Εκκλησιαστικά νέα

Δημοσίευση: 23 Νοε 2019 15:30

Πανηγυρίζει το παρεκκλήσι του Αγίου Στυλιανού

ΣΤΑ ΠΥΡΟΒΟΛΙΚΑ

Την Τρίτη 26 Νοεμβρίου πανηγυρίζει το ομώνυμο ιερό παρεκκλήσι του Αγίου Στυλιανού, στην περιοχή Πυροβολικά.

Μεθαύριο Δευτέρα το απόγευμα (18:00) θα τελεσθεί Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος, χοροστατούντος  του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ.κ Ιερωνύμου. Ανήμερα της εορτής, την Τρίτη και ώρα 7:30 - 10:30 π.μ. θα τελεσθεί ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Ιεροκήρυκα της Μητροπόλεως Π. Κυρίλλου Ιατρού. Το απόγευμα (5:00 μ.μ.) θα τελεσθεί ο μεθεόρτιος Εσπερινός, η Παράκληση στον Άγιο Στυλιανό, προστάτη των νηπίων, περιφορά της Ιεράς εικόνος και του Ιερού Λειψάνου του Αγίου.

 

* * *

Αγρυπνία στον Άγιο Αχίλλιο

Αγρυπνία θα τελεσθεί αύριο Κυριακή 24 Νοεμβρίου στις 8 μ.μ. για την εορτή της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Αικατερίνης, με Μικρό Απόδειπνο, την Ακολουθία της Θ. Μεταλήψεως, τον Εσπερινό με τη Λιτή και την αρτοκλασία, τον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία, κατά την οποία οι πιστοί θα μπορούν να κοινωνήσουν των Αχράντων Μυστηρίων.

 

* * *

Ομιλία στη ΓΕΧΑ

Αύριο Κυριακή 24 Νοεμβρίου και ώρα 6:00 μ.μ. στην αίθουσα της Γ.Ε.Χ.Α., (οδός Μανδηλαρά 14), θα γίνει ομιλία από τον πανοσιολογιότατο αρχιμανδρίτη π. Πάμφιλο Κοιλιά, ιεροκήρυκα της I. Μητροπόλεως Δημητριάδος, με θέμα: «Ειρωνεία και κολακεία».

 

* * *

Πανηγυρίζει η Αγία Αικατερίνη σε Αλκαζάρ-Γηροκομείο

Μεθαύριο Δευτέρα 25 Νοεμβρίου γιορτή της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Αικατερίνης πανηγυρίζει ο εν Λαρίση φερώνυμος ιερός ναός στο Αλκαζάρ.

Το εορταστικό πρόγραμμα έχει ως εξής: Αύριο Κυριακή 24 Νοεμβρίου στις 5:30 μ.μ., μέγας πανηγυρικός αρχιερατικός Εσπερινός, μετ’ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος. Μεθαύριο Δευτέρα 25 Νοεμβρίου το πρωί όρθρος, πανηγυρική θεία λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ.κ. Ιερώνυμου. Στις 5 μ.μ. εσπερινός και παράκληση της Αγίας Αικατερίνης και αμέσως μετά ιερά λιτανεία της εικόνα στους δρόμους της ενορίας.

*Τη Δευτέρα πανηγυρίζει και το φερώνυμο παρεκκλήσι της Αγίας στον προαύλειο χώρο του Γηροκομείου. Την Κυριακή στις 5 μ.μ. θα ψαλεί ο εόρτιος εσπερινός με αρτοκλασία και ανήμερα της γιορτής (Δευτέρα 25 Νοεμβρίου) το πρωί η θεία λειτουργία και το μνημόσυνο των ευεργετών και δωρητών του Ιδρύματος. Το απόγευμα στις 4 η παράκληση της Αγίας Αικατερίνης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass