Ανησυχία για το νέο ασφαλιστικό

ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΧΘΕΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Δημοσίευση: 01 Δεκ 2019 22:08
-Ο κεντρικός ομιλητής του συλλαλητηρίου, αντιπρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Γ. Παπαδούλης -Ο κεντρικός ομιλητής του συλλαλητηρίου, αντιπρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Γ. Παπαδούλης

«Έρχονται νέα δεινά για τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους…» τόνισε από το βήμα του συλλαλητηρίου των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων Ν. Λάρισας ο αντιπρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Γιώργος Παπαδούλης και κεντρικός ομιλητής της κινητοποίησης που πραγματοποιήθηκε χθες στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας, για τον νέο ασφαλιστικό νόμο, που προωθεί η κυβέρνηση.

Καταγγέλλοντας τα μέτρα που περιλαμβάνει το νομοσχέδιο, όπως, μεταξύ άλλων την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης, συνταξιούχοι, εργαζόμενοι και φοιτητές απηύθυναν κάλεσμα κοινού αγώνα προς όλους τους φορείς, με στόχο την απόσυρσή του, καθώς, όπως υποστήριξαν, «καταστρέφει την υποχρεωτική και καθολική κοινωνική ασφάλιση και οδηγεί σε συντάξεις πείνας».

«Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει εξαγγείλει και προχωρά σε μια νέα επίθεση στην κοινωνική ασφάλιση, με επίκεντρο την επικουρική ασφάλιση. Στόχος και πριν και τώρα δεν είναι άλλος από την πλήρη διάλυση του κοινωνικού χαρακτήρα της και η μετατροπή της σε ατομική υπόθεση του κάθε εργαζόμενου και η αξιοποίησή της ως ένα νέο πεδίο κερδοφορίας για τους μονοπωλιακούς ομίλους», ανέφερε σε χαιρετισμό του στο συλλαλητήριο ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας κ. Γιάννης Σκόκας, σημειώνοντας ότι: «Σήμερα υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για να υπάρξει ασφαλιστικό σύστημα που θα προστατεύει τον εργαζόμενο, τον συνταξιούχο, θα του εξασφαλίζει αξιοπρεπή και ποιοτική ζωή μετά τον εργασιακό βίο, θα του προσφέρει δωρεάν αναβαθμισμένες υπηρεσίες Υγείας - Πρόνοιας και Περίθαλψης».

Χαιρετισμούς απηύθυναν επίσης ο γενικός γραμματέας του Συλλόγου Πολιτικών Συνταξιούχων Λάρισας κ. Γιάννης Γαλλιός, ο αντιπρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος Λάρισας της ΑΔΕΔΥ κ. Γιάννης Τσακνάκης, ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων ν. Λάρισας κ. Ρίζος Μαρούδας, ο αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας κ. Αγης Τριγάζης και ο πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ ν. Λάρισας κ. Αστέριος Τσούτσας. Ακολούθησε πορεία σε κεντρικούς δρόμους της Λάρισας.

ΤΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ

Τα αιτήματα του συλλαλητηρίου ήταν τα εξής:

- «Δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης που θα εκπληρώνει τα δικαιώματα του εργαζόμενου λαού και όχι τα κέρδη των λίγων.

- Να επιστραφούν όλα τα κλεμμένα - κουρεμένα αποθεματικά των Ταμείων με ανακεφαλαιοποίησή τους.

- Να πληρώσουν το κράτος και επιχειρηματικοί όμιλοι. Καμία μείωση των ασφαλιστικών εισφορών των επιχειρήσεων, που θα σημάνει νέα μείωση του μισθού του εργαζομένου στο τμήμα που πηγαίνει για τη σύνταξη και την Υγεία και απαλλαγή της μεγαλοεργοδοσίας.

- Πλήρης αποκατάσταση όλων των περικοπών, μαζί και της 13ης και 14ης σύνταξης.

- Αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις. Κατώτερη κύρια σύνταξη 600 ευρώ, κατώτερος μισθός 751 ευρώ.

- Να αποδοθούν άμεσα, χωρίς προαπαιτούμενα, όσα παράνομα και αυθαίρετα έχουν παρακρατηθεί σε κύριες - επικουρικές συντάξεις.

- Άμεση καταβολή κύριων και επικουρικών συντάξεων σε όσους εκκρεμεί η καταβολή τους. Εφάπαξ και Επικουρικές να αποδίδονται ανεξάρτητα από την έκδοση της οριστικής απόφασης της κύριας σύνταξης. Άμεση πρόσληψη προσωπικού στον ΕΦΚΑ.

- Άμεση χρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος υγείας από τον κρατικό προϋπολογισμό για κάλυψη όλων των αναγκών των δημόσιων δομών.

- Δωρεάν παροχή όλων των ιατρικών και εξεταστικών επισκέψεων, της φαρμακευτικής και νοσοκομειακής αγωγής.

- Επαναλειτουργία όλων των δομών υγείας που έκλεισαν και των μονάδων που καταργήθηκαν. Αμεση πρόσληψη του αναγκαίου ιατρικού, παραϊατρικού και βοηθητικού προσωπικού.

- Κατάργηση των κρατήσεων για την υγεία στις κύριες και επικουρικές συντάξεις.

- Μείωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στα 60 για τους άνδρες, στα 55 για τις γυναίκες. Με 5 χρόνια λιγότερης δουλειάς για τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα».

- Να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων κατά του νέου ασφαλιστικού νόμου, οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις Ν. Λάρισας θα συμμετάσχουν στο πανελλήνιο συλλαλητήριο συνταξιούχων, που θα πραγματοποιηθεί στις 14 Δεκεμβρίου στην Αθήνα.

ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ

Στο συλλαλητήριο συμμετείχαν επίσης ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας «Κων/νος Κούμας», επαγγελματικά σωματεία (Μηχανοξυλουργών, Επιπλοποιών, Εργατοτεχνιτών Επεξεργασίας Ξύλου ν. Λάρισας, Επαγγελματιών Οδηγών κ.ά.), το Σωματείο εργαζομένων στους ΟΤΑ Λάρισας, φοιτητικοί σύλλογοι του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, η Ενωση Γυναικών Λάρισας, η Επιτροπή Ειρήνης Λάρισας, ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, η Ενωση Γιατρών Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στη ΔΕΗ κ.ά.

ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass