«Έφυγε» ο αγωνιστής και χιουμορίσταςτης Αυτοδιοίκησης Απ. Μποτικόπουλος

ΚΗΔΕΥΤΗΚΕ ΧΘΕΣ Ο ΠΑΛΙΟΣ ΚΟΙΝΟΤΑΡΧΗΣ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΡΑΝΝΩΝΑ

Δημοσίευση: 27 Νοε 2019 15:45

Κηδεύτηκε χθες στο χωριό του, τον Άγιο Γεώργιο της Λάρισας, ο Απόστολος Μποτικόπουλος, ο ποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 76 ετών.

Γνωστός παράγοντας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης επί τριακονταετία, θήτευσε από το 1982 επί δύο τετραετίες κοινοτάρχης Αγίου Γεωργίου για άλλες δύο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στην κοινότητα, αξιοσημείωτο ότι το 1994 εκλέχθηκε πρόεδρος με ποσοστό 100% ως μοναδικός υποψήφιος, και εν συνεχεία άλλες τρεις τετραετίες ως δημοτικός σύμβουλος Κραννώνα. Με τη δημιουργία του καποδιστριακού δήμου το 1998 διετέλεσε και αντιδήμαρχος.

Πολυπράγμων και ικανός άνθρωπος ο Απόστολος Μποτικόπουλος ασχολήθηκε ενεργά και με τον αγροτοσυνδικαλισμό και με την πολιτική γενικότερα. Με αριστερή πολιτική τοποθέτηση είχε ενταχθεί από νωρίς στο ΠΑΣΟΚ μέσα από το οποίο αγωνίστηκε, χωρίς να φείδεται και σκληρής κριτικής απέναντι σε πρόσωπα και καταστάσεις που παρέκκλιναν των αρχών του. Άνθρωπος ιδιαιτέρως ευφυής και με εξαιρετικό χιούμορ, συχνά αιχμηρό, εκσφενδόνιζε συχνά σπουδαίες ατάκες για τοπικά και γενικότερα θέματα και πρόσωπα. Αξίζει να σημειωθεί ότι εδώ και πολύ καιρό έδινε στωικά και με γενναιότητα μάχη με τον καρκίνο χωρίς όμως να το γνωρίζει κανείς πέραν της οικογενείας του.

Μέσα από την Τοπική Αυτοδιοίκηση ο Απόστολος Μποτικόπουλος βοήθησε το χωριό του, αλλά και την ευρύτερη περιοχή. Παρόντες χθες στην κηδεία ήταν του οι διατελέσαντες δήμαρχοι που συνεργάστηκαν μαζί του, Κραννώνα Θαν. Μπαντούλης και Κ. Καρτσαφλέκης και Κιλελέρ Ρ. Κομήτσας, καθώς και ο πρώην αντινομάρχης Ν. Κουτσομάρκος, επίσης ο πρώην βουλευτής Β. Έξαρχος, κλιμάκιο της Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, παλιοί συναγωνιστές του, νυν και πρώην πρόεδροι χωριών, πολλοί συγχωριανοί του και φυσικά συγγενείς και φίλοι. Αφήνει πίσω του τη σύζυγό του Γεωργία και την κόρη του Μαρία, η οποία έχει ολοκληρώσει τις πανεπιστημιακές της σπουδές.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass