει δώσει μεγάλο αριθμό αρχαιολογικών ευρημάτων και ιδιαίτερα η περιοχή που ανακαλύφθηκε το άγαλμα από εσάς είναι γνωστή για τη σύνδεσή της με την Αρχαία Τριπολίτιδα. Πολύ κοντά λοιπόν στον χαρακτηρισμένο αρχαιολογικό χώρο «Καστρί» το εύρημά σας. Περιμένουμε όλοι με αγωνία το πόρισμα της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας. Εμείς από την πλευρά μας ήδη έχουμε ζητήσει από το αρμόδιο τμήμα του Δήμου να μας ενημερώσει για τις ενέργειες και τις μελέτες που έχουν γίνει κατά καιρούς για αυτή την περιοχή. Κάποια στιγμή θα ήτανε πολύ ωραίο να δημιουργηθεί ένας χώρος στους πρόποδες του Ολύμπου με όλα τα ευρήματα συγκεντρωμένα και επισκέψιμα από τους τουρίστες, με όλη την πλούσια ιστορία του τόπου μας να ξεδιπλώνεται μπροστά τους».  

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

SYNETAIRISTIKH TRAPEZA
ΕΔΑ ΘΕΣΣ
INTERCOMM FOODS
ELEFTHERIA
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1