Ένας 35χρονος ληστής «κατ’ επάγγελμα»

ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΣΤΙΣ ΛΗΣΤΕΙΕΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΣΕ ΑΜΠΕΛΩΝΑ ΚΑΙ ΣΥΚΟΥΡΙΟ, ΕΝΩ ΛΗΣΤΕΨΕ ΚΑΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ

Δημοσίευση: 14 Δεκ 2019 20:00

Ένας 35χρονος από τον Τύρναβο, σύμφωνα με την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, είναι ένας εκ των δύο δραστών ένοπλης ληστείας σε βάρος ιδιοκτήτη καταστήματος γεωργικών φαρμάκων, έξω από τον Τύρναβο.

Πρόκειται για τον ίδιο 35χρονο που – σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε» - φέρεται ως εμπλεκόμενος στις ληστείες που σημειώθηκαν στα υποκαταστήματα της Τράπεζας Πειραιώς στις 27 Νοεμβρίου 2018 στον Αμπελώνα με λεία 17.380 ευρώ και την 1η Αυγούστου 2019 στο Συκούριο με λεία 9.934 ευρώ και… 90 λεπτά.

Ο 35χρονος Τυρναβίτης με συνεργό του (σ.σ. τα στοιχεία του οποίου παραμένουν ακόμη άγνωστα) λίγο πριν τις 9 το βράδυ της 6ης Μαΐου 2019 παριστάνοντας τους αγρότες εισήλθαν στο κατάστημα του 51χρονου γεωπόνου.

Καλύπτοντας πρόχειρα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους με μαντήλι και απειλώντας τον 61χρονο με πιστόλι και μαχαίρι, οι δύο ένοπλοι αφαίρεσαν περίπου 2.500 ευρώ από το χρηματοκιβώτιο του καταστήματος.

ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΣΗ

Για την υπόθεση από την ΕΛ.ΑΣ. ανακοινώθηκε χθες ότι «εξιχνιάστηκε μετά από μεθοδική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας περίπτωση ληστείας που διαπράχθηκε την 6-5-2019 σε βάρος 51χρονου, ιδιοκτήτη καταστήματος στον Τύρναβο και ταυτοποιήθηκε ένας από τους δράστες.

Πρόκειται για έναν 35χρονο, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της ληστείας και της παράβασης του νόμου περί όπλων. Όπως εξακριβώθηκε στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, ο 35χρονος μαζί με άγνωστο συνεργό του την 6-5-2019 το βράδυ στον Τύρναβο, έχοντας μερικώς καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, εισήλθαν σε κατάστημα 51χρονου, όπου με την απειλή πιστολιού και μαχαιριού, τον ακινητοποίησαν.

Στη συνέχεια, οι δράστες αφαίρεσαν από χρηματοκιβώτιο χρηματικό ποσό και τράπηκαν σε φυγή» καταλήγει η ανακοίνωση. Σε βάρος του 35χρονου σχηματίσθηκε δικογραφία, η οποία θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ το προανακριτικό έργο συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας, προκειμένου να ταυτοποιηθεί και ο έτερος δράστης της ληστείας.

ΚΑΡΜΠΟΝ

Υπενθυμίζεται πως η ληστεία στην Τράπεζα Πειραιώς, στο Συκούριο τον περασμένο Αύγουστο είχε γίνει με το «καλημέρα» λίγα λεπτά αφότου άνοιξε η Τράπεζα για τις συναλλαγές με το κοινό, στις 8.05’ το πρωί, με τον ληστή, φορώντας περούκα και ψεύτικη γενειάδα και με την απειλή πιστολιού, να παίρνει τα ελάχιστα χρήματα που είχε εκείνη την ώρα στη διάθεσή της η ταμίας.

Επίσης πρωί είχε γίνει και η ληστεία στο τραπεζικό υποκατάστημα της Πειραιώς στον Αμπελώνα, την 27η Νοεμβρίου 2018. Να σημειωθεί πως, σύμφωνα πληροφορίες της «Ε» και οι δύο ληστείες έγιναν με την ίδια μεθοδολογία που, μεταξύ άλλων, ήθελε και «πρόβες» στα δρομολόγια διαφυγής.

Οι δράστες να εγκατέλειψαν, αντίστοιχα, το κλεμμένο κόκκινο αγροτικό αυτοκίνητο έξω από το Κοιμητήριο του Αμπελώνα στον δρόμο προς Δελέρια και το κλεμμένο καινούριο Audi Α4 σε αλσύλλιο στην είσοδο του Συκουρίου. Αυτοκίνητα που ψευδώς αναφέρθηκε η κλοπή τους και στις δύο περιπτώσεις στο Αστυνομικό Τμήμα Τυρνάβου.

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass