Ενα βιβλίο που… γράφτηκε στα διαλείμματα των δικών

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΧΘΕΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ «ΔΙΚΗΣ ΚΑΙ ΘΕΜΙΔΟΣ ΓΩΝΙΑ»

Δημοσίευση: 21 Νοε 2019 22:20

Γίνεται να γραφεί ένα βιβλίο στα διαλείμματα των δικών; Η απάντηση στο ερώτημα είναι «ναι» και έγινε πράξη από τον τέως δικηγόρο Βόλου κ. Κυριάκο Παπαγεωργίου.

Χθες, μάλιστα, αυτό το πρωτότυπο και έξυπνο δημιούργημα παρουσιάστηκε στη Λάρισα και συγκεκριμένα στην αίθουσα του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας σε εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δικηγορικός Σύλλογος Λάρισας σε συνεργασία με εκείνον του Βόλου.

Και αν ο συγγραφέας είναι από τον Βόλο πέρασε τα περισσότερα χρόνια στη Λάρισα, όπου βρίσκεται και η έδρα του Εφετείου με αποτέλεσμα οι περισσότερες ιστορίες του να πηγάζουν από εκεί.

Τραγικές υποθέσεις ποινικού ενδιαφέροντος με πάθη, διαφορές και δικονομικά ατοπήματα, όπως και οικονομικές ιστορίες σοβαρού ή αστείου μεγέθους περιλαμβάνονται στο βιβλίο «Δίκης και Θέμιδος γωνία» το οποίο έχει ένα ύφος που, σύμφωνα με τον συγγραφέα, ξεχωρίζει από τα άλλα αφηγήματα.

Οι ιστορίες ανήκουν στη νομική μυθιστορία, αλλά μέσα από αυτές ξαναζωντανεύουν συζητήσεις στα ακροατήρια, παρατηρήσεις από τα έδρανα των δικηγόρων, σχόλια του ακροατηρίου, συζητήσεις και προβληματισμοί στους διαδρόμους των δικαστηρίων, ακόμα και ατάκες από τα αστυνομικά τμήματα.

Ο Κυριάκος Παπαγεωργίου γεννήθηκε στον Βόλο το 1948. Σπούδασε δημοσιογραφία στη Σχολή του Σπύρου Μελά και νομικά στο Καποδιστριακό της Αθήνας από το 1966 μέχρι και το 1971. Άσκησε το επάγγελμα του δικηγόρου στην Αθήνα από το 1974 ως το 1978 και στον Βόλο από το ’78 ως το 2016 οπότε συνταξιοδοτήθηκε ύστερα από 42 χρόνια μάχιμης δικηγορίας. Υπήρξε αθλητικός συντάκτης και κριτικός κινηματογράφου.

Από το 1982 ως το 1985 υπήρξε μέλος της Επιτροπής Κανονισμών της ΕΠΟ και από το 1986 ως το 1995 σύμβουλος και ειδικός γραμματέας της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Θεσσαλίας. Είναι περιηγητής φωτογράφος και εξερευνητής. Πεζοπορεί, ανιχνεύει και καταγράφει ερείπια αρχαίων ναών, γέφυρες, βυζαντινά μοναστήρια, πέτρινους φάρους, σιδηροδρομικούς σταθμούς, φυσικά μνημεία και αρχαία θέατρα.

Ζει στον Βόλο από το 1978 και συνεργάζεται ως ταξιδιωτικός σύμβουλος με το πανελλήνιας κυκλοφορίας πολιτιστικό περιοδικό «Ελληνικό Πανόραμα», για το οποίο γράφει και φωτογραφίζει.

Υποστήριξε φωτογραφικά το βιβλίο του Λαρισαίου συγγραφέα Θωμά Ψύρρα «Θεσσαλία, Χώμα Πικρό σαν το ψωμί» με φωτογραφίες από όλη τη Θεσσαλία. Μάλιστα ο κ. Ψύρρας μίλησε χθες για το βιβλίο λέγοντας, μεταξύ άλλων, πως αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία να τεθούν μια σειρά από ουσιώδη ζητήματα που αφορούν στη σχέση δικαίου - λογοτεχνίας.

Για το βιβλίο επίσης μίλησε ο τέως δικηγόρος Λάρισας κ. Γιάννης Διαμαντής που, μεταξύ άλλων, υπογράμμισε πως η τεχνική του συγγραφέα ήταν μοναδική, καθώς σημείωνε τα πάντα για κάθε υπόθεση ξεχωριστά. Αυτή η σημείωση όλων των εκδηλώσεων και των εκφάνσεων της δίκης που τον ενδιέφερε κάθε φορά έφτασε στο σημείο να του δώσει τα στοιχεία για τη συγγραφή του βιβλίου.

Την εκδήλωση συντόνισε η πρόεδρος του ΔΣΛ κ. Νικολέττα Μπασδέκη.

Κ. ΓΚΙΑΣΤΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass