Γέφυρα αποκλείει πρόσβαση σε κατοικίες στη Βελίκα

ΜΟΝΙΜΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΚΑΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΠΑΡΑΘΕΡΙΣΤΙΚΩΝ ΣΠΙΤΙΩΝ ΖΗΤΟΥΝ «ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ» ΩΣ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΗ

Δημοσίευση: 05 Δεκ 2019 15:26

Αποκλεισμό πρόσβασης στα σπίτια τους καταγγέλλουν δεκάδες ιδιοκτήτες ακινήτων που βρίσκονται κατά μήκος του ρέματος της Βελίκας, όπου πρόσφατα ξεκίνησαν εργασίες δημιουργίας γέφυρας.

Υποστηρίζουν ότι οι εργασίες ξεκίνησαν χωρίς καμία προειδοποίηση (υπάρχουν μόνιμοι κάτοικοι μεγάλης ηλικίας που αποκλείστηκαν στα σπίτια τους), αλλά και χωρίς σχεδιασμό για να υπάρξει πρόσβαση στα σπίτια τους και μετά την ολοκλήρωση του έργου.

Επισημαίνουν δε, ότι σύμφωνα με τη μελέτη, η γέφυρα θα έχει ύψος 2,60 μέτρα, που σημαίνει ότι «καθιστά αδύνατη τη διέλευση μεγάλων οχημάτων, όπως ασθενοφόρου, πυροσβεστικής, απορριμματοφόρου...».

Σε επιστολή που κατέθεσαν στον Δήμο Αγιάς, με κοινοποίησή της και στην Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, ζητούν «την άρση της μελέτης του έργου, την επαναξέτασή της σε νέες βάσεις» και δηλώνουν ότι παραχωρούν μέρος των ακινήτων τους» για διάνοιξη δρόμου κατά μήκος του αντιπλημμυρικού πλέγματος (σαρζανέτ), στο ρέμα της Βελίκας, μέχρι και τον κεντρικό δρόμο Μελιβοίας.

Στην επιστολή τους αναφέρουν τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από τις εργασίες για την κατασκευή γέφυρας στο σημείο που βρίσκεται η ταβέρνα «Πλατάνια» και που ξεκίνησαν τον περασμένο μήνα (Νοέμβριο) και σημειώνουν μεταξύ άλλων: «Μέχρι τώρα η διέλευση στις οικίες μας γινόταν από τις παράλληλες ασφάλτους κατά μήκος του ρέματος που κατέληγαν στο σημείο που κατασκευάζεται η γέφυρα. Έπειτα διασχίζαμε το ρέμα (ακατάλληλη διέλευση τριτοκοσμική) για να φτάσουμε στον προορισμό μας.

Τώρα όμως με το υπό κατασκευή έργο δημιουργούνται ανυπέρβλητα προβλήματα, τα οποία θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας.

Αυτήν τη στιγμή δεν μπορούμε με κανέναν τρόπο να φτάσουμε στις οικίες μας οδικώς, παρά μόνον με τα πόδια, αφού οι εργασίες δεν επιτρέπουν την διέλευση αυτοκινήτων.

Υπάρχουν μόνιμοι κάτοικοι μεγάλης ηλικίας, οι οποίοι και αδυνατούν να μετακινηθούν με τα πόδια και έχουν απομονωθεί εν μέσω κακών καιρικών συνθηκών στην οικία τους.

Εάν το έργο ολοκληρωθεί, καθίσταται απαγορευτική η χρήση

της ασφάλτου και δεν υπάρχει καμιά πρόβλεψη παράπλευρης κυκλοφορίας και ασφαλούς διέλευσης για τους μόνιμους και μη κατοίκους και ιδιοκτήτες των σπιτιών μετά τη γέφυρα.

Άρα, ο ένας και μοναδικός τρόπος για να φτάσουμε στα σπίτια μας είναι να διασχίζουμε το ρέμα (ακατάλληλη διέλευση τριτοκοσμική) από την παραλία, περνώντας κάτω από την υπό κατασκευή γέφυρα.

Ενημερωθήκαμε από την τεχνική υπηρεσία ότι σύμφωνα με τις προδιαγραφές του έργου, το ύψος της γέφυρας θα επιτρέπει να περνούν από κάτω οχήματα έως 2.60 ύψους, γεγονός που καθιστά αδύνατη τη διέλευση μεγάλων οχημάτων, όπως ασθενοφόρου, πυροσβεστικής, απορριμματοφόρου και οχημάτων που χρησιμοποιούνται για οικοδομικές εργασίες κ.τ.λ.

Όπως γίνεται αντιληπτό, το υπό κατασκευήν έργο πρωτίστως βάζει σε κίνδυνο τη ζωή των κατοίκων, αφού σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης δεν θα μπορέσουν να τους προσφερθούν οι πρώτες βοήθειες. Ούτε ασθενοφόρο, ούτε πυροσβεστικό όχημα δεν θα μπορέσει να περάσει κάτω από τη γέφυρα, αλλά και από πουθενά αλλού προκειμένου να φτάσει στις οικίες αυτές.

Επίσης απομονώνει τους κατοίκους από υπηρεσίες του δήμου που οφείλουν να τους παρέχονται, όπως υπηρεσίες καθαριότητας και δημιουργεί προβλήματα ανακατασκευής ή επιδιόρθωσης οικοδομών, αφού και πάλι κανένα όχημα μεγάλου ύφους δεν θα μπορεί να φτάσει στις οικίες.

Λαμβάνοντας υπόψη λοιπόν όλα τα παραπάνω και το γεγονός ότι αυτές οι οικίες είναι καθόλα νόμιμες, ζητούμε να κάνετε άρση της σχετικής μελέτης. Θα παρακαλούσαμε να επανεξετάσετε το θέμα υπό νέες βάσεις συμπεριλαμβάνοντας στο σχέδιο μελέτης τις σημαντικές αυτές παραμέτρους και οι οποίες έχουν τόσο λογική όσο και νομική υπόσταση.

Ζητάμε επειγόντως συνάντηση με τον Δήμαρχο και συμμετοχή στο Δημοτικό Συμβούλιο».

*Επίσης οι θιγόμενοι ζητούν εισαγγελική παρέμβαση για τον αποκλεισμό των μονίμων κατοίκων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass