Συγκρότηση προοδευτικού μετώπου δημάρχων

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΑΠ. ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΕΝΟΨΕΙ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΤΗΝ ΚΕΔΕ

Δημοσίευση: 21 Νοε 2019 22:40
Με επιστολή του προς τις αυτοδιοικητικές παρατάξεις του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ, ο δήμαρχος Λαρισαίων αναλαμβάνει την πρωτοβουλία για τη συγκρότηση αυτοδιοικητικού προοδευτικού ψηφοδελτίου στις εκλογές της ΚΕΔΕ, επικαλούμενος την εμπειρία από το επιτυχές εγχείρημα της «Συμπαράταξης» στον Δήμο Λαρισαίων Με επιστολή του προς τις αυτοδιοικητικές παρατάξεις του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ, ο δήμαρχος Λαρισαίων αναλαμβάνει την πρωτοβουλία για τη συγκρότηση αυτοδιοικητικού προοδευτικού ψηφοδελτίου στις εκλογές της ΚΕΔΕ, επικαλούμενος την εμπειρία από το επιτυχές εγχείρημα της «Συμπαράταξης» στον Δήμο Λαρισαίων

Στη συγκρότηση αυτοδιοικητικού μετώπου δημάρχων από τον ευρύτερο προοδευτικό χώρο στοχεύει η πρωτοβουλία του δημάρχου Λαρισαίων Απόστ. Καλογιάννη ενόψει των εκλογών στην Κεντρική Ένωση Δήμων (ΚΕΔΕ).

Λίγες ημέρες πριν τις κάλπες της 28ης Νοεμβρίου, κορυφώνονται οι διεργασίες για τη συγκρότηση ψηφοδελτίων τόσο σε επίπεδο κινήσεων όσο και σε επίπεδο κομμάτων, κυρίως στο ΚΙΝΑΛ και στον ΣΥΡΙΖΑ, όπου στις κομματικές συσκέψεις αυτοδιοικητικών φαίνεται – προς το παρόν τουλάχιστον - να επικρατεί η άποψη της «αυτόνομης» καθόδου, με ξεχωριστά ψηφοδέλτια.

Όταν στη ΝΔ και με δεδομένη μάλιστα την αριθμητική υπεροχή της στον χώρο των δημάρχων, το μόνο «πρόβλημα» είναι ποιος από τους δύο γαλάζιους «μνηστήρες» (ο δήμαρχος Τρικάλων Δημ. Παπαστεργίου και ο δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης Λάζ. Κυρίζογλου, που κατέρχονται με ενιαίο ψηφοδέλτιο) θα συγκεντρώσει την πλειοψηφία και θα διεκδικήσει την προεδρία για την επόμενη τετραετία.

Ο κ. Καλογιάννης παρεμβαίνει στις εξελίξεις με επιστολή που απέστειλε χθες προς: την παράταξη του ΚΙΝΑΛ «Αυτοδιοικητικό Κίνημα», τη «Νέα Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση» με επικεφαλής τον δήμαρχο Νίκαιας - Ρέντη, Γιώργο Ιωακειμίδη και την «Αυτοδιοικητική Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία» του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον πρώην δήμαρχο Αιγάλεω, Δημ. Μπίρμπα.

Σημειώνοντας την ανάγκη συγκρότησης αυτοδιοικητικού προοδευτικού ψηφοδελτίου την ώρα, όπως τονίζει στην επιστολή, που «η επιζητούμενη ενότητα, μέχρι σήμερα, περιχαρακώθηκε από τη στάση των κομμάτων, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει συνολική ενιαία και ενωτική στάση των προοδευτικών δυνάμεων της Αυτοδιοίκησης».

Ο κ. Καλογιάννης αναφέροντας το εγχείρημα της «Συμπαράταξης» στον Δήμο Λαρισαίων καταλήγει σημειώνοντας την πίστη του «πως το ενωτικό και νικηφόρο εγχείρημα της Λάρισας πρέπει να εφαρμοστεί και σε επίπεδο ΚΕΔΕ» για να δηλώσει πως «είμαι έτοιμος να συμμετάσχω για να υπερασπίσουμε κοινές θέσεις και αρχές».

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Αναλυτικά, στην επιστολή του ο δήμαρχος Λαρισαίων σημειώνει πως «λίγες ημέρες πριν τις εκλογές της ΚΕΔΕ για την ανάδειξη νέου Δ.Σ., θεωρώ σκόπιμο να σας απευθύνω αυτήν την επιστολή με όλο τον σεβασμό στις διαδικασίες σας.

Οι συγκεκριμένες εκλογές πραγματοποιούνται σε μια κρίσιμη περίοδο για την Αυτοδιοίκηση, μετά την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια και μπροστά στην ανάγκη ενδυνάμωσης σε όλα τα επίπεδα του θεσμού που υπηρετούμε.

Το αποτέλεσμα των εκλογικών διαδικασιών στην ΚΕΔΕ θα καθορίσει σε σημαντικό βαθμό την πορεία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης τα επόμενα χρόνια και κυρίως τους τρόπους αντίδρασης σε όσα φαίνεται ότι έρχονται.

Ενώπιον όλων αυτών, η μοναδική μας απάντηση δεν μπορεί να είναι παρά η ενότητα όλων όσοι αντιδρούν και αντιστέκονται σε αυτά που δρομολογούνται ή θα δρομολογηθούν με αρνητικές επιπτώσεις στην ίδια την υπόσταση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Η επιζητούμενη ενότητα, μέχρι σήμερα, περιχαρακώθηκε από τη στάση των κομμάτων, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει συνολική ενιαία και ενωτική στάση των προοδευτικών δυνάμεων της Αυτοδιοίκησης.

Απευθύνομαι σε εσάς, με τη συγκεκριμένη επιστολή, επικαλούμενος το επιτυχές παράδειγμα της Λάρισας, την πορεία της «Συμπαράταξης Λαρισαίων» και τη θαυμαστή και αδιατάρακτη ενότητα που επέφερε θετικά αποτελέσματα στις εκλογικές αναμετρήσεις του 2014 και του 2019. Ως γνωστόν, μετά από πρωτοβουλίες ανθρώπων, που σήμερα βρίσκονται στη διοίκηση του Δήμου, οδηγηθήκαμε στη συγκρότηση μιας αυτοδιοικητικής ενωτικής παράταξης με προοδευτικό πρόσημο.

Οι πρωτοβουλίες αυτές προέκυψαν «από τα κάτω» και στη συνέχεια τα πολιτικά κόμματα με δική τους ευθύνη στο πλαίσιο του θεσμικού τους ρόλου αποφάσισαν και στήριξαν την προσπάθειά μας. Η προσπάθεια ήταν και είναι ανέφελη. Υπερασπιστήκαμε και υπερασπιζόμαστε την ενότητα, την Αυτοδιοίκηση και τον Δήμο μας από θέσεις αρχών και αξιών και με τις κοινές μας ρίζες στη μεγάλη προοδευτική παράταξη της Αυτοδιοίκησης.

Πιστεύω βαθύτατα πως το ενωτικό και νικηφόρο εγχείρημα της Λάρισας πρέπει να εφαρμοστεί και σε επίπεδο ΚΕΔΕ. Ας προσπεράσουμε τα όρια των κομμάτων και τις παρατάξεις, όπως εκφράστηκαν μέχρι σήμερα, προκειμένου να αναλάβουμε μια πλατιά ενωτική πρωτοβουλία για να διαμορφώσουμε την ενωτική αυτοδιοικητική πρότασή μας.

Στην κατεύθυνση αυτή δηλώνω πως είμαι έτοιμος να συμμετάσχω για να υπερασπίσουμε κοινές θέσεις και αρχές. Οι συσχετισμοί στο Συνέδριο της ΚΕΔΕ είναι συγκεκριμένοι. Οφείλουμε, ωστόσο, να διαμορφώσουμε ένα μεγάλο μέτωπο αντίστασης απέναντι στις επερχόμενες αρνητικές πολιτικές για την Αυτοδιοίκηση, αλλά και σύνθεσης για το αύριο του θεσμού.

Ας αναλογιστούμε με τόλμη και θάρρος την προοπτική συγκρότησης μιας μεγάλης αυτοδιοικητικής προοδευτικής και ενωτικής παράταξης. Οι τρόποι υπάρχουν αρκεί να υπάρχει θέληση. Για το καλό της Αυτοδιοίκησης και των συμπολιτών μας» καταλήγει η επιστολή Καλογιάννη.

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

SYNETAIRISTIKH TRAPEZA
ΕΔΑ ΘΕΣΣ
INTERCOMM FOODS
ELEFTHERIA
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1