Στήριξη θέλει το κτίριο-στέγη για παιδιά με σύνδρομο «Down»

ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΑΤΙΚΗΣ ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ ΣΤΟ OIKHMA ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΛΑΜΠΡΟΥ ΚΑΤΣΩΝΗ * ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΔΩΡΕΕΣ

Δημοσίευση: 15 Δεκ 2019 20:38

Με γρήγορους ρυθμούς προχωρά η δημιουργία της στέγης για τα παιδιά με σύνδρομο «Down» στη Λάρισα, μετά την έγκριση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ. Αγοραστού, για την ένταξή της στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας.


Το έργο αφορά στην ανακαίνιση του παλαιού κτιρίου που στέγαζε το Λαρισαϊκό Ωδείο στην οδό Λάμπρου Κατσώνη 6, κτίριο ιδιοκτησίας Δημοτικού Γηροκομείου Λάρισας και όπως δήλωσε στην «Ε» ο αντιδήμαρχος του Δήμου Λαρισαίων κ. Ντίνος Διαμάντος, «μέχρι και τις 31 Ιανουαρίου θα πρέπει να κατατεθεί στη Διαχειριστική Αρχή η μελέτη εφαρμογής του».
Επισήμανε δε, πως επειδή προέκυψαν εργασίες που αφορούν στην ενίσχυση της στατικής επάρκειας του κτιρίου, οι οποίες δεν είχαν προβλεφθεί στην πρώτη φάση του έργου και ως εκ τούτου δεν συμπεριλαμβάνονται στο κονδύλι της μελέτης που εγκρίθηκε από το ΕΣΠΑ, υπάρχει ανάγκη άμεσης στήριξης του έργου και οικονομικής του ενίσχυσης, για την ομαλή εξέλιξή του.
Ειδικότερα, ο Φορέας που θα αναλάβει τη λειτουργία της στέγης και συγκεκριμένα της νέας πρότυπης δομής αυτόνομης διαβίωσης και αυτοδιαχείρισης ατόμων με σύνδρομο «Down», ο Σύλλογος Γονέων και Φίλων Ατόμων με σύνδρομο Down Θεσσαλίας «Ο κύκνος» , απευθύνει κάλεσμα σε φορείς και ιδιώτες, που επιθυμούν να στηρίξουν το εγχείρημα, είτε προσφέροντας υλικά, είτε χρήματα, για να αντιμετωπιστεί άμεσα η κατάσταση, για την ομαλή υλοποίησή του.
Όπως τόνισε ο κ. Διαμάντος «πέρα από τη δέσμευση του Δήμου Λαρισαίων, να στηρίξει το έργο, σημαντική θα ήταν και η ανταπόκριση εταιρειών ή μεμονωμένων ατόμων να συμβάλλουν όπως μπορούν…».
Να σημειώσουμε, ότι πρόσφατα έχει πραγματοποιηθεί δωρεά σκαλωσιάς για τις ανάγκες των εργασιών που πρόκειται να γίνουν, για τη στατική επάρκεια του κτιρίου, καθώς και οικοδομικών υλικών.
Ο αντιδήμαρχος, δήλωσε στην «Ε», πως «μέσα στους πρώτους μήνες του νέου χρόνου (Φεβρουάριο ή Μάρτιο) προβλέπεται να γίνει η δημοπράτηση του έργου. Καλώς εχόντων των πραγμάτων οι εργασίες θα ξεκινήσουν τον Απρίλιο».
Πρόκειται για ένα έργο προϋπολογισμού 168.000 ευρώ με Δικαιούχο τον Δήμο Λαρισαίων και Φορέα λειτουργίας τον Σύλλογο Γονέων και Φίλων Ατόμων με σύνδρομο Down Θεσσαλίας.
Το κτίριο έχει συνολική δόμηση 300 μ2. Στο ημιυπόγειο αναμένεται να δημιουργηθεί χώρος υποδοχής, χώρος έκθεσης, χώρος φιλοξενίας επισκεπτών, χώρος εκπαίδευσης, χώρος πολλαπλών δραστηριοτήτων και υποστήριξης, χώρος κουζίνας και χώροι υγιεινής (WC ΑμεΑ και WC) συνολικού εμβαδού 150 μ2.
Στο ισόγειο του κτιρίου αναμένεται να δημιουργηθεί χώρος υποδοχής, χώρος διοίκησης και γραφείου του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Γονέων και Φίλων Ατόμων με σύνδρομο Down Θεσσαλίας, χώρος πολιτιστικών δράσεων και ψυχαγωγίας, χώρος προσωρινής διημέρευσης, χώροι υγιεινής (WC ΑμεΑ και WC), χώρος πολλαπλών δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων και χώρος ενημέρωσης και συμβουλευτικών συναντήσεων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass