Εξετάζεται η προοπτική ίδρυσης Κυνοκομείου στην Ελασσόνα

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ

Δημοσίευση: 20 Νοε 2019 15:24

Την προοπτική ίδρυσης Κυνοκομείου για να αντιμετωπιστούν προβλήματα με τα αδέσποτα, μελετά η δημοτική αρχή Ελασσόνας.

Μετά από πρόσκληση του δημάρχου Ν. Γάτσα, συναντήθηκαν τα μέλη της Επιτροπής επεξεργασίας προτάσεων για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς του Δήμου Ελασσόνας και συζήτησαν με τον δήμαρχο το χρονοδιάγραμμα των εργασιών της επιτροπής.

Με πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου συστήθηκε η επιτροπή για την επεξεργασία προτάσεων για τα αδέσποτα. Όπως τονίστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο, η διαχείριση του προβλήματος δεν είναι μία εύκολη υπόθεση και για τον λόγο αυτό είναι απαραίτητο να διαμορφωθεί ένα συγκροτημένο σχέδιο δράσεων του Δήμου για την καλύτερη αντιμετώπιση του θέματος.

Ο δήμαρχος ζήτησε από την Επιτροπή να καθορίσει το χρονικό πλαίσιο των εργασιών της και να λάβει υπόψιν τις συγκεκριμένες προτάσεις από ειδικούς επιστήμονες. Ο κ. Γάτσας ζήτησε επίσης να εξεταστεί η δημιουργία Δημοτικού Κυνοκομείου, το οποίο θα μπορούσε να δώσει λύση στο χρόνιο πρόβλημα τόσο στην πόλη της Ελασσόνας όσο και στα χωριά.

Ο αντιδήμαρχος και πρόεδρος της Επιτροπής κ. Γ. Κατσιούρας, δήλωσε: «Η επιτροπή δεσμεύεται να συντάξει ένα σχέδιο κανονισμού που θα περιλαμβάνει τις προτάσεις της επιτροπής και θα παραπέμψει το σχέδιο αυτό στο Δημοτικό Συμβούλιο για έγκριση. Θα προηγηθούν συζητήσεις με ειδικούς επιστήμονες και με τους εθελοντές που όλο αυτό το διάστημα έχουν προσφέρει τα μέγιστα».

Ο δήμαρχος από την πλευρά του ανέφερε: «Θέλω πραγματικά όλοι μαζί υπεύθυνα να βρούμε μία λύση. Η αλήθεια είναι ότι ήδη έχει γίνει αρκετή δουλειά με στειρώσεις, σημάνσεις και εμβολιασμούς, με την καθοριστική συμμετοχή των εθελοντών, αλλά το πρόβλημα παραμένει. Θεωρώ ότι η επιτροπή θα κάνει το καλύτερο δυνατό. Είμαι στη διάθεσή σας και περιμένουμε σύντομα τις προτάσεις σας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

SYNETAIRISTIKH TRAPEZA
ΕΔΑ ΘΕΣΣ
INTERCOMM FOODS
ELEFTHERIA
Μείνε μαζί μας
ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1