Νέος κυκλικός κόμβος στη Νικηταρά

«ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ» ΓΙΑ ΑΙΤΗΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΣΤΟ «ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ» - ΔΙΑΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Δημοσίευση: 20 Δεκ 2019 15:24

Ακόμη ένα σημαντικό έργο ανάπλασης του κέντρου της Λάρισας, αυτό της ανακατασκευής των οδών Κύπρου, Νικηταρά, Αυξεντίου, 23ης Οκτωβρίου και Βενιζέλου, το οποίο αφορά στην πλήρη ανακατασκευή των οδών Νικηταρά, Αμαλίας, Ογλ και τμημάτων γειτονικών οδών (Κύπρου, 23ης Οκτωβρίου, Αυξεντίου, Βενιζέλου, και 31ης Αυγούστου) καθώς και της διαμόρφωσης κυκλικού κόμβου στη συμβολή των οδών Κύπρου- Νικηταρά- 23ης Οκτωβρίου- 28ης Οκτωβρίου, μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης, μετά το "πράσινο φως" που έδωσε χθες το Δημοτικό Συμβούλιο, να αιτηθεί ο Δήμος Λαρισαίων τη χρηματοδότηση του έργου, από το «Πράσινο Ταμείο».

Συγκεκριμένα, πρόκειται να υποβάλει πρόταση στον Άξονα 1 «Αστική Αναζωογόνηση 2019» του χρηματοδοτικού προγράμματος «Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου 2019-2020» του «Πράσινου Ταμείου» του Υπουργείου Περιβάλλοντος, για το παραπάνω έργο και όπως ειπώθηκε «σύμφωνα με τον οδηγό διαχείρισης του χρηματοδοτικού προγράμματος, το συνολικό ποσό ένταξης του Δήμου - δηλαδή το συνολικό ποσό χρηματοδότησης που δύναται να αιτηθεί και να λάβει από το «Πράσινο Ταμείο», υπολογίζεται σε 1.012.955 ευρώ, που είναι και το ανώτατο ποσό χρηματοδότησης, όπως διαμορφώνεται στο Μέτρο 1 «Σύνθετες Αστικές Αναπλάσεις» σε συνάρτηση με τα πληθυσμιακά χαρακτηριστικά του Δήμου Λαρισαίων».

Η μελέτη του εν λόγω έργου με προϋπολογισμό 2.608.500,00 ευρώ (2.103,629,03 + 404.870,97 ΦΠΑ) έχει εγκριθεί με την 525/10-7-2018 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Λαρισαίων και έχει ενταχθεί στον προϋπολογισμό έτους 2020 του Δήμου Λαρισαίων. Σημειώνεται ότι προβλέπεται η κάλυψη από ίδιους πόρους, του Δήμου, επιπλέον χρηματικού ποσού, για την κατασκευή του έργου, εφόσον προκύψει ανάγκη μετά τη σύμβαση.

Ο ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Θέμα αλλαγής κανονισμού λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου έθεσε με ερώτησή του στη χθεσινή συνεδρίαση ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Λαρισαίων Κοινόν», Κων. Βαϊούλης, προτείνοντας μείωση του χρόνου των συνεδριάσεων, μείωση του χρόνου τοποθετήσεων των επικεφαλής παρατάξεων και δίλεπτες τοποθετήσεις των δημοτικών συμβούλων.

Η πρόταση αυτή βρήκε τη θετική ανταπόκριση του δημάρχου κ. Απ. Καλογιάννη, ο οποίος ζήτησε από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημ. Δεληγιάννη να προχωρήσει στη σύσταση Διαπαραταξικής Επιτροπής, που θα διερευνήσει το θέμα βελτίωσης του κανονισμού λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, στο πλαίσιο της νομιμότητας. Μάλιστα, ο δήμαρχος κατέθεσε την πρώτη πρόταση που καλείται να συζητήσει η νέα επιτροπή και είναι η «εμβόλιμη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, μόνο με ερωτήσεις, οι οποίες θα έχουν κατατεθεί εκ των προτέρων, γραπτώς, ώστε να υπάρχουν εμπεριστατωμένες απαντήσεις, βάσει στοιχείων από τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου».

Μάλιστα, ο δήμαρχος πρότεινε να μην χρειάζεται απαρτία σε αυτές τις συνεδριάσεις.

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΕΡΓΩΝ

 ΣΤΗ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ

Την παράταση των εργασιών του έργου «Ασφαλτοστρώσεις Δ.Ε. Γιάννουλης» ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο, μετά από αίτηση του εργολάβου, που ζήτησε «παράταση της συμβατικής προθεσμίας του έργου κατά 150 μέρες, λόγω των έντονων βροχοπτώσεων –θεομηνιών που επικράτησαν στην περιοχή κατά τη θερινή περίοδο και κατέστησαν αδύνατη την ολοκλήρωση των συμβατικών εργασιών».

Εγκρίθηκε επίσης εισήγηση της Διεύθυνσης Πρασίνου για την αφαίρεση δεκατριών δέντρων (κυπαρίσσια), από τον περιβάλλοντα χώρο του Κολυμβητηρίου στο Αθλητικό Κέντρο Νέας Πολιτείας, καθώς εμποδίζουν τους υπό κατασκευή χώρους πισίνας προπόνησης, γηπέδων βόλεϊ, τένις και χώρο αποδυτηρίων.

Επίσης το Δ.Σ. ενέκρινε έγκριση συμπληρωματικής κατανομής ποσού, για την κάλυψη λειτουργικών αναγκών και κατά προτεραιότητα κάλυψη δαπανών θέρμανσης στα σχολεία ύψους 230.940,00 ευρώ κ.ά.

Σε ερώτηση του επικεφαλής της «Ορμής Ανανέωσης» κ. Γαμβρούλα για κατασκευή αθλητικών χώρων στη Νέα Σμύρνη, ο δήμαρχος απάντησε ότι η εν λόγω συνοικία έχει ελάχιστους κοινόχρηστους χώρους για αξιοποίηση, υπάρχει σχέδιο δημιουργίας αθλητικών χώρων, αλλά εκτός αυτού θα είναι από τις πρώτες συνοικίες το 2020, όπου θα γίνουν έργα αντικατάστασης δικτύου.

Με αφορμή ερώτηση σχετικά με την καθαριότητα των κοινόχρηστων χώρων της πόλης, ο κ. Καλογιάννης υποστήριξε γι’ άλλη μια φορά την ανάγκη αλλαγής νοοτροπίας των πολιτών απέναντι στο περιβάλλον της πόλης, σημειώνοντας ότι ως δημοτική αρχή θα πρέπει να εργαστεί προς αυτήν την κατεύθυνση.

Βέβαια, σημείωσε παράλληλα ότι «Η ανάγκη αλλαγής κουλτούρας των πολιτών φυσικά δεν αναιρεί τη δική μας προσπάθεια για μια καθαρή πόλη, με τη βελτίωση των υπηρεσιών καθαριότητας…».

ΜΟΥΣΙΚΗ ΔΙΑΚΟΠΗ

ΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ

Ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσε χθες στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η απρόοπτη εμφάνιση της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Λαρισαίων στην αίθουσα.

Ερμηνεύοντας χριστουγεννιάτικη μουσική, η Φιλαρμονική έδωσε γιορτινό κλίμα στη συνεδρίαση και καταχειροκροτήθηκε θερμά.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass