Σύντομες ειδήσεις

Δημοσίευση: 15 Δεκ 2019 15:00

Στη Φαλάνη ο Ιερώνυμος

Στον ιστορικό Ιερό Ναό των Αγίων Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης Φαλάνης θα τελέσει αρχιερατική θεία λειτουργία ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος σήμερα προς τιμήν των Αγίων Ελευθερίου και Μόδεστου.

Πρόκειται για μια τιμητική παρουσία του κ. Ιερώνυμου στη Φαλάνη και ο πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου πρωτ. Βασίλειος Σταύρου και τα μέλη καλούν το χριστεπώνυμο πλήρωμα να συμμετάσχει στην ιερά μυσταγωγία.

 

* * *

Στην 1η Στρατιά η κάρα του Αγίου Μόδεστου

ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ Η ΥΠΟΔΟΧΗ

Την Τίμια Κάρα του Αγίου Μόδεστου υποδέχεται ο ιερός ναός Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην 1η Στρατιά καθώς σήμερα Κυριακή και αύριο Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου, θα λάβει χώρα ο εορτασμός της μνήμης του Αγίου Μόδεστου, προστάτη του Κτηνιατρικού.

Το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων έχει ως εξής: Σήμερα Κυριακή στις 16:00: Άφιξη – Υποδοχή Τίμιας Κάρας Αγίου Μόδεστου στο Στρατόπεδο «Στρατηγού Νικολάου Πλαστήρα». Στις 16:00–18:00: Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός και Αρτοκλασία, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμου. Στις 18:00–20:00: Προσκύνημα της Τίμιας Κάρας.

Τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου, 07:00–10:30: Όρθρος – Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος. Στις 10:30-12:00: Ξενάγηση στο Μουσείο Στρατιωτικής Κτηνιατρικής Υπηρεσίας. Στις 12:00-13:00: Παράκληση, Αποχώρηση Τίμιας Κάρας.

 

* * *

Τιμούν τον Αγιο Μόδεστο

Την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου, εορτή του Αγίου Μόδεστου, στο ομώνυμο χωριό θα τελεστεί το πρωί πανηγυρική θεία λειτουργία και αρτοκλασία.

Εξάλλου στον Ιερό Ναό Αγίου Μοδέστου στην Πρινιά της Αγιάς το πρωί, θα τελεσθεί πανηγυρική θεία λειτουργία από τον ιερέα π. Νικόλαο Κιούση. Το απόγευμα της Τρίτης θα ψαλεί ο μέγας πανηγυρικός εσπερινός μετά θείου κηρύγματος προεξάρχοντος του αρχιερατικού επιτρόπου Περιφέρειας Αγιάς πρωτοπρεσβύτερου π. Αθανασίου Μακρή.

 

* * *

Ομιλία π. Νικάνορα στη Σχολή Γονέων

Σήμερα στις 7.30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η 3η για φέτος συνάντηση-ομιλία στο πλαίσιο της Σχολής Γονέων-«Διάλογος με τους συζύγους και τους γονείς» στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Αχιλλίου Λαρίσης. Ομιλητής θα είναι ο πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Νικάνωρας Παπανικολάου, ηγούμενος της Ι.Μ. Αγ.Τριάδος Σπαρμού, ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα «Οικογένεια: ταξίδι μέσα στο πέλαγος».

 

* * *

Ευχέλαιο με λείψανα αγίων στον Αγιο Αχίλλιο

Αύριο στις 6 το απόγευμα, θα τελεστεί στον Άγιο Αχίλλιο το Μυστήριο του Ιερού ευχέλαιου, ενόψει της μεγάλης Δεσποτικής εορτής των Χριστουγέννων. Κατά τη διάρκεια του Ευχελαίου οι πιστοί θα έχουν την ευκαιρία να προσκυνήσουν πολλά ιερά λείψανα αγίων, όπως του Αγ. Αχιλλίου, του Αγ. Λουκά Συμφερουπόλεως, της Αγ. Αναστασίας Ρωμαίας, του Αγ. Νίκωνος του «μετανοείτε», της Αγ. Μαρίνης, του Αγ. Νεκταρίου, του Αγ. Νικολάου του Πλανά, της Αγ. Χριστίνης, των Αγίων Ραφαήλ και Νικολάου εν Λέσβω, του Αγ. Ιωάννου Μονεμβασιώτου, του Αγ. Γεδεών, του Αγίου Γεωργίου Ραψάνης, του Αγίου Ιωάννου του καλυβίτου και άλλων.

 

* * *

Συνέλευση του Φαρμακευτικού

Η Γενική Συνέλευση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λάρισας συγκαλείται την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου και ώρα 5.30 μ.μ. (και σε περίπτωση μη απαρτίας στις 7.30 μ.μ.) στην αίθουσα του Εμπορικού Επιμελητήριου Λάρισας, Παπακυριαζή 44. Στη διάρκειά της θα συζητηθεί και ψηφιστεί ο οικονομικός προϋπολογισμός για το έτος 2020.

 

* * *

Ομιλία στη ΓΕΧΑ

Σήμερα και ώρα 6:00 μ.μ. στην αίθουσα της Γ.Ε.Χ.Α., οδός Μανδηλαρά 14, θα γίνει ομιλία από τον κ. Ανδρέα Παπαδόπουλο, θεολόγο-νομικό, μέλος της Αδελφότητος θεολόγων "ο ΣΩΤΗΡ", με θέμα: Ο αετός της Τραπεζούντος.

 

* * *

Τιμούνται εκτελεσθέντες στο Μεγάλο Μοναστήρι

Ο Δήμος Κιλελέρ και η Τοπική Κοινότητα Μεγάλου Μοναστηρίου διοργανώνουν εκδήλωση για την 76η Επέτειο από την εκτέλεση των 45 πατριωτών από τα ναζιστικά στρατεύματα Κατοχής, σήμερα στο Μεγάλο Μοναστήρι.Θα τελεσθεί επιμνημόσυνη δέηση μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου και θα γίνει τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στις 10:30 στο μνημείο των πεσόντων.

Ώρα προσέλευσης στην Τ.Κ. Μεγάλου Μοναστηρίου (κοινότητα) στις 9:30 π.μ.

 

* * *

Μπαζάρ αύριο στο ANIMUS

Ο Όμιλος ANIMUS (Γενική Ιδιωτική Κλινική και Πολυιατρείο) συνδιοργανώνει με τον Οργανισμό «Το Χαμόγελο του παιδιού», ολοήμερο χριστουγεννιάτικο bazaar στο Γραφείο Eνημέρωσης του «Προγράμματος Υγείας ANIMUS». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί αύριο Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου, από τις 11:00 π.μ. έως τις 20:00. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον νέο χώρο του Γραφείου Ενημέρωσης του «Προγράμματος Υγείας ANIMUS». Επιπρόσθετα, στον ίδιο χώρο, μικροί και μεγάλοι θα μπορούν να κάνουν σε χριστουγεννιάτικες αγορές, σε προσιτές τιμές, στηρίζοντας το έργο του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Συγκεκριμένα, στο χριστουγεννιάτικο bazaar που θα λειτουργεί στον χώρο του Γραφείου Ενημέρωσης του «Προγράμματος Υγείας ANIMUS», θα διατίθενται μεταξύ άλλων στολίδια, πολλά χειροποίητα γούρια, κατασκευές, είδη με Χαμόγελο -όλα τα στολίδια αποτελούν κατασκευές του Οργανισμού.

Το Γραφείο Ενημέρωσης του «Προγράμματος Υγείας ANIMUS» ξεκίνησε τη λειτουργία του πρόσφατα και λειτουργεί στη συμβολή των οδών Βενιζέλου και Παπαναστασίου (απέναντι από το Αρχαίο Θέατρο). Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Γραφείο ενημέρωσης και το χριστουγεννιάτικο bazaar της 16ης Δεκεμβρίου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο τηλ: 2411-803.333.

 

* * *

Άναμμα δέντρων σε χωριά των Τεμπών

Σε εξέλιξη βρίσκεται το εορταστικό πρόγραμμα για το άναμμα των χριστουγεννιάτικων δέντρων στα χωριά του Δήμου Τεμπών από τη δημοτική αρχή, η οποία καλεί τους δημότες να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις. Έτσι εκδηλώσεις προγραμματίζονται σήμερα Κυριακή 15 Δεκεμβρίου στους Γόννους στην πλατεία του χωριού και ώρα έναρξης 19:00. Την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου στην Ελάτεια στην πλατεία του χωριού με ώρα έναρξης 18:00, στο Πουρνάρι στην πλατεία του χωριού με ώρα έναρξης 19:30 και την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου στην Αιγάνη στην πλατεία του χωριού (ώρα έναρξης 18:00).

 

* * *

Η Πυροσβεστική τιμά τους προστάτες της

Μεθαύριο Τρίτη 17 Δεκεμβρίου, το Πυροσβεστικό Σώμα εορτάζει και τιμά τη μνήμη των Προστατών «Αγίων Τριών εν Καμίνω Παίδων». Ο εορτασμός θα πραγματοποιηθεί στην έδρα της διοίκησης των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσσαλίας στη Λάρισα, ενώ νωρίτερα στις 10 το πρωί θα τελεσθεί επίσημη δοξολογία στον μητροπολιτικό ναό του Αγίου  Αχιλλίου Λάρισας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass