Ομόλιο – Πυργετός μέσω… Ευαγγελισμού!

ΔΥΟ ΩΡΕΣ ΓΙΑ «ΜΙΑ ΑΝΑΣΑ ΔΡΟΜΟ» ΕΠΕΙΔΗ ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΕ Η ΡΑΜΠΑ

Δημοσίευση: 14 Δεκ 2019 15:28

Ενός κακού, μύρια έπονται… Στην προκειμένη περίπτωση όμως το πρόβλημα που ανέδειξε η τελευταία πλημμύρα είχε προβλεφθεί. Αλλά, ως συνήθως, στην Ελλάδα είμαστε επιμηθείς. Τώρα, και για κάμποσο χρονικό διάστημα, μαθητές αλλά και επαγγελματίες της Δ.Ε. Ευρυμενών για να μεταβούν στον Πυργετό ή απλά στην άλλη όχθη του Πηνειού, πρέπει να ακολουθήσουν διαδρομή μέσω Τεμπών από την παλιά εθνική οδό και μετά, στον Ευαγγελισμό να «ανέβουν» στη νέα εθνική, διασχίζοντας τα τούνελ…

Κι όλα αυτά γιατί πλημμύρισε μια ράμπα!

Εύλογη λοιπόν η διαμαρτυρία που εκφράζουν μέσω της «Ε» οι δημοτικοί σύμβουλοι της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Αγιάς κ. Α. Κατσιάβας, Α. Ι. Ολύμπιος και ο πρόεδρος της Τ.Κ. Ομολίου Γ. Ταπατάς για «τον αποκλεισμό της Δ.Ε. Ευρυμενών από την τελευταία πλημμύρα στη θέση «Σταβάρι». Πρόκειται, αναφέρουν, για την παλιά κοίτη του Πηνειού, όπου ο δρόμος διέρχεται μέσα από αυτή ενώνοντας ουσιαστικά όλο το Δέλτα Πηνειού με την παλιά εθνική οδό, μετά το κλείσιμο της γεφύρας των Τεμπών λόγω των εργασιών που πραγματοποιούνται σε αυτή. Αποτέλεσμα είναι τα λεωφορεία που μεταφέρουν τους μαθητές γυμνασίου-λυκείου, και σε φροντιστήρια και εξωσχολικές δραστηριότητες, από τη Δ.Ε. Ευρυμενών, να πηγαίνουν μέσω Τεμπών - Ευαγγελισμού σήραγγας Τεμπών- Πυργετός και το αντίστροφο. Επιπλέον όλες οι κτηνοτροφικές μονάδες, οι ιδιωτικές επιχειρήσεις, εργαζόμενοι, οι όποιοι εργάζονται στην ευρύτερη περιοχή και νότια του Δήμου «Δίον», να αντιμετωπίζουν τεράστιο πρόβλημα, για το οποίο δεν προβλέφθηκε καμιά λύση αν και ήταν ενήμεροι έγκαιρα όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς. Συγκεκριμένα από την περασμένη άνοιξη ενημερώθηκε το Δημοτικό Συμβούλιο από τον δημοτικό σύμβουλο Α.Ι. Ολύμπιο για το επικείμενο κλείσιμο της γέφυρας των Τεμπών αλλά και οι βουλευτές της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης ώστε να υπάρξει μια λύση. Ενημερώθηκε η «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε.» κατά την τελευταία σύσκεψη που έγινε πριν την έναρξη των εργασιών, παρουσία των δημοτικών αρχών Αγιάς και Τεμπών των δημοτικών συμβούλων, και συγκεκριμένα τέθηκε το θέμα να υπάρξει έστω προσωρινά μια γέφυρα στρατιωτικού τύπου «μπέλει». Στο τελευταίο συμβούλιο πριν την έναρξη των εργασιών το θέμα τέθηκε πάλι, αλλά δυστυχώς έως και σήμερα δεν έγινε κάτι. Ένα είναι σίγουρο, ότι ο χειμώνας είναι μπροστά μας και τα καιρικά φαινόμενα επαναλαμβάνονται. Με ευχολόγια και υποσχέσεις δεν υπάρχει λύση. Θα πρέπει άμεσα να βρεθεί μια λύση, διότι δεν μπορεί το 2020 δρόμος να περνά μέσα από το ποτάμι και να μιλάμε για ανάπτυξη».

Οι δημοτικοί σύμβουλοι Αστέριος Καστιάβας, Αθανάσιος Ι. Ολύμπιος, Γεώργιος Ταπατάς πρόεδρος Τ.Κ. Ομολίου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass