ΔΗΜΟΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ:

Αντικατάσταση τέμπλου στον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου

Δημοσίευση: 25 Νοε 2019 21:09

Με επισημότητα, θρησκευτική λαμπρότητα και με μεγάλη συμμετοχή πιστών η Ελασσόνα γιόρτασε τη Θεομητορική Εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου, στον φερώνυμο ιερό ναό της συνοικίας Αμπελοκήπων («Βαροσίου»), στην παλαιότερη ενορία της πόλης.

Ανήμερα της εορτής, στον πανηγυρίζοντα ιερό ναό, τελέσθηκε ο Όρθρος και η πανηγυρική αρχιερατική Θεία Λειτουργία, όπου χοροστάτησε ο σεβασμ. μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων και συλλειτούργησαν:
Ο πρωτοσύγκελος της Ι. Μητρόπολης – αρχιμανδρίτης π. Βησσαρίων Καραλάσκος, ο καθηγούμενος της Ι. Μονής Αγίας Τριάδος Σπαρμού Ολύμπου – αρχιμανδρίτης π. Νικάνωρ Παπανικολάου, ο αρχιερατικός επίτροπος της Ι. Μητρόπολης Ελασσώνος π. Δημήτριος Παπαγεωργίου, οι ιερείς π. Θεόφιλος Καραγκούνης, π. Αλέξανδρος Ρουμπιές, π. Χρήστος Γεροφάκας με τον «οικοδεσπότη» εφημέριο του εορτάζοντος ναού π. Ευάγγελο Γκανάτσιο.
Τόσο την παραμονή (στον Εσπερινό), όσο και ανήμερα της μεγάλης εορτής είχε δημιουργηθεί το αδιαχώρητο από τη μεγάλη προσέλευση του κόσμου, που με ευλάβεια προσκύνησε την ανθοστόλιστη Εικόνα των Εισοδίων της Θεοτόκου. Στο Θείο Κήρυγμα, ο καθηγούμενος της Ι. Μονής Αγίας Τριάδος Σπαρμού Ολύμπου – αρχιμανδρίτης π. Νικάνωρ Παπανικολάου αναφέρθηκε στην ξεχωριστή Θεομητορική Εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο μητροπολίτης κ. Χαρίτων ανακοίνωσε στο εκκλησίασμα την απόφαση της Μητρόπολης για την αντικατάσταση του γύψινου τέμπλου του Ιερού Ναού Εισοδίων της Θεοτόκου, που είναι και η παλιότερη ενορία της Ελασσόνας. Στις θρησκευτικές εκδηλώσεις της Ελασσόνας παρευρέθηκαν:
O δήμαρχος Ελασσόνας κ. Νίκος Γάτσας, οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Ευφροσύνη Καρκαβανίδου – Σκρέτα και Δημήτρης Καρανίκας, εκ μέρους της 361 ΠΑΠ ο κ. Αθ. Παπαγεωργίου, αυτοδιοικητικοί, ο πρόεδρος της ΑΕΝΟΛ κ. Λευτέρης Φουρκιώτης, μέλη της διοίκησης του Μορφωτικού Συλλόγου Βαροσίου και του Φιλοπτώχου της ενορίας, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων, εκπαιδευτικοί, καθώς και δεκάδες κάτοικοι του Δήμου Ελασσόνας.
ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε»)
Του Γιάννη Μουκίδη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass