Σε εισαγγελέα η υπόθεση Τζήλου

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΑΝΑΚΡΙΣΗ ΕΝΩ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΑΠΟΦΑΝΘΕΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΛΗΜΜΕΛΕΙΟΔΙΚΩΝ

Δημοσίευση: 22 Δεκ 2019 22:02

Σε εισαγγελέα, μετά και την περαίωση της κύριας ανάκρισης, αναμένεται να ανατεθεί από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Λάρισας, Απόστ. Τζαμαλή ο φάκελος της υπόθεσης ξυλοδαρμού του 36χρονου διεθνή διαιτητή Θαν. Τζήλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», η ανάκριση ολοκληρώθηκε προχθές και τις επόμενες ημέρες ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας αναμένεται να αναθέσει την υπόθεση σε Εισαγγελέα για «περαιτέρω επεξεργασία», ενώ το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Λάρισας, με βούλευμά του αναμένεται επίσης να αποφανθεί αν θα παραπεμφθούν τελικά ή όχι οι δύο άνδρες που φέρονται ως εμπλεκόμενοι στην υπόθεση που -έναν χρόνο πριν- απασχόλησε το πανελλήνιο. Ήταν 9 το πρωί της 19ης Δεκεμβρίου 2018, όταν ο διαιτητής Θαν. Τζήλος δέχθηκε επίθεση έξω από το σπίτι του στη Λάρισα. Τη στιγμή που επιβιβαζόταν στο αυτοκίνητό του, όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ «δέχτηκε επίθεση από τουλάχιστον τρία άτομα, τα οποία με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, έσπασαν το τζάμι του οχήματος, έριξαν τον παθόντα βίαια στο οδόστρωμα και του κατάφεραν πολλαπλά λακτίσματα και χτυπήματα με τα χέρια, αλλά και με σφυρί που έφερε ένας εκ των δραστών, ενώ στη συνέχεια διέφυγαν με αυτοκίνητο».

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας που ερεύνησε την υπόθεση, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία δύο ανδρών και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία, «κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας και της παράβασης του νόμου περί όπλων».

Με βάση την αστυνομική έρευνα, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ενός 46χρονου (σ.σ. παλαιού «γνώριμου» -σύμφωνα με πληροφορίες- των διωκτικών αρχών για ληστείες τραπεζών) και τα στοιχεία ενός ακόμη 28χρονου που φέρεται ως συνεργός του 46χρονου.

Οι δράστες είναι κάτοικοι Αθηνών και μετέβησαν στη Λάρισα με αυτοκίνητο που μισθώθηκε από εταιρεία την προηγούμενη ημέρα, ενώ φορώντας ολοπρόσωπες κουκούλες, έστησαν «καρτέρι» και ξυλοφόρτωσαν τον διαιτητή. Από την ίδια έρευνα προκύπτει πως βρέθηκαν ξανά στη Λάρισα το προηγούμενο διάστημα – σύμφωνα με εκτιμήσεις – για να ελέγξουν το δρομολόγιο διαφυγής. Ο 46χρονος εξαφανίστηκε και μέχρι σήμερα δεν έχει συλληφθεί, ενώ ο 28χρονος μετά από έρευνα στο σπίτι του, το ίδιο βράδυ παραδόθηκε στη ΓΑΔΑ και συνελήφθη για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ενώ μετά την παραπομπή του στην Ανακρίτρια Λάρισας, αφέθηκε τελικά ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

ΜΗΝΥΣΗ

Υπενθυμίζεται ότι ο 28χρονος κατέθεσε πρόσφατα μήνυση με αποτέλεσμα να διαταχθεί προκαταρκτική έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας κλήθηκαν να καταθέσουν: Ο ίδιος ο διαιτητής που εγκαλείται για ψευδή καταμήνυση, οι τέσσερις αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας που εξιχνίασαν την υπόθεση και οι οποίοι εγκαλούνται άλλοι για ψευδορκία και ηθική αυτουργία σε ψευδή καταμήνυση και ψευδορκία και άλλοι για κατάχρηση εξουσίας και ψευδορκία κατά συρροή και τέλος, η Ιατροδικαστής που εγκαλείται για ψευδή βεβαίωση και παράβαση καθήκοντος.

Να σημειωθεί πως η υπόθεση Τζήλου που πρόσκαιρα απασχόλησε τον κόσμο του ποδοσφαίρου αποτέλεσε μια από τις ελάχιστες (σ.σ. τουλάχιστον στα αστυνομικά χρονιά) υποθέσεις επίθεσης σε βάρος διαιτητών που εξιχνιάσθηκαν, με ταυτοποίηση δραστών και συλλήψεις.

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass