Απονομές από τον Πρόεδρο σε προσκόπους του Εθνους

ΑΝΑΜΕΣΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΛΑΡΙΣΑΙΟΙ

Δημοσίευση: 30 Νοε 2019 21:41

Επτά πρόσκοποι-ανιχνευτές από την περιοχή της Λάρισας ήταν ανάμεσα στους 234, οι οποίοι πήραν την τιμητική διάκριση του Προσκόπου του Έθνους και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος τους επέδωσε το ειδικό προσκοπικό μαντήλι.

Η τελετή Ονομασίας Προσκόπων Έθνους έγινε το Σάββατο 23 Νοεμβρίου στην αίθουσα του Κολλεγίου Αθηνών-Ψυχικού και οι ανιχνευτές- ανιχνεύτριες, οι οποίοι πήραν το μαντήλι ήταν: 1ο Σύστημα Αμπελώνα: Βλιώρας Γεώργιος, Γιάννα Άννα, 1ο Σύστημα Λάρισας: Μπαλμπούζης Αλέξανδρος, 5ο Σύστημα Λάρισας: Ζορτός Αχιλλέας, Κατσαμπέρης Γεώργιος, Νταχμίρης Κων/νος, Ρήτος Μιχάλης. Η απονομή αφορούσε συνολικά στα έτη 2016, 2017, 2018 και 2019. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στον χαιρετισμό του προς τους νέους Προσκόπους Έθνους, αναφέρθηκε στην αποστολή που καλούνται να εκπληρώσουν, η οποία όπως τόνισε “έχει δισυπόστατο προσανατολισμό, ο οποίος εκπορεύεται από το «Αιέν αριστεύειν και υπείροχον έμμεναι άλλων» και το «Έσο έτοιμος». Εκ μέρους της κυβέρνησης μίλησε η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκη Κεραμέως και χαιρέτισαν επίσης ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων κ. Ισίδωρος Κανέτης και ο γενικός έφορος του ΣΕΠ κ. Χριστόφορος Μητρομάρας. Το έτος 2020 συμπληρώνονται 110 χρόνια από τότε που ο Προσκοπισμός επίσημα εδραιώθηκε στη χώρα μας ως νέα εξωσχολική μέθοδος αγωγής των νέων. Ο Προσκοπισμός είναι μια παγκόσμια κίνηση για νέους, με ρίζες στις αρχαίες ελληνικές παιδαγωγικές κα φιλοσοφικές απόψεις, με σύγχρονο οικολογικό και εκπαιδευτικό χαρακτήρα. Η προσφορά στον συνάνθρωπο και στην κοινωνία συνάδει απόλυτα με τη συνεχή ατομική βελτίωση του ατόμου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass