ΧΡ. ΚΕΛΛΑΣ:

Ενισχύουμε την οδική παιδεία

Δημοσίευση: 18 Νοε 2019 21:27

«Σε παγκόσμιο επίπεδο τιμούμε σήμερα τη μνήμη των θυμάτων τροχαίων ατυχημάτων και εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στις οικογένειές τους.

Μόνη δικαίωσή τους είναι ο αδιάλειπτος αγώνας όλων μας, για τη διαρκή μείωση των θανάτων στην άσφαλτο, μέσω της ενίσχυσης των μέτρων αποτροπής και της βελτίωσης της οδικής συμπεριφοράς».
Τα παραπάνω δήλωσε ο πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας της Βουλής και αν. γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ., βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, για την Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων, προσθέτοντας:
«Με έργα και όχι ευχολόγια η Κυβέρνησή μας προχωρά μεθοδικά στην επίτευξη του στόχου για τη μείωση των θανάτων, κατά 50%, εντός της επόμενης δεκαετίας. Επιπλέον της ενίσχυσης της οδικής παιδείας και της αναβάθμισης των οδικών δικτύων και υποδομών, που προάγονται από τους αρμόδιους υπουργούς, ψηφίσαμε στη Βουλή την αναθεώρηση του Ποινικού Κώδικα, που προβλέπει τουλάχιστον δεκαετή και ισόβια κάθειρξη, αντίστοιχα, σε περιπτώσεις υπαίτιας πρόκλησης τροχαίου που έχει ως συνέπεια τον θάνατο ενός ή περισσοτέρων ανθρώπων.
Προσθέτως, πρόκειται να εισηγηθούμε, ανά νομό, τη δημιουργία ομάδων ειδικών ψυχοκοινωνικής υποστήριξης για τις οικογένειες των θυμάτων, όπως ανακοινώσαμε σχετικά στην τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής, και θα αξιοποιήσουμε κάθε δυνατότητα και μέσο, που έχουμε στη διάθεσή μας, προκειμένου η παρουσία του κοινωνικού κράτους να γίνει πιο αισθητή.
Τόσο σε εθνικό, όσο και σε διεθνές επίπεδο, η μείωση των θανάτων στην άσφαλτο και η προστασία της ζωής αντανακλούν τον ανθρωπισμό και τον πολιτισμό μας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

SYNETAIRISTIKH TRAPEZA
ΕΔΑ ΘΕΣΣ
INTERCOMM FOODS
ELEFTHERIA
Μείνε μαζί μας
ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1