Πρόσφυγες «αγκάλιασαν» το Γηροκομείο Λάρισας

ΠΡΟΣΕΦΕΡΑΝ ΑΡΑΒΙΚΑ ΦΑΓΗΤΑ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΔΩΡΑ *ΔΡΑΣΗ ΜΕ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΕΣΤΙΑ»

Δημοσίευση: 12 Δεκ 2019 15:34

Στο πλαίσιο των δράσεων για την ομαλή ένταξη των προσφύγων στην τοπική κοινωνία και με αφορμή τις γιορτινές ημέρες των Χριστουγέννων, γυναίκες πρόσφυγες με τα παιδιά τους, που διαμένουν σε διαμερίσματα της Λάρισας- στο πλαίσιο του προγράμματος «Εστία» που υλοποιεί ο Δήμος Λαρισαίων- επισκέφθηκαν χθες το Δημοτικό Γηροκομείο Λάρισας, όπου προσέφεραν στους φιλοξενούμενους του ιδρύματος εδέσματα αραβικής κουζίνας που ετοίμασαν μόνες τους, καθώς και χειροποίητα δώρα, που δημιούργησαν με μεράκι από ανακυκλώσιμα υλικά.

Η γιορτινή εκδήλωση, είχε τη στήριξη της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων και κατά την έναρξή της χαιρετισμό απηύθυνε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Σωτήρης Βούλγαρης, όπου αναφερόμενος στο μήνυμά της, υποστήριξε ότι αποτελεί μια κίνηση αγάπης και αλληλεγγύης, μια κίνηση στο πλαίσιο ανάπτυξης ανθρώπινων σχέσεων και αγάπης, χωρίς διαχωρισμούς σε φυλές και καταγωγή, όπως ορίζουν άλλωστε οι μέρες των Χριστουγέννων.

Ο αντιδήμαρχος υποστήριξε επίσης ότι η επιλογή του Γηροκομείου για την πραγματοποίηση αυτής της γιορτής είχε παράλληλα στόχο να μεταφέρει στους ηλικιωμένους το μήνυμα ότι δεν είναι μόνοι σε αυτές τις γιορτές και ότι η τοπική κοινωνία νοιάζεται για αυτούς, ενώ δεσμεύθηκε για τη διοργάνωση κι άλλων, ανάλογων δράσεων.

Οι γυναίκες πρόσφυγες, με τη καθοδήγηση και στήριξη στελεχών του προγράμματος «Εστία», επισκέφθηκαν επίσης τους ηλικιωμένους στα δωμάτιά τους και προσέφεραν στον καθέναν ξεχωριστά δώρα.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο εντεταλμένος σύμβουλος για τα θέματα των ΚΑΠΗ του Δήμου Λαρισαίων κ. Μάκης Γιαννακόπουλος, ο διευθυντής του Γηροκομείου κ. Τσούμας, η ταμίας του Διοικητικού Συμβουλίου του Δημοτικού Γηροκομείου κ. Κατερίνα Ζιαζιά, κοινωνικοί λειτουργοί του προγράμματος «Εστία» κ.ά.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass