Απάτη με φιλανθρωπικό πρόσχημα

«ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ» ΚΑΙ «ΑΠΕΣΤΑΛΜΕΝΟΙ» ΤΟΥ ΔΕΣΠΟΤΗ ΖΗΤΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΔΥΝΑΜΟΥΣ

Δημοσίευση: 29 Νοε 2019 17:00

Ως δικαστικοί λειτουργοί ή ακόμη και ως απεσταλμένοι του δεσπότη συστήνονται απατεώνες, που στοχεύουν στην εξαπάτηση ανυποψίαστων πολιτών, με απώτερο σκοπό την απόσπαση χρημάτων.

Σύμφωνα με καταγγελίες Λαρισαίων, τις τελευταίες ημέρες γυναίκα τηλεφωνεί σε ανυποψίαστες πολίτες λέγοντας ότι είναι απεσταλμένη ιερέα, το όνομα του οποίου αναφέρει και ζητάει οικονομική συνδρομή, προκειμένου να βοηθηθεί ανήμπορη οικογένεια κλπ.

Σε άλλες περιπτώσεις, σύμφωνα με τις ίδιες καταγγελίες, συστήνεται ως ειρηνοδίκης που υπηρετεί στη Λάρισα αναφέροντας το όνομα ανύπαρκτης δικαστικής λειτουργού, ζητώντας οικονομική συνδρομή για την ενίσχυση συμπολίτη.

Οι απατεώνες τηλεφωνούν αδιακρίτως (σ.σ. ακόμη και σε ιερούς ναούς), προκειμένου να πετύχουν τον σκοπό τους ποντάροντας στη φιλανθρωπία και την αλληλεγγύη συμπολιτών. Όπως είναι γνωστό και από τα προηγούμενα χρόνια, επιτήδειοι εκμεταλλεύονται την περίοδο των εορτών και αναπτύσσουν δράσεις με διάφορα προσχήματα.

Υπενθυμίζεται ότι προνοιακές δομές της Μητρόπολης Λάρισας, του Δήμου Λαρισαίων ή άλλων φορέων αναπτύσσουν δράσεις κοινωνικού χαρακτήρα, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους χωρίς τη διαμεσολάβηση τρίτων («απεσταλμένων»), ενώ δεν απαιτούν χρήματα για τη στήριξη οικογενειών και πολιτών που πραγματικά έχουν ανάγκη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass