Εκκλησιαστικά νέα

Δημοσίευση: 19 Νοε 2019 15:50

Εσπερινά κηρύγματα στον Αγιο Βησσαρίωνα

Κάθε Τετάρτη στις 6 το απόγευμα πραγματοποιούνται τα εσπερινά κηρύγματα της Μητρόπολης στο ιερό παρεκκλήσι του Αγίου Βησσαρίωνα (πλατεία Λαού) με παράκληση του Αγίου Βησσαρίωνος και του Αγίου Φανουρίου εναλλάξ. Το κεντρικό φετινό θέμα είναι οι λόγοι του Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου- «Με πόνο και αγάπη για τον σύγχρονο άνθρωπο».

----------------------

Ο σεβ. κ. Ιερώνυμος ομιλητής στον Σύλλογο «Ιωάννης ο Χρυσόστομος»

Από το Φιλανθρωπικό Σωματείο «Ιωάννης ο Χρυσόστομος» ανακοινώνεται ότι σήμερα Τρίτη 19 Νοεμβρίου και ώρα 6 το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Παιδικού Σταθμού «Τα Χελιδονάκια», Δαόχου 36 - Νεάπολη, (πίσω από το νέο Αστυνομικό Μέγαρο) θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση πνευματικού περιεχομένου. Ομιλητής θα είναι ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λαρίσης καί Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα: «Ο καθαρώτατος ναός του Σωτήρος».

----------------------

Αγρυπνία στον Αγιο Αντώνιο

Ιερά αγρυπνία θα τελεστεί αύριο το βράδυ στον Ιερό Ναό του Αγίου Αντωνίου από τις 8 μέχρι τις 12:30, επί τη εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου. Το πρωί της Πέμπτης 21 Νοεμβρίου, θα τελεστεί κανονικά Όρθρος και Θεία Λειτουργία στον Άγιο Αθανάσιο.

----------------------

Ομιλία στη ΓΕΧΑ

Την Κυριακή 24 Νοεμβρίου και ώρα 6:00 μ.μ. στην αίθουσα της Γ.Ε.Χ.Α., (οδός Μανδηλαρά 14), θα γίνει ομιλία από τον πανοσιολογιότατο αρχιμανδρίτη π. Πάμφιλο Κοιλιά, ιεροκήρυκα της I. Μητροπόλεως Δημητριάδος, με θέμα: Ειρωνεία και κολακεία.

----------------------

Αγρυπνία στον Ι.Ν. Αγίου Βησσαρίωνος στο Ελευθεραί

Ιερά αγρυπνία θα τελεστεί αύριο Τετάρτη το βράδυ (20:30 με 00:45) στο χωριό Ελευθεραί Λάρισας επί τη εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου στον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος.

----------------------

 

Πανηγυρίζει η Μεσοράχη

Αύριο και μεθαύριο 20-21 Νοεμβρίου η Μεσοράχη πανηγυρίζει για την εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου. Οι πανηγυρικές Ιερές ακολουθίες θα τελεσθούν κατά το ακόλουθο πρόγραμμα:

- Τετάρτη 20 Νοεμβρίου στις 6 μ.μ. Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ΄ αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος.

- Πέμπτη 21 Νοεμβρίου στις 7:30 Πανηγυρικός Όρθρος της Εορτής και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

----------------------

Πανηγυρίζει το παρεκκλήσι του Αγίου Στυλιανού

ΣΤΑ ΠΥΡΟΒΟΛΙΚΑ

Την Τρίτη 26 Νοεμβρίου πανηγυρίζει το ομώνυμο ιερό παρεκκλήσι του Αγίου Στυλιανού, στην περιοχή Πυροβολικά. Τη Δευτέρα στις 6 μ.μ. θα τελεσθεί Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου. Ανήμερα της εορτής, την Τρίτη και ώρα 7:30 - 10:30 π.μ. θα τελεσθεί ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Ιεροκήρυκα της Μητροπόλεως Π. Κυρίλλου Ιατρού. Το απόγευμα στις 5 θα τελεσθεί ο μεθεόρτιος Εσπερινός, η Παράκληση στον Άγιο Στυλιανό προστάτη των νηπίων περιφορά της Ιεράς εικόνος και του Ιερού Λειψάνου του Αγίου.

----------------------

Αγρυπνία στην Αγ. Σοφία

Κατανυκτική ιερά αγρυπνία θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό της Του Θεού Σοφίας Λαρίσης (περιοχή Χαραυγή) επί τη μνήμη του Αγίου Ιακώβου Τσαλίκη, ηγουμένου της ιεράς Μονής Οσίου Δαυίδ του Εν Ευβοία μεθαύριο Πέμπτη 21 Νοεμβρίου και ώρα από 8:30 μ.μ. έως 12:30 μετά τα μεσάνυχτα. Θα τελεσθεί ο πανηγυρικός Εσπερινός , η λιτή μετ' αρτοκλασίας και θείον κήρυγμα και θα ακολουθήσει ο όρθρος και η Θεία Λειτουργία όπου οι πιστοί θα έχουν τη δυνατότητα να κοινωνήσουν των Αχράντων μυστηρίων.

----------------------

Ιδρύεται η «Μητροπολιτική Ακαδημία Μελετών Αγίων Μετεώρων»

Την Κυριακή 24 Νοεμβρίου κηρύσσεται η επίσημη έναρξη λειτουργίας της «Μητροπολιτικής Ακαδημίας Θεολογικών και Ιστορικών Μελετών Αγίων Μετεώρων». Πρόκειται για την υλοποίηση ενός φιλόδοξου σχεδίου του Μητροπολίτου Σταγών και Μετεώρων Θεοκλήτου, το οποίο είχε εξαγγείλει μάλιστα τον Μάρτιο του 2018, παρουσία πλειάδας Αρχιερέων κατά το ετήσιο Μνημόσυνο του Μακαριστού προκατόχου του Σεραφείμ.

Η επίσημη εκδήλωση έναρξης των εργασιών της Ακαδημίας θα λάβει χώρα την Κυριακή 24 του μηνός στις 6 μ.μ. σε μεγάλο ξενοδοχείο της Καλαμπάκας. Εκεί ο κ. Θεόκλητος θα παρουσιάσει τους στόχους και τις επιδιώξεις της Ακαδημίας.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης δε, θα παρουσιαστούν πρόσφατες εκδόσεις της Ιεράς Βασιλικής Μονής του Αγίου και Μεγάλου Μετεώρου σε επιμέλεια του καθηγητού της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Αθηνών Κωνσταντίνου Βαφειάδη.

Την εκδήλωση θα συντονίζει ο κ. Χαράλαμπος Στεργιούλης, Δρ. Βυζαντινής Φιλολογίας ΑΠΘ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass