Μονοδρομείται οδός μέσα στην Αγιά

Για την αντιμετώπιση προβλημάτων κοντά στο 1ο Δημοτικό

Δημοσίευση: 18 Νοε 2019 22:50

Ομόφωνη απόφαση να εγκριθούν οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που προτείνονται στη μελέτη «Μονοδρόμηση οδού Κανάβα στη Δημοτική Κοινότητα Αγιάς» του Τμήματος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Αγιάς, σύμφωνα με τη σχετική εισήγηση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου, πήρε το Δημοτικό Συμβούλιο Αγιάς.

Έτσι, λοιπόν, κατόπιν σχετικών αιτημάτων – επισημάνσεων που υποβλήθηκαν από το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα και τον διευθυντή του 1ου Δημοτικού Σχολείου, και μετά τη θετική γνωμοδότηση του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Αγιάς, αναμένεται να μονοδρομηθεί η οδός Κανάβα με κατεύθυνση από την οδό Αναλήψεως προς την οδό Καλυψώς Αλεξούλη.

Η μονοδρόμηση αυτή κρίνεται απαραίτητη για την εξάλειψη των προβλημάτων συμφόρησης που δημιουργούνται από τη λειτουργία του 1ου Δημοτικού Σχολείου.

Παράλληλα, ομόφωνα αποφασίστηκε η διαμόρφωση πεζοδρομίου επί της οδού Κανάβα, συνολικού πλάτους 1,5 μέτρου, στο τμήμα της από τη συμβολή της με την οδό Καλυψώς Αλεξούλη και σε όλο το μήκος της περίφραξης του οικοπέδου της σχολικής μονάδας που έχει πρόσωπο στην οδό Κανάβα. Δεσμεύοντας τμήμα της επιφάνειας του υφιστάμενου οδοστρώματος για τη δημιουργία πεζοδρομίου, το ελεύθερο πλάτος του οδοστρώματος, που προορίζεται για την κίνηση οχημάτων, περιορίζεται και κυμαίνεται από 3,10μ έως 4,20μ. Το εν λόγω πλάτος κρίνεται απολύτως επαρκές για την εξυπηρέτηση της λειτουργίας της οδού Κανάβα ως μονόδρομου. Με τον τρόπο αυτό αξιοποιείται το διαθέσιμο πλάτος του καταστρώματος της οδού προς όφελος των πεζοδρομίων, αφήνοντας ελεύθερο μόνο τον χώρο για την κίνηση ενός οχήματος. Έτσι, θα διευκολυνθεί η κίνηση των πεζών κατά μήκος της οδού Κανάβα, καθώς θα αυξηθούν τα επίπεδα ασφάλειας, ενώ η βελτίωση της ποιότητας της πεζής μετακίνησης είναι πιθανό να αποτρέψει τη συχνή χρήση του αυτοκινήτου.

Είναι γεγονός ότι με την κατασκευή του πεζοδρομίου επί της οδού Κανάβα καταργούνται ορισμένες θέσεις στάθμευσης που χρησιμοποιούνταν κυρίως από τους δασκάλους που εργάζονται στο 1ο Δημοτικό Σχολείο. Ωστόσο, με την επικείμενη μεταφορά των δημοτικών υπηρεσιών από το Δημαρχείο Αγιάς (επί της οδού Καλυψώς Αλεξούλη, που γειτνιάζει με το σχολείο) στα μισθωμένα κτίρια του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Ηρακλείδειο – Αχίλλειο Γηροκομείο Αγιάς», θα απελευθερωθούν επαρκείς θέσεις στάθμευσης για την εξυπηρέτηση των αναγκών της σχολικής μονάδας.

Η όλη απόφαση πάρθηκε με σκεπτικό τη διερεύνηση της αναγκαιότητας της υιοθέτησης κυκλοφοριακών ρυθμίσεων επί της οδού Κανάβα και στο οδικό δίκτυο με το οποίο διασταυρώνεται, με γνώμονα την ασφαλή κυκλοφορία οχημάτων και πεζών, την αποτροπή των τροχαίων ατυχημάτων, την ασφαλή κίνηση των μαθητών του 1ου Δημοτικού Σχολείου που βρίσκεται επί της οδού, τη διευκόλυνση των μετακινήσεων και την ομαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας κατά τις ώρες αιχμής και την επίλυση τυχόν προβλημάτων που εγκυμονούν κινδύνους και υποβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των δημοτών.

 

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Νίκου Γουργιώτη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass