Σύντομες ειδήσεις

Δημοσίευση: 16 Νοε 2019 20:50

Πρόσκληση της Αριστερής Παρέμβασης για το Πολυτεχνείο

Η Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία- Ανταρσία για την Ανατροπή καλεί με ανακοίνωσή της τους εργαζόμενους/ες και τη νεολαία «σε μαζική και μαχητική συμμετοχή στις αντιιμπεριαλιστικές, αντιπολεμικές, αντικυβερνητικές συγκεντρώσεις και στις διαδηλώσεις για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, σε όλες τις πόλεις της Θεσσαλίας, την Κυριακή στις 17 Νοέμβρη».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «θα είμαστε όλες κι όλοι εκεί, όπως θα είμαστε στην πρώτη γραμμή, σε κάθε μεγάλο και μικρό συλλογικό αγώνα στους δρόμους, τα πανεπιστήμια, τους χώρους εργασίας, τις γειτονιές και τα στρατόπεδα. Όπου ανθίζουν τα λουλούδια, θα φυτεύουμε σπόρους αντίστασης και αλληλεγγύης, θα στήνουμε συλλογικότητες και θα αγωνιζόμαστε μέχρι την τελική νίκη, για την πραγματική δικαίωση των νεκρών της εξέγερσης και των αγώνων τους, για δημοκρατία, ελευθερία, δικαιοσύνη. Για ζωή, για εμάς και για τα παιδιά μας. Να γίνουμε η αρχή του τέλους τους. Εμπρός για της γενιάς μας τα Πολυτεχνεία!».

 

Εγκαίνια του υπόγειου ναού της Αγίας Παρασκευής

ΣΤΗ ΣΥΝΟΙΚΙΑ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ

Τo Σάββατο 23 Νοεμβρίου θα τελεσθούν τα εγκαίνια του υπόγειου Ιερού Ναού της Αγίας Ενδόξου Οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής της Αθληφόρου, της ενορίας του Αγίου Χαραλάμπους Λαρίσης, υπό του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου. Οι ιερές ακολουθίες θα τελεσθούν σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα: -Παρασκευή 22 Νοεμβρίου: 5.00 μ.μ.: Υποδοχή Ιερών Λειψάνων και της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας της Οδηγήτριας (15ου αι.) από την Ιερά Μονή Κομνηνείου και Αγίου Δημητρίου Στομίου Λαρίσης - Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός των Εγκαινίων. -Σάββατο 23 Νοεμβρίου: 6.00 -12:00 μ.μ.: Όρθρος,Τελετή των Ιερών Εγκαινίων και Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία υπό του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου. Από την Κυριακή 24ης Νοεμβρίου έως και το Σάββατο 30ής Νοεμβρίου θα τελούνται καθημερινά ιερές ακολουθίες. Η Ιερή εικόνα θα αναχωρήσει την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου στις 10:00 π.μ. αμέσως μετά την ιερά παράκληση .Ο ναός θα παραμένει ανοιχτά καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Τράπεζα αίματος επανασυστήνει η Λέσχη Φιλ/πολης

Η Εξωραϊστική Μορφωτική Λέσχη Φιλιππούπολης, με απόφαση του ΔΣ, επανασυστήνει την Τράπεζα Αίματος της Λέσχης. Για τον λόγο αυτό διοργανώνει Εθελοντική Αιμοδοσία την Κυριακή 24 Νοεμβρίου στο Πνευματικό Κέντρο «Ιωάννη Κράγια» Χατζημιχάλη 62 και από 9 π.μ. έως 1 μ.μ.
Μέλη της Τράπεζας Αίματος μπορούν να γίνουν και να δίνουν εθελοντικά αίμα τα τακτικά μέλη, τα μέλη των χορευτικών τμημάτων και οι φίλοι της Λέσχης.
Η διαχείριση των φιαλών αίματος θα γίνεται σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας της Τράπεζας και δικαιούχοι θα είναι οι δωρητές αίματος και οι συγγενείς πρώτου βαθμού αυτών.
Όπως αναφέρει η πρόσκληση «καλούμε τα τακτικά μέλη της Λέσχης, τα μέλη των χορευτικών τμημάτων και τους φίλους της Λέσχης να δώσουν δυνατό «παρών» στην αιμοδοσία, προσφέροντας ζωή».
Δηλώσεις συμμετοχής στη Γραμματεία της Λέσχης. Τηλ. επικοινωνίας: 2413-015.081 (Δευτέρα-Τρίτη-Τετάρτη-Πέμπτη 21:30-22:30, Σάββατο 10:00-14.00).

 

Αιμοδοσία του 2ου ΔΙΕΚ Λάρισας

Το 2ο Δ.Ι.Ε.Κ. Λάρισας σε συνεργασία με το Εργαστήριο Αιμοδοσίας – Αιματολογίας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας και τη συμμετοχή του 1ου ΣΔΕ Λάρισας, προγραμματίζει ανοικτή εθελοντική αιμοδοσία. Η αιμοληψία θα γίνει την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου και ώρες από 1 το μεσημέρι έως 6 το απόγευμα στο 2ο Δ.Ι.Ε.Κ. Λάρισας (Δημοσθένους 20, Νέα Σμύρνη, Λάρισα). Πληροφορίες στα τηλ. 2410-551.904 και 2410-553.798.

 

Αιμοδοσία εκπαιδευτικών

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας «Κωνσταντίνος Κούμας» θα πραγματοποιήσει την τακτική αιμοδοσία των μελών του, την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου και από ώρα 8:30 έως 12:30, σε αίθουσα του 6ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας (πλησίον Γεν. Νοσοκομείο Λάρισας).

 

Αγρυπνία στην Παναγία Γλυκοφιλούσα

Αγρυπνία για την εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου θα τελεστεί στη Μονή Παναγίας Γλυκοφιλούσης στη Ραψάνη, την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου και ώρα 9.00 μ.μ.-1.00 π.μ. Όσοι επιθυμούν να παρευρεθούν μπορούν να έλθουν στη Μονή με λεωφορείο που θα ξεκινά το βράδυ της Τετάρτης από τα Σχολεία της Ανθίμου Γαζή στις 8.00 μ.μ., με στάση στην πλατεία Αγίου Βησσαρίωνα, με τιμή εισιτηρίου 5.00 ευρώ το άτομο. Δηλώσεις συμμετοχής: τηλ.: 2410-624.835 και 6942-690.681, κ. Φανή. Πληροφορίες στο τηλέφωνο της Ιεράς Μονής: 24950-616.01, και 24950-61.010.

 

Ο σεβ. κ. Ιερώνυμος ομιλητής στον Σύλλογο «Ιωάννης ο Χρυσόστομος»

Από το Φιλανθρωπικό Σωματείο «Ιωάννης ο Χρυσόστομος» ανακοινώνεται ότι την Τρίτη 19 Νοεμβρίου και ώρα 6 το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Παιδικού Σταθμού «Τα Χελιδονάκια», Δαόχου 36 - Νεάπολη, (πίσω από το νέο Αστυνομικό Μέγαρο) θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση πνευματικού περιεχομένου. Ομιλητής θα είναι ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα: «Ο καθαρώτατος ναός του Σωτήρος».

 

Ομιλία στη ΓΕΧΑ

Aύριο Κυριακή 17 Νοεμβρίου και ώρα 6:00 μ.μ. στην αίθουσα της Γ.Ε.Χ.Α., οδός Μανδηλαρά 14, θα γίνει ομιλία από τον π. Κύριλλο Ιατρό, ιεροκήρυκα της Ι. Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου, με θέμα: «Μνημονεύουμε τους κεκοιμημένους μας»;

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass