Εξιχνίασαν την υπόθεση αλλά καλούνται για εξηγήσεις!

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΗΝΥΣΗ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΞΥΛΟΔΑΡΜΟ ΤΖΗΛΟΥ

Δημοσίευση: 03 Δεκ 2019 22:03
Το αυτοκίνητο, στο οποίο ο διαιτητής δέχθηκε την επίθεση έξω από το σπίτι του Το αυτοκίνητο, στο οποίο ο διαιτητής δέχθηκε την επίθεση έξω από το σπίτι του

Στην αντεπίθεση πέρασε 28χρονος που συνελήφθη από την ΕΛ.ΑΣ. ως εμπλεκόμενος στην υπόθεση ξυλοδαρμού του διεθνή διαιτητή Θανάση Τζήλου, το πρωί της 19ης Δεκεμβρίου 2018 έξω από το σπίτι του στη Λάρισα.

Ο 28χρονος κατέθεσε μήνυση με αποτέλεσμα να διαταχθεί προκαταρκτική έρευνα στο πλαίσιο της οποίας κλήθηκαν να καταθέσουν ο ίδιος ο διαιτητής που εγκαλείται για ψευδή καταμήνυση, τέσσερις αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, οι οποίοι εγκαλούνται άλλοι για ψευδορκία και ηθική αυτουργία σε ψευδή καταμήνυση και ψευδορκία και άλλοι για κατάχρηση εξουσίας και ψευδορκία κατά συρροή αλλά και η Ιατροδικαστής που εγκαλείται για ψευδή βεβαίωση και παράβαση καθήκοντος.

Ο 28χρονος, μετά από ένταλμα σε βάρος του, συνελήφθη για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ενώ ερωτηματικά προκαλεί η απόφασή του να καταθέσει μήνυση εναντίον και των αστυνομικών της Λάρισας, οι οποίοι εκτελώντας το καθήκον τους εξιχνίασαν την υπόθεση. Η οποία αποτέλεσε μια από τις ελάχιστες -στα αστυνομικά χρονικά- υποθέσεις επίθεσης σε βάρος διαιτητών που εξιχνιάσθηκαν, με ταυτοποίηση δραστών και συλλήψεις.

ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΣ –«ΜΗΝΥΜΑ»

Ο ξυλοδαρμός του 36χρονου διεθνή διαιτητή είχε απασχολήσει το πανελλήνιο και– πρόσκαιρα –  και τον κόσμο του ποδοσφαίρου με την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας να καταλήγει σε φυσικούς αυτουργούς.

Ένας ξυλοδαρμός που χαρακτηρίσθηκε ως «μήνυμα» στον διαιτητή καθώς οι δράστες επέλεξαν να επιτεθούν στο θύμα έξω από το σπίτι του (σ.σ. χτυπώντας τον μάλιστα στο πόδι) αντί να του επιτεθούν στο πάρκο για παράδειγμα, όπου αθλούνταν καθημερινά ή κατά τη διαδρομή πηγαίνοντας στην εργασία του έξω από την πόλη, σε χώρους δηλαδή όπου δεν θα γινόταν αντιληπτή η δράση τους.

Η έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας κατέληξε στην ταυτοποίηση δύο εκ των τριών δραστών, οι οποίοι στις 9 το πρωί της 19ης Δεκεμβρίου βρέθηκαν στη Λάρισα με ενοικιασμένο αυτοκίνητο και έχοντας στήσει «καρτέρι» στον Θαν. Τζήλο, φορώντας ολοπρόσωπες κουκούλες, τον ξυλοκόπησαν.

Οι δράστες είχαν νοικιάσει αυτοκίνητο από την Αθήνα, όπου διαμένουν, με το οποίο έχοντας αφαιρέσει την εμπρόσθια πινακίδα μετέβησαν στη Λάρισα. Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δράστες είχαν βρεθεί ξανά στη Λάρισα μερικές ημέρες πριν την επίθεση ενδεχομένως για να εξετάσουν το δρομολόγιο διαφυγής.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., μετά την εξιχνίαση της υπόθεσης, «πρωινές ώρες της 19ης Δεκεμβρίου, τη στιγμή που ο 36χρονος επιβιβαζόταν σε αυτοκίνητο, εξωτερικά της οικίας του, δέχτηκε επίθεση από τουλάχιστον τρία άτομα, τα οποία με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους έσπασαν το τζάμι του οχήματος, έριξαν τον παθόντα βίαια στο οδόστρωμα και του κατάφεραν πολλαπλά λακτίσματα και χτυπήματα με τα χέρια, αλλά και με σφυρί που έφερε ένας εκ των δραστών, ενώ στη συνέχεια διέφυγαν με αυτοκίνητο.

Από την ενδελεχή διερεύνηση της υπόθεσης και τη συνδυαστική αξιολόγηση και αξιοποίηση όλων των στοιχείων και δεδομένων που προέκυψαν από την πρόοδο της έρευνας, κατέστη δυνατή η διακρίβωση της συμμετοχής και η ταυτοποίηση των στοιχείων δύο εκ των δραστών.

Πρόκειται για ημεδαπούς, σε βάρος των οποίων και ενός ακόμα άγνωστου μέχρι στιγμής συνεργού τους, σχηματίστηκε ποινική δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας και της παράβασης του νόμου περί όπλων», καταλήγει η ανακοίνωση.

Η ΕΛ.ΑΣ. ταυτοποίησε ως δράστες έναν 46χρονο και έναν 28χρονο ως συνεργό του, σε βάρος των οποίων εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Ακολούθησαν έρευνες στα σπίτια τους στην Αθήνα χωρίς ωστόσο οι αναζητούμενοι να εντοπισθούν. Με τον 28χρονο, που στο παρελθόν υπήρξε και ποδοσφαιριστής σε ερασιτεχνική κατηγορία, την ημέρα των ερευνών συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του μετέβη στην Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (ΓΑΔΑ) όπου και παραδόθηκε.

Έτσι με βάση και το ένταλμα της Ανακρίτριας ο 28χρονος συνελήφθη, οδηγήθηκε ενώπιον των Εισαγγελικών Αρχών της Λάρισας, όπου μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους (απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και παρουσία σε αστυνομικό τμήμα δύο φορές τον μήνα).

Υπενθυμίζεται πως με βάση ένταλμα σύλληψης αναζητείται ακόμη ο 46χρονος, ενώ δεν ταυτοποιήθηκαν ποτέ τα στοιχεία του τρίτου συνεργού των δραστών, αφού σύμφωνα και με τη μαρτυρία του διαιτητή, τρεις ήταν οι δράστες της επίθεσης σε βάρος του.

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass