ΔΗΜΟΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ:

Συνεργασία με Γερμανούς δημάρχους

Δημοσίευση: 18 Νοε 2019 15:33

Στο Erding της Γερμανίας για την 9η Ετήσια Συνδιάσκεψη της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης είχε την ευκαιρία να μεταβεί ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας ως μέλος της ελληνικής αντιπροσωπείας.

Στις εργασίες της Συνδιάσκεψης, στην οποία συμμετείχαν πολλοί Έλληνες και Γερμανοί αυτοδιοικητικοί, έγινε ανταλλαγή απόψεων και σχεδιασμός κοινών δράσεων.

Ο δήμαρχος Ελασσόνας είχε την ευκαιρία να συζητήσει με Γερμανούς αυτοδιοικητικούς και πολλούς Έλληνες δημάρχους, μεταξύ άλλων με τον δήμαρχο του Erding Max Gotz και τους δημάρχους Κατερίνης Κ. Κουκουδήμο, Τεμπών Γ. Μανώλη Νάουσας Ν. Καρανικόλα.

Ο κ. Γάτσας συμμετείχε στις συνεδρίες για τα χρηματοδοτικά προγράμματα της Ε.Ε. για τους δήμους, την προώθηση της απασχόλησης στις τοπικές κοινωνίες και τις συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στην αυτοδιοίκηση.

Κοινή διαπίστωση των συμμετεχόντων ήταν το διαφορετικό θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των δήμων στις δύο χώρες, το διαφορετικό επίπεδο αυτονομίας της αυτοδιοίκησης και οι διαφορετικές αφετηρίες για την επίτευξη κοινών στόχων. Ωστόσο, στο σύνολό τους οι αυτοδιοικητικοί εξέφρασαν την πίστη τους στο κοινό όραμα της ενωμένης Ευρώπης, στη σκιά της εξόδου της Βρετανίας από την Ε.Ε.

Για τη συμμετοχή του στη Συνδιάσκεψη ο δήμαρχος Ελασσόνας δήλωσε: «Ήταν ένα πολύ ενδιαφέρον τριήμερο συνέδριο ανταλλαγής απόψεων και ιδεών. Η συνδιάσκεψη με τους Γερμανούς συναδέλφους αποτελεί τη βάση της συνεργασίας μας για την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και καλών πρακτικών στους τομείς του αγροτουρισμού, της προώθησης αγροτικών προϊόντων και της βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

SYNETAIRISTIKH TRAPEZA
ΕΔΑ ΘΕΣΣ
INTERCOMM FOODS
ELEFTHERIA
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1