Ο λογαριασμός... στους προηγούμενους

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΕΜΠΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ «ΦΟΥΣΚΩΜΕΝΟΥΣ» ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΝΕΡΟΥ: ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ Η ΠΡΩΗΝ ΔΕΥΑΤ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ *«ΧΡΕΩΣΑΝ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΚΑΙ Η ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΥΨΗΛΟΤΕΡΕΣ ΚΛΙΜΑΚΕΣ»

Δημοσίευση: 07 Δεκ 2019 20:03

Ευθύνες στην πρώην διοίκηση της ΔΕΥΑ Τεμπών για φουσκωμένους λογαριασμούς νερού επιρρίπτει η νυν δημοτική αρχή. Η δημοτική αρχή Μανώλη σημειώνει ότι «η ΔΕΥΑΤ με την ανοχή και τις «ευλογίες» της απερχόμενης δημοτικής Αρχής δεν έκανε

σωστή καταμέτρηση των κυβικών κατανάλωσης στην ύδρευση, χρεώνοντας ουσιαστικά για μια ενδεικτική (και πάντως μικρή) κατανάλωση νερού, με αποτέλεσμα η εκκαθάριση να γίνει επί μεγαλύτερου αριθμού κυβικών, που ξεπερνούσαν τις χρεώσεις της α’ αλλά και β’ κλίμακας και οι οποίες κοστολογούνται με την υψηλότερη τιμή. Έτσι λοιπόν, οι λογαριασμοί που εκδόθηκαν έχουν υψηλές χρεώσεις», αναφέρει.
Σε ανακοίνωσή του ο δήμαρχος Τεμπών Γιώργος Μανώλης εξηγεί τους λόγους για τους οποίους οι δημότες του έλαβαν «φουσκωμένους» λογαριασμούς νερού, αφού η νέα ΔΕΥΑΤ «κοστολόγησε κατανάλωση ενός και πλέον έτους σε ένα τετράμηνο» και διαβεβαιώνει τους δημότες πως «η καταμέτρηση της κατανάλωσης θα γίνεται πλέον ανά τετράμηνο και το φαινόμενο των υπερχρεώσεων δεν θα επιτρέψουμε να επαναληφθεί και όταν το επιτρέψουν οι οικονομικές δυνατότητες της ΔΕΥΑΤ θα αποφασίσουμε μια άλλη τιμολογιακή πολιτική, πιο δίκαιη και αποδεκτή από την κοινωνία».
Αναλυτικότερα η δήλωση του Γ. Μανώλη έχει ως εξής: «Αγαπητοί συνδημότες και συνδημότισσες, με αφορμή τις καθόλα δικαιολογημένες διαμαρτυρίες μεγάλου αριθμού συμπολιτών μας για τους λογαριασμούς της ύδρευσης, που έλαβαν από τη ΔΕΥΑΤ με υψηλές χρεώσεις θα θέλαμε να αναφέρουμε τα εξής:
Είναι σαφές και κατανοητό απ’ όλους ότι έως τώρα η ΔΕΥΑΤ με την ανοχή και τις «ευλογίες» της απερχόμενης δημοτικής Αρχής δεν έκανε το αυτονόητο. Να κάνει δηλαδή σωστή καταμέτρηση των κυβικών κατανάλωσης στην ύδρευση, αντί αυτού δεν έλεγχε καθόλου τους υδρομετρητές και χρέωνε τους προηγούμενους λογαριασμούς των δημοτών με κατανάλωση που δεν ανταποκρινόταν όχι μόνο στην πραγματικότητα αλλά ούτε τουλάχιστον στη μέση κατανάλωση κάθε δημότη. Αποτέλεσμα αυτής της απαράδεκτης τακτικής ήταν να συσσωρευτούν πολλά κυβικά μέτρα κατανάλωση, τα οποία ξεπερνούν την α’ αλλά και β’ κλίμακα και κοστολογούνται με την υψηλότερη χρέωση, με αποτέλεσμα οι λογαριασμοί που εκδόθηκαν να έχουν υψηλές χρεώσεις. Εμείς ως αντιπολίτευση από τη σύσταση της διευρυμένης ΔΕΥΑΤ τον Απρίλιο του 2015 επισημάναμε κατ’ επανάληψη και κατακρίναμε την τότε διοίκηση της ΔΕΥΑΤ ότι με αυτή την τακτική ουσιαστικά «ληστεύουμε» τους δημότες μας. Αλλά παρά τις οχλήσεις μας και τις όποιες ενστάσεις μας, αυτοί έμειναν παγερά αδιάφοροι. Σ’ αυτό το σημείο θα επισημάνουμε για άλλη μια φορά ότι ως αντιπολίτευση είχαμε καταψηφίσει την τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΥΑΤ και ως προς την καταμέτρηση της κατανάλωσης είχαμε ζητήσει να γίνεται σωστά και στην ώρα της.
Δεν είναι δυνατόν από τη στιγμή που η χρέωση γίνεται με κλίμακες να χρεώνεις εικονικές καταναλώσεις και να έχεις το θράσος να χρεώνεις τη δική σου αδράνεια, ανικανότητα και αδιαφορία και το «μάρμαρο» τελικά να πληρώνουν οι δημότες. Από τον Σεπτέμβριο, όταν αναλάβαμε τη διοίκηση της ΔΕΥΑΤ αποφασίσαμε να πράξουμε το αυτονόητο, να κάνουμε σωστά τη δουλειά μας, δηλαδή να μην επιτρέψουμε η κατάσταση που παραλάβαμε να διαιωνίζεται.
Κάνοντας το αυτονόητο και αυτό που είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε βρεθήκαμε μπροστά σ’ αυτή τη δυσάρεστη πραγματικότητα, κατανάλωση ενός και πλέον έτους να πρέπει να βεβαιωθεί σε ένα τετράμηνο. Εμείς σαν διοίκηση της ΔΕΥΑΤ διαβεβαιώνουμε τους δημότες μας ότι δεν θα μείνουμε απαθείς και αδρανείς μπροστά σ’ αυτή την απαράδεκτη κατάσταση που κληρονομήσαμε και της οποίας είμαστε πλέον όλοι γνώστες. Η καταμέτρηση της κατανάλωσης θα γίνεται πλέον ανά τετράμηνο και το φαινόμενο των υπερχρεώσεων δεν θα επιτρέψουμε να επαναληφθεί και όταν το επιτρέψουν οι οικονομικές δυνατότητες της ΔΕΥΑΤ θα αποφασίσουμε μια άλλη τιμολογιακή πολιτική, πιο δίκαιη και αποδεκτή από την κοινωνία».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΕΔΑ ΘΕΣΣ
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
ELEFTHERIA
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1