Νέο κοιμητήριο θα γίνει στη Νίκαια

ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΜΕΛΕΤΕΣ ΓΕΩΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ ΣΕ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΚΤΑΣΗ ΝΔ ΤΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ

Δημοσίευση: 28 Νοε 2019 16:45
Το υπάρχον κοιμητήριο Το υπάρχον κοιμητήριο

Νέο κοιμητήριο στη Νίκαια θα δημιουργήσει ο Δήμος Κιλελέρ, σε περιοχή νοτιοδυτικά του οικισμού.

Προβλέπεται να προχωρήσει σε μελέτη γεωλογικής – υδρογεωτεχνικής έρευνας γεωτεμαχίου, στο πλαίσιο διερεύνησης καταλληλότητας εγκατάστασης, προϋπολογισμού 12.400 ευρώ καθώς και σε μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων εγκατάστασης του νέου Κοιμητηρίου προϋπολογισμού 12.400 ευρώ επίσης.

Το έργο έχει εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο, ύστερα από εισήγηση του αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων Αλέκου Χονδρονάσιου, εντάσσεται στο πλαίσιο του τεχνικού προγράμματος του Δήμου Κιλελέρ για το έτος 2020 και θα χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» του Υπουργείου Εσωτερικών.

Αναφερόμενος σε αυτό, ο δήμαρχος Κιλελέρ Θανάσης Νασιακόπουλος δήλωσε: «Είναι πλέον επιβεβλημένη η δημιουργία νέου κοιμητηρίου στη Νίκαια. Το υπάρχον κοιμητήριο δημιουργήθηκε πριν από δεκάδες χρόνια και κάλυπτε τις ανάγκες της Νίκαιας, με τα τότε πληθυσμιακά δεδομένα.

Τα τελευταία όμως χρόνια υπήρξε μια ραγδαία αύξηση του πληθυσμού της πρωτεύουσας του Δήμου λόγω της εγκατάστασης νέων κατοίκων.

Το παλαιό κοιμητήριο δεν μπορεί πλέον να ικανοποιήσει τις όλο και διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες ταφής των μεταστάντων συμπολιτών μας. Γι’ αυτό η δημοτική αρχή αποφάσισε τη δημιουργία νέου σύγχρονου κοιμητηρίου σε έκταση ιδιοκτησίας του Δήμου νοτιοδυτικά του οικισμού, δίνοντας οριστική λύση στο πρόβλημα. Βάσει της ΚΥΑ είμαστε υποχρεωμένοι, πριν την ίδρυση του νέου κοιμητηρίου, να εκπονήσουμε υδρογεωτεχνική μελέτη του προτεινόμενου γεωτεμαχίου, η οποία θα εγκριθεί από την αρμόδια Υπηρεσία του Υπουργείου Υγείας και Πρόνοιας στο πλαίσιο διερεύνησης καταλληλότητας εγκατάστασης του νέου κοιμητηρίου, όπως επίσης και εκπόνησης περιβαλλοντικής μελέτης. Ύστερα από συντονισμένες και ταχείες ενέργειες της δημοτικής αρχής και του υπηρεσιακού μηχανισμού του Δήμου, εντάξαμε τις δύο μελέτες στο πρόγραμμα του Υπουργείου Εσωτερικών «Φιλόδημος ΙΙ». Οι δύο μελέτες εντάχθηκαν στο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου και ψηφίστηκαν ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο σε πρόσφατη συνεδρίασή του. Στους αμέσως επόμενους μήνες, και αφού οριστικοποιηθεί η επιλογή του οικοπέδου μετεγκατάστασης του κοιμητηρίου, θα ξεκινήσουν οι εργασίες που προανέφερα. Είμαστε πεπεισμένοι ότι ενέργειες αυτές θα δώσουν λύση σε μια χρόνια δυσλειτουργία με σεβασμό πάντα στη μνήμη των μεταστάντων συμπολιτών μας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass